شاکیان یک موسسه مهاجرتی: از رفتن پشیمان شدهایم | ماجرای یک «فریب» و «سوءتفاهم» برای مهاجرت به کانادا
سرویس اجتماعی، انصاف نیوز: تعدادی از شاکیان یک موسسه مهاجرتی در گفتوگو با سروش مقدم، مدیر یکی از شعبههای این موسسه در زعفرانیهی تهران، ادعای فریب خوردن از این موسسه را مطرح کردند، اما سروش معتقد است همهچیز طبق قرارداد مکتوب پیش رفته است.
ظهر یکشنبه انصاف نیوز میزبان تعدادی از شاکیان این موسسه مهاجرتی بود؛ قراری که از روز قبل به درخواست آنها هماهنگ شده بود. بحث با مخالفت شاکیان و غافلگیریشان از حضور شخصی به نام سروش مقدم، شروع شد. ۴ نفر از حاضران گفتند که صحبتی با آقای سروش ندارند و میخواهند صحبتهایشان را فقط با خبرنگار در میان بگذارند.
انصاف نیوز فقط از حضور شاکیان اطلاع داشت اما بعد از حضور مدیر این موسسه، از او و شاکیان درخواست کرد تا صحبتهایشان را در کنار هم مطرح کنند. آنها میگفتند مصاحبهی امروز را در گروه خودشان در فضای مجازی اطلاعرسانی کردهاند و حتما کسی از بین خودشان به مدیر شرکت اطلاع داده است. گفتوگو با حضور ۶ نفر از شاکیان با سروش پیش رفت.
«گفته بودیم مدرک زبان نداریم»
صحبتها اینطور آغاز شد که یکی از شاکیان گفت: «اگر اینها بگویند ماست سفید است من باور نمیکنم.»
سروش جواب میدهد «قراردادی بین ما وجود دارد که همهچیز طبق آن پیش رفته است.»
پروندهی هرکدام از شاکیان باهم متفاوت است. مثلا یک سال و نیم از قرارداد یک نفر گذشته است اما هنوز موفق نشده است به کانادا برود. شرکت به یک زوج گفته است که به دلیل نداشتن مدرک زبان، کارِ آنها پیش نمیرود و در کشور مقصد به مشکل میخورند.
سروش چند بار تاکید میکند که «مشکل هر کدام از شما باهم فرق میکند و باید جداگانه و دقیق بررسی و رسیدگی شود». یکی دیگر از شاکیان میگوید «همکارانتان به شکل تلفنی ما را تهدید کردند که اگر مدرک زبان ارائه ندهیم، باید پول بدهیم و اگرنه قراردادمان کنسل خواهد شد. ما قبلا هم گفته بودیم که مدرک زبان نداریم ولی به ما گفتند این موضوع را برایتان درست میکنیم.»
مدارک «جعلی» برای رفتن به کانادا؟
یکی از آقایان مدرکی را نشان میدهد که لوگوی موسسه «آموزش عالی آزاد ف.پ» روی آن درج شده است. شاکی دیگری میگوید «من همان اول گفتم بهجز دیپلم مدرک دیگری ندارم ولی برای هر مدرک حدود ۵-۶ هزار دلار از من پول گرفتند. کتاب هم فرستادند و گفتند دورهی آموزشی برایتان برگزار میکنند. از وزارت علوم مجوز دارند و یکشبه میخواستند برایم فوق لیسانس و… صادر کنند.»
شاکیان در جواب سوال خبرنگار که چطور به این موسسه اعتماد کردید گفتند «ما از اول یک چیزهایی را نمیدانستیم.» شاکی دیگری هم میگوید «حدود ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد و خردهای پول میگیرند و از یکجایی به بعد مجبور بودیم ادامه دهیم تا به خاطر انصراف همهچیز کنسل نشود.»
آقای شاکی مدعی است که این شرکت در طول دوسال برایش هیچ کاری نکرده است و حالا هم پولش را میخواهد؛ او میگوید: «من خانهی یک میلیاردیام را فروختم که الان حدود پنج میلیارد ارزش دارد. دو بچه دارم و قرار بود همراه خانمم برویم.»
او ادامه میدهد: «پارسال نمرهی زبان اورالام (Overall) ۴/۵ شد و مدرکش را آوردم و گفتند اکی است. ولی وقتی کانادا رفتید باید زبانتان را درست کنید. از طرفی چند ماه بعد زنگ زدند که مدرکتان اکی نیست! مگر مسخرهبازی است؟ بعدها رفتم دبی سال ۱۴۰۰ برای مدرک زبان از من ۱۶ هزار دلار پول گرفتند و گفتند آیلتس نمیشود و در آزمون CELPIP شرکت کن. من را بردند دبی و فهمیدم کسی قرار است جای من امتحان بدهد!»
آقا معترض بود که شرکتهای مهاجرتی حق ویزا گرفتن ندارند و فقط باید مشاوره بدهند اما در شرکت به ما گفتند که همهچیز را برایتان درست میکنیم. قیمت مشاوره هم نهایت باید ۵۰ تا ۱۰۰ دلار باشد.
سروش در همین مورد میگوید «تمام مسئلهها مربوط به همین زبان است. خیلی از این افراد نمرههای زبانشان مناسب نیست و ما هم به آنها میگوییم. کانادا زمانی هرکسی را با حداقل زبان میپذیرفت ولی بعدها دیدند مهاجران ایرانی زبان بلد نیستند. به همین دلیل ریجکتی ایرانیان را از سال ۱۴۰۲ بیشتر کرد. کسانی که زبان آیلتسشان بالای ۵/۵ و مکالمه حداقل ۶ بود ریجکتی نداشتند.»
یکی از صحبتهای مشترک ۶ نفر این بود که با فاصلههای زمانی کوتاه یک نفر از موسسه با ما تماس میگرفت و هر بار قانعشان میکرد که کارهایشان برای رفتن درست میشود.
برایتان «هزینه» کردیم | «ما پولمان را به ارزش روز میخواهیم»
شاکی در پاسخ به این سوال که چطور شد به این موسسه اعتماد کردید گفت: «سال ۱۴۰۱ هر روز تماس میگرفتند که شرایط مملکت خوب نیست، به فکر بچهات باش و ما هم تحتتاثیر قرار گرفتیم. آنقدر خوشرفتاری میکردند تا قرارداد ببندیم. تبلیغات دروغین و سیاهنمایی کشور و وعدهی آیندهی خوب باعث شد اعتماد کنم.»
سروش در پاسخ به سوال خبرنگار که برای هر متقاضی مهاجرت، چند نفر مشاوره میدهند و موسسه چند نیرو دارد، میگوید: «مشاورهها متفاوت هستند و برای هر شخص ۱۰ نفر هستند که مشاوره میدهند. شرکت ۵۰۰ نیرو دارد و سه هزار پروندهی مهاجرت را در سه سال دنبال کردیم.»
شاکی میگوید: «دربارهی اینکه مالیات میدهید یا خیر هم پیگیری خواهم کرد.» سروش جواب میدهد: «ما مالیات هم دادهایم.»
قرارداد یک نفر براساس «لاین استارتاپ» بود اما بعدا مشاوران موسسه به او گفتهاند که بهتر است لاینتان را تغییر دهید تا در آینده ریجکت نشوید.
او میگوید: «من دو سال پیش ۳۰ هزار دلار دادم (به پول حالا دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون هزار تومان) و وقتی دیدم کار پیش نمیرود گفتم دیگر نمیخواهم بروم.
الآن گفتهاند به شما ۳۰۰ میلیون میدهیم. شما از سود پولمان هم استفاده کردید. این مبلغ تناسبی با پولی که دادم ندارد. اینقدر دربارهی ایران سیاهنمایی کردند که از شغلم استعفا کردم. ۵۰ سالهام است و دیگر مهاجرت به دردم نمیخورد. پول من را بدهید!»
سروش در جواب سوال خبرنگار که اگر کسی در میان راه و بعد از قراردادها از مهاجرت منصرف شود، چه شرایطی برای او در نظر گرفته شده است، گفت: «بستگی دارد تا کجا را پیش رفته باشد. هزینههای جاری شرکت و هزینههای وکیل و مشاور شرکت هم هست.
قراردادی بسته شده و برایشان هزینههایی هم شده است. میتوانیم مذاکره کنیم هزینههای تمام شده را کسر کنیم و بقیهی پولشان را برگردانیم.»
ارزش پول پارسال با امسال فرق دارد
اعتراض شاکیان این است که «همانطور که شما هزینههایتان را به ریال نمیگیرید، نباید پول ما را طبق ارزش دو سال پیش حساب کنید و باید براساس ارزش روز در نظر بگیرید. اگر پولمان را در بانک گذاشته بودیم با سود ۲۴ درصد مبلغی را دریافت میکردیم. اما حالا چطور؟»
شاکی دیگری از خسارت ۱۰ درصدی قرارداد نام میبرد و میگوید: «نوشتید اگر نتوانیم پول را پرداخت کنیم ماهی ۱۰درصد از شما ضرر و زیان میگیریم. چطور خسارت را در نظر میگیرید اما آن جایی که حق ما است را نمیبینید؟»
سروش در ادامه میگوید: «پولی که داده بودید به ارزش دلار آنجا دادید و چه منطقی دارد که با قیمت دلار امروز حساب میکنید؟»
او بار دیگر تکرار و تائید میکند که «اگر به من مدرک زبان بدهید، در هر لاینی که باشید به شما تعهد محضری، صوتی و تصویری میدهم که شما را به کانادا بفرستم. اما اگر بخواهید مدرک تقلبی بیاورید تخلف است و جرم کیفری دارد.»
ما را «فریب و بازی» دادند | آنها «هوچیگری» میکنند
صحبت به اینجا که میرسد، شاکیان اعتراضشان را با صدای بلند میگویند و دعوا بالا میگیرد. سروش صحبتهای آنها را نوعی «هوچیگریهایی» میداند که با آن نمیتوان به اعتبار برند موسسه آسیبی رساند. شاکیان نیز با جملهی «همهتان دروغ میگویید، ما را بازی دادید، نفرینتان میکنیم» سعی میکنند بحث را پیش ببرند.
تا اینجای صحبت، یکی از گرههای بحث، مدرک زبان است. خانمی میگوید که «پیام دارم که گفتهاند برایتان مدرک زبان را هم درست میکنیم.»
شاکیان برای اینکه کارشان در هر مرحله درست شود، هزینههای چند دلاری (میلیونی) پرداخت کردهاند.
«متقاضیان مدرک زبان ندارند»
شاکی دیگری تاکید میکند به موسسه گفته که مدارک تحصیلی و زبان ندارد. او میگوید «با من لاین بیزینس بستند و گفتند مدرک زبان نمیخواهد. میدانستید مدرک زبان ندارم پس چرا با من قرارداد بستید؟»
سروش این ادعا را رد میکند و میگوید «مدرک زبان جعلی آوردید.» او برای بار سوم تکرار میکند «هرکسی بخواهد به هر کشوری برود باید مدرک زبان داشته باشد». خانمی به سایت استناد میکند که «آنجا چنین چیزی قید نشده است».
سروش در پاسخ به این سوال که آیا متقاضیان مهاجرت برای داشتن مدرک زبان، مطلع و قانع شده بودند، میگوید: «اگر نمیدانستند پس چرا مدرک زبان آوردند؟ مسئلهی اصلی این افراد زبان است.»
یکی از شاکیها بار دیگر به پیامی از شرکت ارجاع میدهد که کسی یا کسانی به آنها گفتهاند «اگر پول بدهید، کارتان را درست میکنیم.»
زندگی «بر باد رفته» برای مهاجرت به کانادا
دو نفر از شاکیان با گفتن جملهی «زندگی ما را به باد دادید» از شرایط نامناسب زندگیشان گفتند و با پاسخ سروش مواجه شدند که «زندگی شما را ما به باد ندادیم. این ذهنیت مهاجرت بوده که تاثیر داشته است. همین حالا هم مدرک زبان بیاورید کارتان درست میشود. اگر بگویید شش ماه دیگر زبانمان را درست میکنیم من برایتان سابمیت میکنم. همهچیز در قرارداد ذکر شده است و زبان را هم نوشتهایم. قرارداد که جلویتان بود.»
شاکیها میگویند آن چیزهایی که در قرارداد عنوان شده را خواندهاند اما مشاوران موسسه در صحبتهای شفاهی (تلفنی و…) طور دیگری به آنها گفتهاند که با متن قرارداد در تضاد بود.
یکی از شاکیها میگوید «تابهحال چند اظهارنامه برایم آمده است که اگر بقیهی پول را ندهید، خانهتان را مصادره میکنیم! من بعد از دو قرارداد با این جواب مواجه شدم که قانون عوض شده و باید قرارداد سوم را ببندم. درطول این مدت چندبار تهدید شدم.»
خانم شاکی با استناد به بندهایی از قرارداد میگوید «من و همسرم یک سال پیش هزار دلار آمریکا و ۱۳۰ هزار دلار کانادا (۸ میلیارد تومان پارسال) پرداختیم (خانهمان را به نام م.آ زدیم) اما بیزینسی که برایم فراهم شده را به من معرفی نکردهاند و خدماتی به من ارائه نکردند.»
او اینطور ادامه میدهد: «حالا میگویند ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان میدهیم. درصورتیکه این پول طبق ارزش امروز نیست! چرا از ما اینهمه پول را یکجا گرفتید؟ سند را هم م.آ امضا کرده است.»
پول دادیم خدماتی نگرفتیم!
سروش با رد ادعای تهدید، اظهارنامه را موضوعی حقوقی میداند. او میگوید: «متقاضیان میتوانند در دو شکل قسطی و نقدی با تخفیف پول را پرداخت کنند و شما هم احتمالا تخفیف گرفتید. حالت دیگری هم تحت عنوان تهاتر وجود دارد. چرا تا قبل از دریافت خدمات، به موسسه پول دادید؟ حتما از آفرها استفاده کردید.»
شاکیها ادعای سروش را رد میکنند و جوابهای او را «بیربط» میدانند. زوج شاکی میگویند: «خانهمان را در قالب تهاتر به نام م.آ کردیم. مبایعهنامه هم موجود است. در ازای ملک قرار بود بیزینس در کانادا را بدهید. پس چه شد؟»
سروش میگوید: «این موضوع آماده است.»
خبرنگار میپرسد آیا متقاضیان مهاجرت میتوانند استعلام بیزینسشان را در کانادا راستیآزمایی کنند؟
آیا میشود استعلام معتبر گرفت؟
یکی از شاکیان میگوید «برج ۶ سال گذشته LMA من آمده است اما وقتی رفرنس کد آن را میخواهم تا چک کنم، اطلاعاتی به من نمیدهند!» دیگری میگوید «روابط دیپلماتیک با کانادا قطع است و از این موضوع سوءاستفاده میکنند و نمیتوان استعلامی گرفت. ممکن است مدرکی را با فتوشاپ درست کنند.»
سروش در جواب میگوید «دارند فرافکنی میکنند. ما هر هفته حداقل سه ویزا داریم. دارند روی ذهنیت شما تاثیر میگذارند. بیزینسها از یک برند معتبر هستند که میتوانند استعلام بگیرند.»
سروش مشکل دو شاکی را با خانم م.آ در واتساپ درمیان میگذارد و شاکیان بخشی از آن را قبول و بخش دیگری از پاسخ را رد میکنند. خانم م.آ دربارهی کسی که نمرهی زبانش پایین بود مینویسد «ایشان LMA دارند فقط مدرک سوءپیشینه را بیاورند مشکلی ندارند.»
شاکی در جواب میگوید «این چیزی که الآن برایتان نوشتند با چیزی که به من گفته بودند فرق دارد! از قرارداد ۱۴۰۰ مرا دواندهاید. از طرفی صدای ضبط شده دارم که کسی گفت مدرک سوءپیشینه را هم خودمان برایت درست میکنیم! دیگر نمیخواهم بروم. بعدها هم ممکن است ریجکت و در کانادا دادگاهی شوم!»
سروش میگوید «من کارگزار هستم و سیاستها را کشور مقصد تعیین میکند و برای شما هم اینطور شد که سیاستهای کانادا تغییر کرد.
از طرفی من دربارهی صحبتهایی که شفاهی از کسی شنیدهاید، حرفی ندارم و فقط چیزی که شرکت مکتوب به متقاضیان داده است را تائید میکنم. شاید کسی بخواهد ذهنیتشان را خراب کنند، من مسئولش نیستم. هر حرفی باید مکتوب باشد!»
آیا فروش «جاب آفر» قانونی است؟ | «سوء تفاهم» شده است!
شاکی دیگری میگوید از یکی از نهادها در استان اصفهان با آنها تماس گرفتهاند و با آوردن نام م.آ دربارهی موضوع مورد نظر پرسیدهاند.
او میگوید «چرا برای ما که تهران هستیم، از اصفهان از ما شکایت میکنند؟ ماجرا چیست؟ آیا فروش جاب آفر قانونی است یا خیر؟»
سروش ادعای نفوذ افراد در موسسه را رد میکند، تمام ماجرا را «سوءتفاهم» میداند و از شاکیان میپرسد: «این حرفها چیست؟ جاب آفر نوعی کاریابی است و خودم هم از وزارت کار ایران و کانادا مجوز دارم. براساس این مجوز با کارفرماهای مختلف صحبت میکنم و از آنها فرصت شغلی میگیرم.»
نمیخواهیم برویم
شاکیها میگویند ما سوال کردیم ولی به جواب نرسیدیم. سروش با طرح دو گزینه خطاب به آنها میگوید «یا میخواهید بروید که فرآیند خودش را دارد یا اینکه مذاکره کنیم. ما ۳ هزار پرونده داشتیم که حدود ۱۲۰۰-۱۳۰۰ ویزا دادیم. هرکسی موافق مذاکره است بگوید.»
شاکیها میگویند بهجز ما اشخاص شاکی دیگری هم هستند، ما دیگر نمیخواهیم برویم و فقط پولمان را میخواهیم.
شاکی دیگری ادعا میکند موسسه از آنها برای خدماتی که ارزشش حدود ۱۵۰ دلار است، ۳ هزار دلار به دلیل ناآگاهیشان دریافت کرده است.
سروش در پاسخ به این سوال که آیا میتوان چنین موضوعی را نوعی گرانفروشی تلقی کرد گفت: «نرخ خدمت را میتوان در انجمن صنفی کاریابان خارجی استعلام گرفت و اینجا نمیشود دربارهی این موضوع صحبت کرد!»
خانم شاکی میگوید «کسی را سراغ دارم که ۶هزار دلار به موسسهای داد و ساعت ۱۲ شب سوالها را برایش فرستادند و فردا هم امتحان داد و نمرهی بالایی گرفت!»
سروش در جواب میگوید «من که این کار را نکردهام. متاسفانه موسسههای مختلفی هستند که از پدیدهی مهاجرت و خروج از کشور سوءاستفاده میکنند و من و موسسهمان مسئولش نیستیم.»
پیشتر مطلبی با عنوان «حذف خبری دربارهی محمد جرجندی» در سایت انصاف نیوز منتشر شده است.
سروش مقدم ساعاتی پس از این نشست در تماس با خبرنگار انصاف نیوز گفت که بعد از نشست با تعدادی از شاکیان صحبت کرده، حتی در ادامه به منزل یکی از زوجها رفته و ضمن مشاهدهی مدارکشان با آنها بیشتر صحبت کرده است. او گفت که وعده داده تا مشکلات این چند نفر را که شنیده در همین هفته پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام
به امید برخورد مسئولین با […]
درود فراوان به انصاف نیوزِ با انصاف
با تشکر و آرزوی سلامتی برای شما عزیزان و خبرنگارانِ واقعی ❤️❤️
متاسفانه من هم قربانی این موسسه شدم واین موارد تنهابخش کوچکی از ظلمی که موسسه کلاهبرداری پارسی کانادا داره به مشتریانش میکنه وسالهاست داره با حفظ ظاهرزیبا وتبلیغات فراوان به اسم مهاجرت وداشتن اینده ای روشن داره خونه وزندگی وپول مردمو میگیره وسودهای کلان به دست میاره مدیران وکارمندان این شرکت تازمانیکه هنوز پول شمارونگرفتن به شدت لحظه به لحظه پیگیرشماهستن تااعتمادشماروجلب کنن ولی به محض بستن قراردادوگرفتن پول اونم به هرطریقی که ممکنه شرایط عوض میشه ودیگه نه کسی پاسخ درست راجب روند پرونده به شما میده نه کاری انجام واستون میدن
امیدوارم تمام مردم جامعه نسبت به این موسسه شناخت پیدا کنن وفریب این دروغانخورن
مسئولین عزیزهم مثل همیشه به درستی به این پرونده هارسیدگی کنن
متأسفانه، یک کلاهبردار حرفهای هستند و نشانههایش همین اعتماد به نفس است. یکی از نشانههای بارز کلاهبرداری، آتو داشتن از برخی مسئولین اجرایی است. بهتر استمسئولین وقت و هزینه خود را صرف مسائل مهمتری کنند و به جای هدر دادن وقت بر سر حجاب، کلاهشان را بالاتر بگذارند.
یعنی ساده ترین فرد اجرایی در دستگاه های قضایی هم این متن رو بخونه میفهمه کجا چه خبره . اما متاسفانه…..
بازم دم اصناف نیوز گرم بابت کار کردن این خبر