«تغییر نظام پارلمانی را به رفراندوم بگذارند»
چه مواردی را میتوان به رفراندوم گذاشت؟ - 1
در پی سخنان رییس جمهور در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مبنی بر اینکه مسایل مورد اختلاف طبق اصل 59 قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شود، برخی فعالان سیاسی و رسانهای اصلاحطلب و اصولگرا به این سوال خبرنگار انصاف نیوز که «چه مسایلی برای به رفراندوم گذاشته شدن در اولویت هستند؟» پاسخ دادند.
قسمت اول این پاسخها در گفتوگو با «غلامرضا مصباحی مقدم» و «حسین دهباشی» در پی میآید:
رییس جمهور پیامی میدهد که هوادارانش را خوشحال کند
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: من هیچ مساله ای را برای برگزاری رفراندوم ضروری نمیدانم. البته از این جهت سخنان رییس جمهور مبهم بود. رییس جمهور یک پیامی میدهد که یک عدهای از هوادارانش را خوشحال کند. اصلا نفهمیدیم که رییس جمهور برای چه چیزی میخواهد که رفراندوم برگزار کند. اگر به قانون اساسی مراجعه کنید، اینگونه راهکار برای آن قرار داده شده است که مجلس تقاضا را اعلام میکند، رهبری تایید میکنند و بعد از آن رفراندوم توسط وزارت کشور انجام میگیرد.
تغییر نظام پارلمانی را به رفراندوم بگذارند
حسین دهباشی، مستندساز مخالف دولت در پاسخ به این سوال گفت: به نظر من پیشنهاد رهبری که چند سال پیش دربارهی نظام پارلمانی مطرح کردند میتواند در شمار مباحثی باشد که برای تصمیمگیری در موردش به صندوق رای مراجعه کرد. همینطور در آن قسمتهایی که نیاز به بازنگری قانون اساسی را مشاهده میکنیم، میتوانیم به صندوق رای مراجعه کنیم.
انتهای پیام
سلام،
اگر بنا بر رفراندوم است – میبایست آن موادی از قانون اساسی باشد که جمهوریت را هم شآن با دیگر شئون تقویت کند ! در واقعیت امروز – ما در پای صندوق رآی رئیس جمهور انتخاب نمی کنیم ، بلکه رئیس دولت انتخاب میکنیم ! که این خودش نقض غرض است !
ایشون حتما با خودش فکر کرده در چنین رفراندومی مردم رای به نظام پارلمانی میدن تا یگانه عرصه تصمیم گیری کلان رو هم از دست خود خارج و تقدیم مجلسی کنند که به جای ملت عصاره فضائل 12 نفر اصولگرای دو آتشه است! نخیر جناب، مردم میفهمند چرا بازندگان انتخابات های اخیر اندیشه تغییر به نظام پارمانی رو در سر میپرورانند. مردم به دنبال رفراندومی نیستند که گزینه هایش از داست دست دادن یک حق یا حفظ حقوق فعلی است، بلکه رفراندومی که یک گزینه اش به دست آوردن حق و حقوق بیشتر و اساسی تر باشه.
برادران انصاف نیوز
ضمن سلام ، احتمالاً تیتر سخنان دهباشی را اشتباه تنظیم کرده اید منظور نظر دهباشی تغییر نظام ریاستی به پارلمانی و نه بالعکس بوده است ۰
سلام،
جناب سپهر – ضمن تسلیت مجدد و خوش آمد ، منظور حسین دهباشی این است که همان یک فقره ( ریاست جمهوری ) را هم که مردم رآی میدهند – از دست مردم خارج کرده و به صاحب منصبان سپرده شود و بعد هم درست کردن پارلمانی مانند پارلمان بعث سوریه ( حافظ اسد ) و بعث عراق ( صدام حسین ) و کره شمالی فعلی – چندان مشکل نخواهد بود !