خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۱۹ اسفند سال ۸۰ | اعترافات ژنرال عراقی

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در اسفند سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

یکشنبه 19 اسفند 1380 | 25 ذیحجه 1422 10 مارس 2002

«برای [هفتمین] همایش فرماندهان [نیروی انتظامی] سراسر کشور، به مرکز ناجا رفتیم؛ با تأخیر رسیدم. پس از تشریفات نظامی، سردار [محمدباقر] قالیباف، فرمانده نیرو گزارش داد و خیرمقدم‌ گفت. سخنرانی مفصلی در ضرورت تحکیم امنیت، با توجه به تهدیدهای آمریکا و تحریک عناصر شرور داخلی نمودم و با اشاره به طرح امکان استفاده آمریکا علیه هفت کشور – چین، روسیه، کره‌ شمالی، ایران، عراق، لیبی و سوریه – از سلاح هسته‌ای، آن را ارعاب برای تحمیل نظرات و وسیله‌ای برای باجگیری خواندم.[1]

پیش از ظهر، آقای [هادی] نژادحسینیان، [نماینده دائم ایران در سازمان ملل] آمد. گفت، برای رفع شر آمریکا، باید از ایرانیان داخل‌ آمریکا و آمریکایی‌های متمایل به ایران استفاده کرد.

حمله نظامی را بعید می‌داند و فکر می‌کند، آمریکا به منظور تحریک مخالفان داخلی، این سیاست را انتخاب کرده است. گفت، در کنفرانس داووس، وزیر کشور آلمان، صریحاً گفت، بنیادگرایی اسلامی، غرب را تهدید می‌کند و غرب باید آن را ریشه‌کن کند و ایران را مادر این نیروها معرفی‌ کرد و گفت، قرار بود بعد از طرح محور شرارت توسط بوش، کوفی عنان، [دبیرکل سازمان ملل] مصاحبه کند و از ایران دفاع نماید، ولی منصرف شد؛ لابد با فشار آمریکا.

عصرآقای [علی‌اکبر] مسعودی‌ خمینی، [تولیت آستان حضرت معصومه (س)] آمد. در مورد تأسیس دانشگاه جامع در قم که در سخنرانی‌ام مطرح کرده بودم، مذاکره شد. آن را فکر مؤثری می‌داند.

آقای عالیشاهی آمد. خبر چند ماه پیش خود در مورد حوادث 11 سپتامبر نیویورک و احتمال حمله آمریکا به روسیه را تأیید و تأکید کرد، با توجه به طرح استفاده از سلاح هسته‌ای، برخورد آمریکا و روسیه را قطعی و نزدیک می‌داند. برای من سخت است‌که باور کنم. جنگ اتمی دو قدرت هسته‌ای، روشی نیست که انسان عاقل اقدام نماید.

روزنامه‌های‌ آمریکا خبری منتشر کرده‌اند، مبنی بر اینکه کاخ‌ سفید طرح اضطراری استفاده از سلاح هسته‌ای علیه چین، روسیه، ایران، عراق، سوریه و لیبی را به کنگره داده و پنتاگون اعلام‌ کرده که خبر به صورت ناقص، انحرافی و گزینشی در روزنامه‌ها منتشر شده است. سخنگوی کاخ سفید هم چنین‌ گفته و صریحاً تکذیب نکرده‌اند. آمریکا از انگلیس خواسته است‌ که 25 هزار نفر نیروی نظامی برای شرکت در حمله به عراق، آماده و اعزام نماید.

خبری هم منتشر کرده‌اند که 12 ایرانی‌ که چند نفرشان نظامی‌اند، در افغانستان تحویل آمریکا شده‌اند. وزرات امور خارجه این خبر را تکذیب‌ کرده است. حامد کرزی، [رییس دولت موقت افغانستان]، اعلام‌ کرده‌ که محمدظاهر شاه 87 ساله افغانستان، روز عید نوروز به افغانستان مراجعت می‌کند و خود برای استقبال از او به ایتالیا می‌رود که در معیت او به افغانستان باشد. حملات نظامی آمریکا به منطقه گردیز [مرکز ولایت پکتیا] ادامه دارد و مدعی هستند، هزاران نفر از طالبان و القاعده در آنجا پناه گرفته‌اند.

در اسراییل، دو عملیات شهادت‌طلبانه مهم رخ داده که 13 صهیونیست‌ کشته و ده‌ها نفر مجروح شده‌اند؛ اولی در بیت‌المقدس در 100 متری خانه [آریل] شارون، [نخست‌وزیر اسراییل] در کافه‌ای‌ که مملو از مشتریان بوده و دومی در ساحل نتانیا، توسط فردی که خود را به شکل پلیس اسراییل درآورده بود. اسراییل هم برای انتقام به اُردوگاه‌های بی‌دفاع آوارگان فلسطینی در طولکرم، حملات وحشیانه‌ کرده است.

ژنرال [وفیق عجیل حمود] السامرایی، فرمانده اطلاعات سابق ارتش عراق، در مقاله‌ای در یک روزنامه عربی، اعتراف‌ کرده که در زمان جنگ ایران و عراق، سازمان سیا، اطلاعات مربوط به نیروهای ایرانی را در اختیار عراق می‌گذاشته؛ ابتدا توسط اردن و سرانجام مستقیماً با استقرار مأموران سیا در بغداد؛ به خصوص عملیات فتح 5 در شرق بصره که نزدیک بود، عراق شکست کامل بخورد.»[2]


[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «سیاست آمریکایی‌ها، سیاست ارعاب است. زمینه‌اش را هم فراهم کردند. نیروها را در همه جا چیدند. از اقیانوس آرام تا اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام در هر نقطه مناسب، نیروهای آمریکایی و متحدانش حضور دارند. نیروهای دریایی و ناوهای هواپیمابر و ناوهای حامل کروز، تقریباً همه جا را در پوشش تیررس خودشان دارند. اهداف اینها روشن است؛ در دوجبهه حرکت می‌کنند.

در یک جبهه گاهی نتایج متناقض می‌گیرند؛ جبهه آزادی‌خواهی و حقوق بشری را مطرح می‌کنند و می‌خواهند در آن جبهه نیروهای مخالف را از زاویه مردم سالاری، حقوق بشر و غیره تحت فشار قرار دهند. این شمشیر دو دم است. وقتی مردم را به صحنه آوردیم و آزاد کردیم و مردم خواسته‌هایشان را بیان کنند و آزاد باشند، اشکالات غربی‌ها را می‌گویند. توقعات مردم از عدالت جهانی بالا می‌رود، لذا برای آمریکا مشکل ایجاد می‌شود.

اما جبهه ارعاب چیز دیگری است. اینکه چگونه می‌خواهند اینها را با هم سازگاری بدهند، مهم است. این فضا که الان در دنیا درست شده، طبعاً روی امنیت کشورها و مردم تأثیر بسیار جدی دارد. وقتی که چنین فضایی به وجود می‌آید، گروه‌ها، افراد و باندهای ماجراجو و متخلف، تشویق می‌شوند که برنامه‌ریزی و حرکت کنند.

فکر می‌کنند که این بساط ناامنی برای آنها شرایط ویژه و مناسبی را فراهم می‌آورد. طبیعی است، هر وقت فضا، فضای ناامن و تهدید بشود، این‌گونه افراد سر بیرون می‌آورند و همدیگر را پیدا می‌کنند و اینجاست که نقش نیروی انتظامی، خیلی مهم است.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانی‌های 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

[2] – از این سرلشکر ارتش عراق، کتابی تحت عنوان «حطام البوابه الشرقیه» انتشار یافته که در ایران با نام «ویرانی دروازه شرقی»، از سوی مرکز اسناد تحقیقات دفاع مقدس، ترجمه و منتشر شده است. این کتاب که در پنج بخش شامل «جنگ‌های عراق با ایران»، «بعد از جنگ با ایران»، «اشغال کویت و جنگ عراق و متحدین»، «صدام و امنیت او در عراق» و «حرکت‌های مردمی و مخالفان علیه صدام» تنظیم شده، حاوی اطلاعات منحصربه‌فردی از جنگ ایران و عراق، هجوم ارتش عراق به کویت و پیامدهای آن و همچنین اوضاع عراق در دوران صدام است.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا