خرید تور نوروزی

«ناآرامی‌های اهواز ریشه در تبعیض دارد»

/ تحلیل نماینده‌ی اهواز از ناآرامی‌های اخیر /

نماینده‎ی مردم اهواز در تحلیل ناآرامی‌های اخیر در استان خوزستان، ریشه‌ی این ناآرامی‌ها را تبعیض دانسته و گفت: پیشنهاد اول من عذرخواهی رسمی رییس صدا و سیما و دوم اینکه به شکل ریشه‌ای شورایعالی امنیت ملی به این ماجرا بپردازد و برای رفع تبعیض‌ها گامی اساسی بردارد.

ناآرامی‌ها در اهواز و آبادان از روز 8 فروردین‌ماه 97، در اعتراض به یک برنامه‌ی تلویزیونی شروع شد. گفته می‌شود در این برنامه، عروسک نصب شده بر روی منطقه‌ی خوزستان، لباس عربی به تن نداشته است؛ برخی معترضان این اقدام صدا و سیما را «انکار هویت اعراب» در این منطقه می‌دانند و بعضی فعالان عرب، خواسته‌ی معترضان را عذرخواهی رسمی مسوولان صدا و سیما و برخورد با مسببین این اتفاق عنوان کرده‌اند.

ناآرامی‌ها فقط مربوط به برنامه‌ی صداوسیما نیست

تبعیض وجود دارد و نمی‌توان آن را انکار کرد

«علی ساری»، نماینده‌ی مردم اهواز در مجلس، درباره‌ی ناآرامی‌های اخیر اهواز و آبادان به خبرنگار انصاف نیوز گفت: این ناآرامی‌ها ریشه در گذشته دارد و فقط مربوط به برنامه‌ی صدا و سیما نیست. همواره به انواع مختلف، عرب‌ها در سطح استان و حتی در پست‌های کلان و سطح ملی، مورد تبعیض واقع شدند. به‌لحاظ نسبت جمعیتی هم که در نظر بگیریم، نسبت به جمعیت کل کشور، ببینید که در چند استانداری حضور دارند، در سطح وزارت‌خانه‎ها چقدر از آنها استفاده شده و در سطح مدیران کل چقدر استفاده شده است!

وی افزود: واقعا در این زمینه تبعیض وجود دارد و نمی‌شود آن را انکار کرد؛ درواقع به شدت هم وجود دارد. در طول مدت نمایندگی هم سعی کرده‌ام که به‌خاطر کشورم، برای رفع این تبعیض گام بردارم و تلاش کنم. ولی حقیقت آن است که تا زمانی که اراده‌ی ملی برای این کار وجود نداشته باشد، نمی‌شود جلوی این تبعیض‌ها را گرفت.

این نماینده‌ی مجلس در ادامه گفت: به نظرم حتی نهادهای امنیتی ما باید نسبت به این تبعیض‌ها حساس باشند. چون این تبعیض پیامدهایی دارد. وقتی مدیری را می‌بینند که با نگاهی تبعیض‌گرایانه مدیریت می‌کند، دستگاه‌های امنیتی و مسوولین ما نباید با وی تعارف داشته باشند و باید برخورد کنند. ولی متاسفانه، در ارتباط با مدیرانی که به دنبال تبعیض هستند، حتی نهادهای امنیتی ما بیشتر به تذکر اکتفا می‌کنند و در همین حد هم موضوع را به‌طور جدی پیگیری نمی‌کنند و بالعکس خود من هم به عنوان نماینده‌ی مردم وقتی که این دست موضوعات را دنبال می‌کنم به رفتار قومی متهم می‌شوم. در صورتی که به امنیت کشورم اهمیت می‌دهم و به همین دلیل سعی می‌کنم به‌دنبال این موضوعات باشم.

 به عنوان نماینده‌ی مردم وقتی این موضوعات را دنبال می‌کنم به رفتار قومی متهم می‌شوم

این رفتارها مختص صدا و سیما نیست

وی درباره‌ی عذرخواهی مسوولان صدا و سیما که از مطالبات معترضین است، گفت: من، سایر نمایندگان مجلس و نمایندگان خبرگان، همه‌ی ما داریم این موضوع را دنبال می‌کنیم تا در اسرع وقت عذرخواهی مسوولان صدا و سیما از مردم عرب خوزستان انجام شود. یک بخش این قضیه روانی است و بخش دیگر آن اساسی. زمانی که داغداری عزیزی را از دست می‌دهد، شما برای اینکه او را تسلی دهید به نزدش می‌روید؛ این بخش روانی قضیه است، شما که نمی‌توانید آن متوفی را بازگردانید.

ساری در ادامه تاکید کرد: البته شکافی که آن توهین انجام شده در رسانه ایجاد کرده است، تاثیرش به این سادگی جبران‌پذیر نخواهد بود. این مستلزم آن است که در کنار عذرخواهی صدا و سیما به دلایل و ریشه‌های این اتفاق بپردازیم؛ چرا این قضایا باید دامنگیر شود؟ در حال حاضر صدا و سیما این رفتارش علنی شده است، اما شما نگاه کنید! این رفتار مختص صدا و سیما نیست؛ همین الان آموزش و پرورش ما این‌گونه است، همین الان ادارات ما این‌گونه‌اند، کم می‎بینید اداراتی را که به این تبعیض‌های قومی دامن نزنند و متاسفانه نهادهای امنیتی ما هم نسبت به این قضیه حساس نیستند و این کار را جدی دنبال نمی‌کنند.

 نهادهای امنیتی ما نسبت به این قضیه حساس نیستند 

گام اول عذرخواهی رییس سازمان صدا و سیما است

نماینده‌ی مردم اهواز در پاسخ به اینکه آیا عمل اتفاق افتاده در صدا و سیما را به ادعای برخی، برنامه‌ریزی شده می‌داند یا قصوری نادانسته، گفت: من فکر نمی‌کنم برنامه‌ریزی شده باشد. صدا و سیما، صدا و سیمای ملی است ولی خود شخص این خطا را مرتکب شده است. اما این کفایت نمی‌کند. بالاخره رییس سازمان صدا و سیما با این بودجه‌ی هنگفتی که در اختیارش قرار می‌دهیم، انتظار داریم که کار حرفه‌ای انجام دهد. نه اینکه بودجه‌ی به این هنگفتی در اختیارش قرار بگیرد و پس از آن از افرادی استفاده کند که بخواهند این‌گونه کار کنند.

مدیران را «ملزم» به رعایت انصاف کنند

 من سخنگوی نیروهای امنیتی نیستم

وی در پاسخ به اینکه پیشنهادش برای حل این ماجرا چیست، گفت: پیشنهاد اول من عذرخواهی رسمی رییس صدا و سیما و دوم اینکه به شکل ریشه‌ای شورایعالی امنیت ملی به این ماجرا بپردازد؛ چرا این اتفاق افتاد و این قضیه ریشه در چه دارد؟ اینکه می‌گویم ریشه در تبعیض‌ها دارد را به شکل اساسی به آن بپردازد و اجازه ندهد از این قضیه سواستفاده شود. شورایعالی امنیت ملی هم برای قضایای تبعیض نسبت به اقوام، گام اساسی بردارد و با مدیران متخلف غزل‌سرایی نکند و برخوردش در حد تذکر و اینها نباشد و آنها را ملزم به رعایت انصاف کند. الزام با تذکر متفاوت است.

ساری درباره‌ی گام نخست برای رفع تبعیض‌ها گفت: این گام اساسی می‌تواند از انتصابات، اشتغال و از ایجاد فرصت‌های مناسب و برابر برای همگان شروع شود. این تبعیض‌ها همان‌طور که عرض کردم تنها در استان نیست و در سطح ملی دیده می‌شود.

این نماینده‌ی مجلس درباه‌ی اخباری مبنی بر بازداشت‌ها و ادعای کشته شدن یک نیروی امنیتی در ناآرامی‌ها گفت: اینکه راجع به بازداشتی‌ها سوال می‎کنید، بالاخره طبیعی است که برای کنترل امور، بالاخره در هر تجمعی چنین مواردی هم دیده می‌شود. راجع به خبر کشته شدن یک مامور امنیتی هم شما باید از سخنگوی محترم نیروهای امنیتی این سوال را بپرسید. من سخنگوی نیروهای امنیتی نیستم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا