خرید تور نوروزی

حجاب اختیاری یا برهنگی؟ | یادداشت علی مطهری

دکتر علی مطهری در یادداشتی با عنوان «حجاب اختیاری یا برهنگی؟» در تلگرام نوشت:

آنچه امروز تحت عنوان حجاب اختیاری مطرح است و رسانه‌های خارجی به آن دامن می‌زنند، ظاهری دارد و باطنی و به قول شاعر «صورتی در زیر دارد آنچه در بالاستی». ظاهر قضیه این است که می‌خواهیم در داشتن روسری آزاد باشیم. اما وقتی تعمق می‌کنیم می‌بینیم بعید است این روسری نیم‌بند که فلسفه پوشش اسلامی را هم تأمین نمی‌کند آنقدر مزاحم باشد که افرادی برای حذف آن حاضر به در خطر قرار دادن خود باشند، بلکه هدف، بالاتر از این حرفهاست و آن اینکه بعد از حذف روسری نوبت به پوشش‌های دیگر می‌رسد تا به نقطه آخر یعنی خیابانهای اروپا و آمریکا و شمال تهران در زمان رژیم گذشته برسیم، چیزی که تحقق آن همان و بیرون رفتن روح فتوت و رشادت و شجاعت و آرمان‌خواهی از وجود جوانان و میانسالان و کهنسالان همان.

وقتی از طرفداران حجاب اختیاری سؤال می‌کنیم مرز این اختیار کجاست، پاسخی ندارند جز اینکه جامعه اروپا و شهرهایی مثل آنتالیا را نشان بدهند و در نهایت بگویند برهنگی، که بیماری امروز دنیای ماست و به عقیده محققان اجتماعی مدیریت جهانی آن با صهیونیسم است چرا که تا هفتاد هشتاد سال پیش حتی زنان اروپا نیز از پوشش قابل قبولی حتی با روسری برخوردار بودند و این وضعیت رسوا مربوط به حدود نیم قرن اخیر است.

متأسفانه برخی محترمین نیز به این موضوع دامن می‌زنند. حجت‌الاسلام ایازی با استناد به نقل قولی از استاد حکیمی مدعی شده‌اند که شهید آیت‌الله مطهری طرفدار حجاب اختیاری بود، در حالی که همان نقل قول نیز دالّ بر این مطلب نیست. طبق نقل آقای حکیمی، در موضوع قانونی شدن پوشش اسلامی در ادارات دولتی در ماه اول پیروزی انقلاب اسلامی، استاد مطهری گفته‌اند «طرح مسئله حجاب زود بود» و بعد فرموده‌اند «من خدمت امام رفتم و گفتم الان وقت این نبود که شما این مسئله را مطرح کنید.» در یادداشتی هم که زمان شهادت آیت‌الله مطهری در جیب لباس ایشان یافت شد و در آن، مطالبی که بنا بوده با امام خمینی(ره) مطرح کنند یا مطرح کرده بودند فهرست شده، از جمله آمده است: «پیشنهاد آقای تهرانی (آیت‌الله سید محمدحسین حسینی تهرانی) و حجاب استاندارد شده» و «توقیف اجرای حدود اسلامی به برقرار شدن نظامات اسلامی».

از مجموع اینها برمی‌آید که نظر استاد مطهری این بوده است که مطرح شدن الزام حجاب در اسفند 1357 زودهنگام بوده و می‌بایست بعد از استقرار نسبی نظامات اسلامی در کشور مطرح شود، نه این که ایشان موافق حجاب اختیاری بوده‌اند.

اما کسانی که سنگ حجاب اختیاری را به سینه می‌زنند باید بدانند که بانوان ما با آنها همراهی نخواهند کرد زیرا آنها پوشش اسلامی را انتخاب و اختیار کرده‌اند و آن را از نظر بالا رفتن ارزش و احترام زن و آرامش روانی جامعه و افزایش نیروی کار جامعه و استحکام کانون خانواده، بهتر و برتر از بی‌حجابی می‌دانند و آثار بی‌حجابی را بهتر از مردان می‌دانند.

به یاد دارم در ماههای اول پیروزی انقلاب اسلامی، تلویزیون با یک کارمند زن درباره پوشش جدیدش مصاحبه می‌کرد. او می‌گفت از مسئولان کشور تشکر می‌کنم که ما زنان اداری را از یک رقابت سخت در ادارات نجات دادند. ما قبل از انقلاب، هر روز صبح پیش از آمدن به اداره یک ساعت آرایش می‌کردیم و به خود می‌رسیدیم تا از رقبای خود در اداره عقب نمانیم، امروز همه با یک لباس ساده و پوشش مناسب و بدون آرایش به اداره می‌رویم و از آن رقابت نفس‌گیر راحت شدیم.

کسانی که از حجاب اختیاری سخن می‌گویند مفاسد ناشی از بی‌حجابی دوره رژیم گذشته را فراموش کرده‌اند یا سنشان اقتضا نمی‌کند که به یاد آورند، که برخی از آنها قابل ذکر کردن نیست. فاجعه اندلس را که طی آن غربیها سرزمین اندلس را به گفته خودشان به کمک دو عنصر زن و شراب از دست مسلمانان خارج کردند و مرتکب جنایتهای وحشتناک شدند نباید فراموش کنیم.

اصرار رژیم گذشته بر بی‌حجابی و دایر کردن مراکز فحشاء و کاخهای جوانان، یک سیاست حساب شده بود که جوانان فیلشان یاد هندوستان نکند. هر نظام سیاسی که می‌خواهد مردمش او را راحت بگذارند، به اشاعه بی‌بند و باری می‌پردازد تا مردم مشغول باشند و او به کارش بپردازد. اگر جمهوری اسلامی بر پوشش اسلامی تأکید دارد گذشته از این که دستور اسلام است، بدین علت است که خیر دنیا و آخرت مردم خود را می‌خواهد و نسبت به سعادت اخلاقی و روحی مردم خود نیز احساس مسئولیت می‌کند و مانند یک حکومت سکولار نسبت به اخلاق و عقاید مردم بی‌تفاوت نیست و خود را تنها متعهد به تأمین معاش مردم نمی‌داند.

برخی از طرفداران حجاب اختیاری برای اثبات ادعای خود به اختیاری بودن نماز و روزه استناد می‌کنند که هرکس که نماز نخوانْد یا روزه نگرفت گناهش پای خودش است و ما مأمور به الزام نیستیم. به این افراد باید گفت رعایت پوشش اسلامی که شامل زن و مرد می‌شود و به دلایلی برای زن حدود بیشتری دارد، در دو حوزه قابل بحث است، یکی در حریم خصوصی و دیگر در اجتماع . در حریم خصوصی مانند محل سکونت، حکم الزام یا اختیار حجاب مانند حکم نماز و روزه است و کسی نمی‌تواند الزام ایجاد کند و اساساً الزام شدنی نیست. اما در حوزه اجتماع، مسئله حجاب و پوشش قابل قیاس با نماز و روزه نیست چرا که بی‌حجابی آثار مستقیم خاص خود را دارد و در اینجا حق اجتماع مطرح می‌شود و کسی نمی‌تواند بگوید نوع پوشش من فقط به خودم مربوط است.

به هرحال کسانی که این روزها بر طبل حجاب اختیاری می‌کوبند در تقسیم اول دو دسته‌اند یکی گروهی که هدف سیاسی دارند و رسانه‌های خارجی پیگیر کار آنها هستند، گروه دوم کسانی که هدف سیاسی ندارند و خود به دو دسته تقسیم می‌شوند: افرادی که در امور دینی سهل‌انگار و به دنبال راحتی و بی‌قیدی هستند که در میان آنها به تعبیر شهید مطهری مردان شکارچی نیز حضور دارند که با شعار آزادی زن، دنبال شکارهای خود هستند؛ و دسته دیگر کسانی که از روی حسن نیت و اعتقاد، فکر می‌کنند حجاب اختیاری به نفع جامعه است. خطاب این مقاله بیشتر به این افراد است.


 

[poll id=”7″]

 


پاسخ آیت الله ایازی به علی مطهری درباره‌ی حجاب اجباری

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام،
    ایکاش آقای مطهری، وارد این مقوله ها نشوی ! شما حیفی ! از شما میتوان انتظار یک روشن بین و دمکرات داشت ! چه اصراری داری که در دام بازی مُردگان هزارساله بیفتی ؟

    4
    7
  2. چند ایراد اساسی در گفته های آقای مطهری وجود دارد
    اول آنکه سخنان پدرشان وحی نبود که هر چه که او گفته باشد حتما درست و یا غلط بوده باشد. اوهم انسان بود
    دوما هم ایشان از زمان شاه سخن میگوید، آقای مطهری تشریف بیا بیرون ببین تو خیابونه چه خبره. بعد بگو زمان شاه بی بند و باری بود یا الان. تا کی میخواین سرتونو زیر برف کنین؟
    سوما، یک لحظه از توهم صهیونیستها بیرون بیاید، سیاستمداران تو اروپا فهمیدن زور جوابگو نیست آزاد گذاشتن
    اونا هم مسیحی ان، کافر و مرتد هم نیستن، فسادم کمتره چون از ما خیلی جلوترن
    ولی فهمیدن با شلاق و زنجیر کسی بهشت نمیره
    منتظریم تا شما هم بفهمین….
    البته کسی رو که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد

    3
    5
  3. اگر حجاب اختیاری شود باید تجاوز به زنان نیز آزاد شود و یا حداقل مجازات را داشته باشد به طوری که مثل بسیاری از کشورهای اروپایی زنان از شکایت منصرف شوند نمی توان به زنان گفت شما آزادید که هر جور خواستید بگردید ولی به مردان گفت شما فکر تجاوز به آنان را از سرتان بیرون کنید .

    6
    5
    1. سلام،
      مگر در اروپا که حجاب آزاد است ( اختیاری است ) تجاوز هم آزاد است ؟ ایرادِ من به شما نیست – چون به هر حال از کوزه همان برون تراود که در اوست ! اشکالِ من به انصاف است که فکر میکند باید هر اباطیل را درج کند تا مثلآ دفاع از آزادی قلم کرده باشد !؟

      3
      3
  4. اقای مطهری نه رضاشاه توانست چادرهارابردارد ونه [کسی] میتواند با زور وتحمیل حجاب را برخانم ها استوارسازد.من خودم درشهرخودم اوایل سال 57 مسئول اطلاعات بیمارستانی را دیدم که پوشش بسیار بسیار نابهنجاری حتی نسبت به همان زمان داشت دقیقاشش ماه بعد اورا درهمان محل کارش دیدم که بکلی دگرگون شده بود ……وان تاثیر شعارها والگوهای انقلاب بود……اقای مطهری خودمان را فریب ندهیم اینقدر که روش اخلاقی واجتماعی ای که الان پیاده شده که جداندرجدصهیونیست ها توان چنین تبلیغات منفی ای را ندارند …….

    3
    2
  5. جناب معلم دموکرات روشنفکر من گفتم تجاوز به زنان در اروپا حداقل مجازات را دارد مثل زندان های نه چندان طولانی مدت و جریمه های نقدی . البته منظور من از این حرف توجیه تجاوز به زنان نبود بلکه توجه دادن افرادی مثل شما که تنها یک بعد قضیه را می بینند به این مطلب بود که مساله صرف برداشتن یک پارچه از سر نیست بلکه این مساله عوارض و عواقب اجتماعی و فرهنگی متعددی دارد . شما در غرب می بیند رییس جمهور آمریکا یعنی ترامپ لومپن که رییس دموکرات ترین کشور جهان است متهم است به تعداد نامعلومی زن تجاوز کرده ولی با این حال با پول دادن همه مشکلش را حل می کند یا در ایتالیا فرد کثیفی مثل برلوسکونی که به تعداد زیادی زن و کودک تجاوز کرده نخست وزیر می شود و الان هم دارد دوباره بر سر کار بر می گردد . طبق آماری که در برخی سایت ها منتشر شد نزدیک 70 درصد زنان شاغل در اروپا حداقل یک بار مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند همچنین فکر کنم امسال در جایزه گلدن گلوب بود که زنان در اعتراض به گسترش تجاوز جنسی در هالیوود سیاه پوش آمدند . در کشور خود ما نیز هر از چند گاهی خبرهای تاسف باری از تجاوز به زنان یا خیانت زنان شوهر دار به گوش می رسد که خبر از فاجعه ای در راه می دهد هر چند آمار رسمی هیچ وقت اعلام نمی شود . ایکاش روشنفکران سترگی مثل شما بجای عجله کردن و تنها یک بعد را دیدن با تانی و تحمل بیشتر مسایل را حلاجی می کردند تا بدانند غرب هم دچار مشکلات خاص خود است و هر چند ما هم مشکلات خاص خود را داریم ولی بهتر است راه سوم و میانه و البته معقول تری از تقلید کورکورانه از غرب و یا ادامه کورکورانه راه سنت انتخاب کنیم .
    نه به مسجد گذارندم که رند است
    نه به میخانه کاین خمار خام است
    میان مسجد و میخانه راهی است
    غریبم سائلم آن ره کدام است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا