آموزش اسمارت مانی
خرید تور تابستانی

ماجرای «تحریم» نمایشگاه شیرینی و شکلات تبریز چه بود؟

شهرام صادق زاده در سایت عصر آزادی آنلاین (تبریز) نوشت: «هجدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت شیرینی، شکلات و صنایع وابسته که اولین رویداد نمایشگاهی تبریز در سال ۱۴۰۴ بود و در اوایل اردیبهشت برگزار شد با حواشی جالب توجهی همراه بود که طی آن برخی‌ها از عوامل برگزاری نمایشگاه انتقاد کردند.

از قرار معلوم، برخی از شرکت‌ها و واحدهای تولیدی صنایع غذایی معتبر و بزرگ آذربایجان شرقی و سایر استانهای کشور، این نمایشگاه را تحریم کرده بودند تا با عدم حضور خود در این رویداد شیرین، به هم‌صنفی‌های خود اعتراض کنند اما با این رفتار غیرحرفه‌ای خود، هم کام عوامل نمایشگاهی را تلخ کردند و هم جایگاه تبریز و آذربایجان را زیرسوال بردند!

دقیقاً یک سال منتظر برگزاری این نمایشگاه بودیم

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز در این زمینه به “عصرآزادی آنلاین” گفت: مجبور هستم برخی از مسائل را بر زبان آورم گرچه مطرح کردن آنها جزو مسائل داخلی اصناف، گروه‌های صنعتی و یا شرکت‌های تولیدی بوده و رسانه‌ای کردن آنها مناسب نباشد.

حبیب ماهوتی با اشاره به اینکه نمایشگاه شیرینی و شکلات تبریز اولین رویداد نمایشگاهی تبریز در سال ۱۴۰۴ بود و دقیقاً یک سال منتظر برگزاری این رویداد بودیم افزود: زیرا نمایشگاه شیرینی و شکلاتِ سال گذشته در یک سالن برگزار شد و امیدوار بودیم که با برنامه‌ریزی‌های مدون، این نمایشگاه در ۳ سالن برپا شود.

او اضافه کرد: معمولاً از ۴ ماه قبل، تمام نمایشگاه‌ها در خصوص تعداد غرفه‌ها و شرکت‌کنندگان آن مورد بررسی قرار می‌گیرند که از کدام استان‌ها و یا کشورها شرکت خواهند کرد، امسال نیز این موضوع را مورد ارزیابی قرار دادیم و طبق روال، موارد را رصد قرار کردیم و حدود ۲۰ روز مانده به موعد برگزاری نمایشگاه، همکاران نمایشگاه در واحد ثبت غرفه‌ها گزارش دادند که سالن‌های پروین‌ اعتصامی و امیرکبیر به حد نصاب رسیده و آرام آرام باید به فکر واگذاری غرفه‌های سالن شهریار نیز باشیم.

ماهوتی ادامه داد: این امر بسیار خوشحال کننده بود که شرکت کنندگان برای حضور در هجدهمین نمایشگاه شیرینی و شکلات رغبت نشان می‌دهند بنابراین، برنامه‌ریزی‌های مدونی انجام دادیم تا به هر صورت تبریز که مهد شیرینی و شکلات ایران است بتواند یک نمایشگاه آبرومند برگزار نماید و نمایشگاه بین‌المللی نیز رسالت و وظیفه خود را در این خصوص به انجام برساند.

برخی شرکت‌ها خودشان هم از تحریم مطلع نبودند

ااو اضافه کرد: اما رفته رفته برخی از شرکت‌ها و واحدهای صنعتی در تماس با نمایشگاه بین‌المللی عنوان کردند که قصد عدم شرکت در نمایشگاه شیرینی و شکلات تبریز را دارند اما خودشان هم نمی‌دانند قضیه هم چیست؛ گویا جریان تحریم نمایشگاه در میان بوده و اینکه این نمایشگاه مثمرثمر واقع نخواهد شد و شرکت در آن بیهوده است!

ماهوتی تاکید کرد: آنجا بود که دریافتم ظاهراً یک نوع شانتاژ به راه انداخته‌اند که واحدهای تولیدی و صنایع غذایی در نمایشگاه شرکت نکنند اما برای ما فرقی نداشت، زیرا ما نمایشگاه را برگزار کردیم؛ اگر ضعیف بود هم برای مردم و هم برای آن صنف ضرر می‌کرد و اگر توانمند و قدرتمند برگزار می‌شد باز هم برای خودشان پرفایده واقع می‌شد.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز با اشاره به اینکه متاسفانه پس از چند روز دریافتیم که این شانتاژ در بین واحدهای صنایع غذایی مطرح شده است متذکر شد: این اقدام، تیشه بر ریشه خودشان است زیرا در جایی که تبریز مهد شیرینی و شکلات ایران بوده و بیش از ۲۵۰ شرکت تولیدی و قَدَرهای شیرینی و شکلات ایران در این شهر حضور دارند چرا باید برخی جریان‌ها از داخل صنف، برای خودشان مشکل ایجاد کرده و اختلاف‌ نظر پدید آید؟!

او اظهار کرد: تاکنون نیز نتوانسته‌ام هدف از این حرکت را هضم کنم، زیرا یا می‌بایست یک کُرسی ریاست در میان می‌بود و یا دخل در واگذاری آسان اقلام ضروری صنایع غذایی همچون شکر و غیره در میان بود، بعداً دریافتم که اختلافات سلیقه‌ای در داخل صنف شیرینی و شکلات و مسائل صنفی واحدهای صنایع غذایی در کسب معاونت و یا ریاست تشکل‌های این صنف، موجب وقوع این موضوعات حاشیه‌ای شده است!

می‌خواستند نمایشگاه صنایع غذایی در تهران برگزار شود

ماهوتی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این میان، برخی از پیشکسوتان صنایع غذایی و شیرینی و شکلات تبریز و منطقه آذربایجان که سابقه چند دهه فعالیت داشتند مورد بی‌احترامی قرار گرفته و جایگاه آنان زیر سوال رفت لذا رقابت ناسالم برخی از تولیدکنندگان و فعالان حوزه شیرینی و شکلات جهت رسیدن به پُست و مقام صنف خود باعث تشویش اذهان در نحوه برگزاری نمایشگاه شیرینی و شکلات شد.

او یادآور شد: این اقدام به هیچوجه حرکت قابل قبولی نبود زیرا اگر قصد آنها برای کاندیداتوری و یا رقابت در جهت کسب مقام، منصب و یا جایگاه ویژه‌ کشوری بود به طور حتم ما در زمین تولیدکنندگان بومی و آذربایجانی قرار می‌گرفتیم و نیازی به این نوع حرکت‌ها نبود در حالی که هدف ما گسترش سالن‌های نمایشگاهی و برگزاری نمایشگاه‌ های توانمند با شرکت حداکثری واحدهای صنعتی و تولیدی در این نمایشگاه است و مشکلات و اختلافات صنفی نباید باعث زیر سوال رفتن مجموعه نمایشگاه و برگزاری نمایشگاه‌ها شود.

ماهوتی افزود: متاسفانه طوری وانمود گردید که نمایشگاه شیرینی و شکلات باید در تهران برگزار شود تا از استقبال بیشتری از سوی تولیدکنندگان مواجه گردد در حالی که ما، نمایشگاه تهران را به تبریز می‌آوریم به طوری که عناوینی که در تقویم نمایشگاه‌های تبریز وجود دارد از جمله صنعت خودرو، مصالح ساختمانی و غیره ۴ یا ۵ سال از آنها جلوتر هستیم.

او در پایان با اشاره به اینکه تبریز، اولین نمایشگاه استانی کشور را راه اندازی کرده است گفت: تمام مدیران نمایشگاه بین‌المللی تهران که البته گاه و بیگاه تغییر هم می‌یابند در هنگام حضور در نمایشگاه تبریز، این مجموعه نمایشگاهی را مورد تایید و تشویق قرار می‌دهند.

با این حساب باید شرایط طوری باشد که نمایشگاه شیرینی و شکلات آسیا را نیز در تبریز برگزار نماییم زیرا در هیچ کدام از پارامترها و شاخص‌های برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی از امارات متحده و حتی ترکیه عقب نیستیم به طوری که وقتی نمایشگاه بین‌المللی تبریز تاسیس گردید در کشور امارات برای حمل آب از مادیان استفاده می‌شد لذا باید بدانیم که با جلوگیری از شرکت ۵ واحد صنایع غذایی در نمایشگاه تبریز نتوانستند به جایی برسند زیرا اتحاد صنوف‌ در برگزاری نمایشگاه‌های قدرتمند، باید اصلی‌ترین ملاک رویدادهای نمایشگاهی باشد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا