سخنان صریح یک دانشجو در دیدار رمضانی رهبری
«در یک کلام، راهکار در جمهوری اسلامی است»
«سحر مهرابی» نماینده مدیران مسوول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در دیدار رمضانی جمعی از دانشجویان با رهبری گفت: ایران، این روزها شرایط حساسی را تجربه می کند. راهکار خروج از بحران، در یک کلام تعمیق دموکراسی است.
وی با طرح انتقاداتی که در جلسات مشابه سالهای گذشته با روحیهی دانشجویی از سوی دانشجویانی با گرایشات سیاسی متفاوت مطرح میشود، اما تاکید کرد: «و ما به تصمیم بزرگ شما در این خصوص امید داریم. به خوبی میدانیم که به براندازان پوشالی و خارج نشینان منفعت طلب و تروریستها و زادگان سلطنت و ایادی وطنی استکبار جهانی امیدی نیست. در یک کلام راهکار در جمهوری اسلامی است؛ نه یک کلام بیشتر، نه یک کلام کمتر.»
متن کامل این سخنرانی که به انصاف نیوز ارسال شده، در این دیدار که نمایندگانی از دانشجویان به صورتی آزاد در آن دیدگاههای منتقدانهی خود را مطرح میکنند، در پی میآید:
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُ بِالعَدلِ وَالإِحسان
رهبر انقلاب
ما به عنوان نمایندهی دیدهبانان جامعهی علمی کشور نگرانیم. دانشجو چشم بیدار جامعه است. مواجهه انتقادی با مسایل، برآمده از ماهیت دانشگاه است و نقد قدرت وظیفه آن.
ایران امروز درگیر بحرانهای متعددی است؛ تشدید نابرابری سیستماتیک میان طبقات جامعه، کاهش میزان اعتماد عمومی، فروپاشی ارزشهای اخلاقی، شیوع آسیبهای اجتماعی، بحرانهای محیط زیستی، افزایش حاشیه نشینی و طرد اقلیتها و وضعیت وخیم اشتغال، تأثیر مخربی بر همبستگی اجتماعی گذاشته است.
از آن طرف بیرون از مرزهای کشورمان، اصحاب تحجر و ایادی نظام سلطه در پیوندی نامشروع و زیر نقاب دروغین حقوق بشر، دست به کشتار دسته جمعی مردم مظلوم منطقه زدهاند. آنها با اختلافافکنی در خاورمیانه به دنبال تأمین منافع جاه طلبانه خودند و همچنین به سیاست تقویت آشکار و پنهان بنیادگرایی دینی در منطقه دامن می زنند. و ایران به عنوان کشوری که از چهار دهه پیش پرچم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را در جهان بلند کرده، در معرض تهدیدهای این محور شرارت قرار گرفته است.
در داخل کشور نیز، عواملی موجب ایجاد بحران شده است. تضعیف ساختارهای قانونی از طریق ایجاد نهادهای موازی سیاسی- امنیتی، مداخلات غیرقانونی نیروهای نظامی-امنیتی در وظایف نهادهای منتخب ملت، تضییع حق انتخاب مردم با ردصلاحیتهای سلیقهای و دخالتهای فراقانونی قوه قضاییه در وظایف دیگر قوا، ناخواسته نتیجه ای جز تضعیف روزافزون حق حاکمیت ملت نداشته است.
تحدید حقوق و آزادیهای شهروندی برای تشکیل انجمن های سیاسی و سندیکاهای صنفی و سمنها، نقض حق برگزاری اجتماعات، تعرض مکرر به حق آزادی بیان، محدودسازی روزافزون حق دسترسی آزاد به اطلاعات با اعمال فیلترینگ غیرقانونی و برخورد با مطبوعات، همه و همه فضایی را به وجود آورده که اعتراض مدنی و قانونی به عنوان انتخابی ساده و ممکن، از دسترس شهروندان خارج شده است.
گزینشهای سلیقهای برای تحصیل و اشتغال، برخوردهای خلاف موازین شرعی با زنان به بهانهی ارشاد آنها، نقض حق دادرسی عادلانه در خلال رسیدگی در دادگاه های ویژه و یا نقض مکرر حقوق متهمان مانند حق دفاع و یا دسترسی به وکیل خصوصا در پرونده های سیاسی و محدودیت خودسرانه آزادی اشخاص مانند هشت سال حصر غیرقانونی، تنها نمونه هایی از تعرض به حقوق اولیه انسانی است که صیانت از آن، وظیفه بدیهی هر حاکمیتی و به ویژه حاکمیت دینی است.
اما نگرانی از نبود عدالت تنها در وجوه سیاسی-فرهنگی مذکور خلاصه نمیشود؛ وضعیت امروز کشور در زمینه عدالت اقتصادی و اجتماعی به مراتب نگران کنندهتر است؛ افزایش فقر و فلاکت، فساد ساختاری، تبعیض ناروا و کاهش عامدانه سهم دولت از هزینههای بهداشت، درمان و تامین اجتماعی، نفس مردم را تنگ کرده است. اصرار بر شنیده نشدن صدای اقشار فراموش شده و فرودست و یا نگاهی که از هرگونه انتقاد و اعتراض کارگران، معلمان و… متوهمانه پرونده امنیتی می سازد، هرچند ممکن است موقتا موجب پاک کردن صورت مسأله شود، اما اصل مسأله کماکان باقی است.
از مهم ترین دلایل به وجود آمدن این وضعیت، سه دهه اجماع بر خصوصی سازی افسار گسیخته به بهانه اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی بوده که در کنار نبود ساز و کارهای حمایتی و رفاهی و بازتولید فساد سیستماتیک، نتیجهای جز تعمیق شکاف طبقاتی نداشته است. ساختارهای معیوب و فسادزا در نبود قوای نظارتی سالم و مستقل و جامعه مدنی قدرتمند و پرسشگر، کارآمدی نظام را نشانه رفته است. تجمیع گسترده سرمایه در دست نیروهای برخوردار از رانت و قدرت، طبقه جدیدی را به وجود آورده. گویی که جای سرداران دیروز در میدان های جنگ را، برج سازان و زمین خواران و مفسدان اقتصادی امروز تنگ کردهاند. حال سوال اینجاست که با وجود محوریت سیاستهای خصوصی سازی در اقتصاد نئولیبرال، چرا جناب عالی سه دهه از اجرای این سیاستها حمایت کردهاید؟
عدم امکان عملی تحقیق و تفحص از برخی نهادهای تحت امر جناب عالی مانند سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی ایران، قوه قضاییه، صدا و سیما، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، در کنار ضعف روحیه پاسخ گویی در مسوولان به خودی خود مشکل آفرین است.
گویی در دعوای میان مسوولان کشور، هنوز مخاطب بایدها مشخص نیست. مسوولان از هر جناح در برابر انتقادات در نقش اپوزسیون ظاهر شده و با فرافکنی از زیر بار پاسخگویی، شانه خالی میکنند و این امر، نتیجهای جز تشدید شکاف میان مسوولان و مردم ندارد. لذا این سوال جدی مطرح است که رییس دولتی که مسوولیت نهادهای اجرایی را بر عهده دارد، و یا رییس قوه قضاییهای که اختیارات نظارتی و قضایی دارد و یا جنابعالی که برخی، اختیارات مندرج در اصل 110 قانون اساسی را کف اختیاراتتان میدانند، در برابر پرسش ها، انتقادات و اعتراضات مردم چه پاسخی دارید؟
اما دانشگاه
نگرانیم رهبر انقلاب! نگران نفس تنگههای طولانی مدت دانشگاه، حال دانشگاه خوب نیست. از برخوردهای امنیتی و انضباطی با دانشگاه خبر دارید. از بازداشت دانشجویان و صدور احکام حبس بلندمدت برای برخی ازآنها خبر دارید. از نظارت پیش از انتشار و توقیف نشریات دانشجویی خبر دارید. از اینکه تنها چند مجموعه دانشجویی غالبا هم فکر و هم نظر امکان تشکل یابی داشتهاند و مابقی نهادهای دانشجویی از شوراهای صنفی و کانون های فرهنگی گرفته تا بسیاری از تشکلهای دانشجویی، هنوز اتحادیه ندارند خبر دارید. از سخت گیریها و تنگ نظریها خبر دارید. که اگر خبر نداشتید مکرر در مکرر از لزوم برخورد سهل گیرانه با دانشجویان نمیگفتید. اما متاسفانه مسوولان همچنان توصیههای شما را شنیده، اما عمل نمیکنند. در چنین فضایی آزاد اندیشی تنها بخشنامهای است که سالهاست توسط مسوولان ابلاغ شده. اما اصل نظر جناب عالی، در حد یک ایده باقی مانده است.
حذف و طرد، نه تنها به فضای سیاسی اجتماعی دانشگاه محدود نمیشود، بلکه ازطریق سیاست گذاری اقتصادی دانشگاه نیز صورت میپذیرد. اعمال سیاستهای تجاری سازی آموزش و خدمات رفاهی و یا سادهتر بگویم ایدهی «دانشگاه خودش باید پولش را در بیاورد»، منجر به محرومیت طبقات فرودست از حق آموزش عالی رایگان شده است.
اما چه باید کرد؟ در برابر این همه مشکلات کشور، چه باید کرد؟
نمیتوان برای هر مشکل، نهادی فرمایشی ساخت و راهی جدا برای حلش پی گرفت. دیگر نه کلید که باید به دنبال شاه کلید بود. شاه کلیدی که از عصر پیشامشروطه تا به امروز، تنها، از آن سخن رفته است؛ قانون.
باید به قانون بازگردیم، به قانون اساسی. آن هم نه فقط چند اصل آن. راهکار، احیای قانون اساسی –قانون اساسی با تمامی اصول آن- است.
راهکار پذیرش حق مردم بر تعیین سرنوشت خود و امکان مشارکت سازمان یافته در حیات سیاسی-اجتماعی-اقتصادی شان است.
راهکار تقسیم قدرت و تفکیک قوا و امکان تغییر پذیری در قدرت با تمامی لوازم آن است.
رهبر انقلاب! راهکار سپردن مدیریت کشور به نمایندگان مردم است. قانونگذاری وظیفه ذاتی و انحصاری مجلس است.
راهکار وجود نهادهای نظارتی مستقل و قدرتمند و خصوصا قوه قضاییه سالم، بی طرف و سفارش ناپذیر است.
راهکار به رسمیت شناختن نظارت مردم، نهادهای مدنی و رسانهها بر عملکرد مسوولان و قدرت است.
راهکار شفافیت است. اگر به حضور مردم در نظام باور داریم، باید حق دانستن را به رسمت بشناسیم، در این صورت است که مردم به مشارکت و اثرگذاری خود در حاکمیت باور پیدا می کنند.
راهکار برابری تمام شهروندان در برابر قانون است؛ باید بپذیریم که هیچ مقامی، هیچ شخصی بالاتر از قانون نیست.
راهکار بسط فرهنگ گفتگو و مدارا، نه فقط در روابط میان شهروندان که در رابطه میان حاکمیت و ملت است.
باید بپیذیریم مردم آزادند بیاندیشند، آزادی اندیشه بدون آزادی بیان آن بی معناست.
راهکار آن است که ضمن پذیرش حکومت اکثریت، وجود اقلیتها را با تمامی حقوق آن اعم از فرصت حفظ هویت فرهنگی، رسوم اجتماعی و فعالیتهای دینی به رسمیت بشناسیم.
رهبر انقلاب
زنان به عنوان نیمی از جامعه در موقعیتی برابر با مردان قرار ندارند؛ راهکار ایجاد فرصتهای برابر از جمله تعیین شرایط و معیارهای یکسان برای تحصیل، استخدام و اشتغال زنان به ویژه در مناصب دولتی و فراهم کردن امکان مشارکت در قدرت و ایجاد فضایی امن و برابر، برای حضور و فعالیت اجتماعی زنان است.
آقای خامنه ای!
ایران، این روزها شرایط حساسی را تجربه میکند. تصمیمات بزرگ را افراد بزرگ میگیرند. در یک کلام از نظر ما، راهکار تعمیق دموکراسی است؛ دموکراسی مبتنی بر مردم؛ همهی مردم، همه اقلیتها، همه قومیتها، کارگران، معلمان، دانشجویان، اقشار فراموش شده، کولبران، تهیدستان، حاشیه نشینها.
و ما به تصمیم بزرگ شما در این خصوص امید داریم. به خوبی میدانیم که به براندازان پوشالی و خارج نشینان منفعت طلب و تروریستها و زادگان سلطنت و ایادی وطنی استکبار جهانی امیدی نیست.
در یک کلام راهکار در جمهوری اسلامی است؛ نه یک کلام بیشتر، نه یک کلام کمتر.
والسلام علیکم و الرحمه الله
توجه رهبری به روحیهی پرنشاط، زنده و با انگیزه دانشجویان [+تصاویر]
انتهای پیام
عالی. مقام عالی کشور را بدون القاب و عناوین مرسوم مخاطب قرار داده، با صراحت سخن گقته و پاسخگویی را طلب نموده است.
عجیبه که همین خانم از نبود ازادی بیان و آزادی اندیشه شکایت هم داشته!!!
چند نفر مثل این خانم رو میتونی نام ببری؟
شما چند نفر مثل این خانم رو میتونی نام ببری؟
اقا امیر حسین ازادی اندیشه رو هرگز نمیشه متوقف کرد مهم اینه که ازادی اندیشه ازادی بیان رو تحقق ببخشه
و بعد از اون مهمه که ازادی بعد از بیانه…..
رهبری آزادی بیان رو از کسی سلب نمیکنن، مسولینی ک ب خیال خودشون حافظ نظام هستن آزادی بیان رو از دانشجو میگیرن اینکه این دختر اینجا می تونه همچین حرفی رو بزنه هم این موضوع رو تایید میکنه
این یک توهم است که اگر توانستی بگویی آزادی بیان نیست پس آزادی هست که توانستی بگویی! زیرا:در این صورت همه جا آزادی هست چون اگر بگویی نیست ازادی بوده که توانستی بگویی آزادی نیست!
بطلان استدلال نمای فوق از تالی و پیامد فاسد ان روشن می شود که عبارتست از عدم امکان نبود آزادی بطور کلی در هیچ جا ! که معلوم است نتیجه و پیامد فاسد و باطلی است پس از گزاره باطل و نادرستی نتیجه شده که همان گزاره و جمله شماست
خاک بر سر ما که با مولامون سید علی خامنه ای اینطور وقیحانه صحبت می کنن اگر بمیریم ازین درد کمه
لیاقت خودتو به دیگران تحمیل نکن. انسانها با هم برابرند مگر اینکه کسی خودشو از گردونه انسانی خارج بدونه
برادرارجمنــد جناب آقای داود عزیز
باسلام
بسیــار مفیـد است که شما در مورد برخورد بزرگان دین مان در صدر اسلام با مخالفان سیاسی شان کمی مطالحه بفرمائیـــد،
مثلا” در مورد خلیفه دوم که عربی در جمع به او میگوید: اگراز راه اسلام کج بروی…با این شمشیــر راست ات میکنیم!
یا آن یهودی که خاک بر روی مبارک پیامبر می ریخت و برخورد آن حضرت با ایشان…
یا، گفتــار وبرخورد تنــد روهای آن زمان با حضرت امام حسن(ع) پس صلح ایشان با معاویه!
و….بسیاری از این روایات که اغلب شان ازنظر عقلی می تواند واقعیت داشتـــه باشــد،
رهبر هر مملکت احترام یک ملت را دارد . چه چیزی عالیه؟
سحر مهرابی امشب تندترین انتقادات و حتی تهمت ها رو به رهبری و نهادهای زیر مجموعه ایشان وارد کرد و ایشان با آرامش شنیدند صحبت هایش را این مثال عینی آزادی بیان در کشوره که رهبری پیش تر در سخنرانی هایشان به آن اشاره کردند
چه خوب که ناخواسته اعتراف کردید منظورتان از آزادی بیان چیست!
همه حرفهاش درست بود كدوم تهمت ؟! فساد از بالا شروع ميشه
اینطوری صحبت نکن چیزی نمیدونی حرف نزن اون دنیا باید جواب بدی فساد در ایران افسار گسیختس مربوط به همه میشه هر کی دستش رسیده میخوره حتی شما
کاش این رویکرد سرمشق همیشگی همه مسئولين نظام بشود
شما اصلا داخل ایران زندگی می کنی که این حرف می زنی؟
خدا صبر بده که شما کبک های وطنی هنوز سرتون داخل برف مونده
تهمت؟ برای این بوده که گفته انتقادات شما رو قبول دارم؟ گفته منهم خودم به صدا وسیما انتقاد دارم؟ … انتقاد مردم به رادیو تلویزیون اینه که خرجش از جیب مردمه و … دغدغه ش [مردم نیست]! مشکل مردم دروغگوئی و سانسوره! …
حرف حق زد تهمت کجا بود
آزادی عینی در کشور رو باید از تعداد زندانی های اون کشور تشخیص داد.
عزیزم گویا اشتباه به عرضتون رسوندن اون فرهنگ مردم هست که از تعداد زندانی ها مشخص میشه ..
به هر حال مجرم باید در زندان باشه تا برای دیگران سلب ازادی نکنه و موجب رنجش نشه..
بهتره به کتاب ازادی شهید مطهری رجوع کنید
بسیار عالی.خدا قوت
اتمام حجت
سلام
خب رهبری هم از انتقاد ابایی نداره
تازه تا زمانی که ما یادمون میاد همیشه جوان ها رو به مطالبه گری تشویق کردند
البته برخی از این انتقادات وارد نبود ولی اگه شما کمی با روحیات رهبری آشنا باشید متوجه میشید که از انتقاد و مطالبه افکار عمومی بخصوص جوانان بسیار خوشحال میشند
همون طوری که امشب نوید حرکت پویا و آینده ای پر امید رو به جوان ها دادند
چند نفر رو تا به امروز میتونید معرفی کنید که بدون گزینش تونسته باشه بیاد رو در رو نقدش کنه؟
یا بعد از این فاجعهای که براشون پیش اومد چند نفر رو فکر میکنید از این به بعد اجازه بدن بیاد رهبری رو نقد کنه؟
ایشون که در مقابل رهبری حتی درکنار بیان انتقادهاشون برخی مطالب غیرصحیح رو گفتن حتی اجازه صحبت کردن در مقابل رئیس جمهور رو نداشتن چه برسد به انتقاد، خانم محرابی بخشی از مشکلات کشور نتیجه رای من و شما و تلاش کورکورانه برای رای آوردن یه طیف خاص به بهانه همگرایی و امید بود اما در یک سالگی این همه مصیبت سر کشور اومده یکم برگردید به خودتون و این راهی که رفتید هم نگاهی بندازید و شجاعانه خودتون رو هم نقد کنید
نقدی که شما غیرصحیح تشخیص دادید رو من بارها و بارها از بسیاری از اساتید علوم سیاسی و علوم اجتماعی شنیدهام آنهم به مراتب دردناکتر و تاسفبارتر از آنچه در خبر فوق ذکر شد.
ثانیا چرا شما فکر میکنید تمام منتقدین و مخالفین شما اصلاحطلب هستند؟
مشکل حکومت این نیست گروهی با افکار افراطی ایدئولوژیک در سال 96 رای نیاوردند یا اینکه گروهی با افکار منافقانه رای آوردند.
مشکل کشور ما اخراج بیرویه و بی صر و صدای اساتید دانشگاههاست که آخرین امید نجات کشور از ورطه سقوط اند.
مشکل ما آن است که در دانشگاهی که ضربه خوردن به آن معادل ضربه خوردن به کشور است، روسای گروه ها و دانشکده ها فرمایشی تایین میشوند و آخرین چتر نجات کشور نیز سوزانده میشود! …
” بسم الله الرحمن الرحيم ”
جالب میشد اگر پارسال همین موقع ها که داعش تا میدون بهارستان اومده بود این طوری صحبت می کردید
جانم فدای رهبر مهربان و صبورم
جانم فدای مولایم سید علی خامنه ای
بدخواهان بدانند که ما پشت رهبرمان ایستاده ایم به این سید مظلوم هرکس توهین کنه انگار به مولام امام علی توهین کرده و من ننگ کوفی بودن را نمی پذیرم اینا بدونن منم و جونم و این سید بزرگوار
جناب داود ، از اهانت هاي مکرر در مکررت ، خجالت بکش و شرم کن.
کاش این اعتراضها رو به منتخب خودشون میکردند مخاطب اصلی این بایدها اونوقت تفاوت آزادی بیان و آزادی پس از بیان رو میدیدند . اما تو مسالهی امنیتی مجلسی که با رشوه FATF رو تصویب کنه بدرد ملت نمیخوره
آقا امین و آقا امینها!ی محترم!
…
از بالاترین مقام حکومتی در کشور، با بیشترین قدرت و اختیارات و کمترین میزان پاسخگویی؛ کمترین انتظاری که میرود این است یا تمام امور اجرایی را به عهده یا اقلا به گردن بگیرد یا آن که اصلا چنین مقامی وجود نداشته باشد و بالاترین مقام اجرایی کشور همان بالاترین فرد حکومتی باشد.
یا سعی کنید این موضوع را بفهمید یا تا ابد در جهل مرکب خود بمانید …
اگر تمام قدرت در اختیار رهبر است و بقیه بازیچه، پس این همه تلاش اصحاب قدرت برای دستیابی به ریاست جمهوری برای چیست؟ 4 سال اول را نفهمیدند و اشتباه کردند، در 4 سال دوم که متوجه اوضاع بودند. چرا تا الان حتی یک مورد نداریم که به دلیل عدم اختیارات در دور دوم شرکت نکرده باشند؟
این حرف ها فقط برای پایان دوره دوم و بعد از تحویل قدرت به نفر بعدی است.
چطور تمام قدرت در رهبر جمع شده که در داستانی مثل برجام ده ها بار هشدار داد و خط قرمز تعیین کرد و شرط گذاشت، اما باز هم رییس جمهور کار خودش را کرد.
نه اخوی
شما و دوستانی که بالاترین مقام اجرایی را از روی هوا و هوس و جوگیری انتخاب می کنید و بعد هم به دنبال فرا فکنی هستید باید از جهل خارج شوید
جناب مهدي، يعني شما معتقدي که رهبري با برجام مخالف بوده و روحاني بدون توجه به مخالفت رهبري ، کار حودش را کرده!!؟ يعني اينقدر توان نداري بفهمي که بدون موافقت ايشان هرگز امکان تصويب برجام وجود نداشته است؟
بازبگید ازادی بیان نیست
با سلام وبا تبریک به روزه داران عزیز در این ماه مبارک رمضان شاید بنظرم نه در گذشته چه در ایران وسایر کشور های اینقدر که مقامات به دانشجو بها دادنند ندیدم .دانشجو یعنی کسی که خودش با قناعت وبا مشگلات عدید ای که در جامعه که زندگی میکند تحقیق وتفحص کند بنا براین این انتقاد های منطقی که در حضور دولتمندان وصاحب مقامات لشگری وکشوری در حضور رهبر ایران صورت گرفت جا دارد پیگیری شود .چون این قشره دانشجو هست که درک میکند چاقو به اسخوان قشره متوسط وارد شد وباعث فساد اداری رشوه خواری دزدی .فحشا .اعتیاد وبیکاری حال در مقابل این گروه های بیرون هم روی این موضوعات دست گذشته وبرای خودشان نقشه میکشند که اگر ما بودیم اینکار را برای مردم از لحاظ مسکن کمک های بلاعوض به قشر آسیب پذیر وغیره .لذا این مجلس با ایراد سخن رانی چند دانشجو خیلی از مقامات که حضور داشتنند خدا کند بخودشان بیاینند که فکری به رفع مشگلات ومعظلات جامعه ایران انجام دهنند ودر ابیتدا یک وحدت همگانی در بین مردم بوجود بیاید .
چقدر قشنگه یه دانشجوی درس خونده انتقادات خودش رو میگه و رهبرش پدرانه و با روی باز میشنوه
الان شما با مسئول اداری دانشکده ات هم بعضی وقتها نمیتونی اینطوری حرف بزنی
واقعا نشاط این دست جلسات آدم رو سرحال میاره
اگر واقعیت را نگوییم ونخواهیم بشنویم ان وقت با چیزهایی که تصورش رانکنیم ..روبرومیشیم
30سال ادرس اینجا وانجا رادادیم صدام مرد امریکا دور دست است واسرائیل هم فعلا کاری به ما نداره
سی ساله خودمونیم وخودمون ده سالش هم فرصت تثبیت قدرت ووجنگ ومقدمه….
چهل سال زمان کمی نیست
پهلوی اول15سال وپهلوی دوم کمتر از20سال بدون …..بودن
دهه شصت راگردن جنگ انداختیم دهه هفتاد پس ازجنگ وسازندگی ولی تثبیت وشکل گیری باندهای دزدی وفساد وجنایت وراهکار نظام حفظ مصلحت
دهه هشتاد گرفتار تناقض های جدی اجتماعی دهه ی نود هم دهه ی گرفتاری
درود به شرف این شیر زن
پروردگارا محافظ جان وناموسش باش آمین
بسيار عالي بود و ضمنا اتمام حجتي بود براي بدخواهان و دلواپسان و اميدواريم گوش شنوائي داشته باشد .
با سلام:
درود براین دانشجوی آزاده که مارو یاد جوان های انقالابی دهه های گذشته انداخت.
ایشوون مسائل و مشکلات کشور رو دقیق و روشن بیان کرده اند.
ما اگر این مسائل رو حل نکنیم , به سرنوشت اسلام در آندلس دچار میشیم.
خدا حفظشوون کنه.
خوبه مگه حرف های جامعه چی هستن؟ خب همین هان! رهبری که موافقند نشون هم میدهند که با آزادی موافقند اما یک مشت چاپلوس ضعیف ناتوان برای جا انداختن خودشون که از مصادیق همان فساد سیستماتیک هستند بصورت داغ تر آش خودشون را نشون می دهند که خوب البته شاید اونا هم حق دارند بهر حال زندگی مخصوصا در اتمریکا و کانادا خرج داره!!
سلام عرض میکنم خدمت روزه داران عزیز خانم مهرابی خیلی از چیزهایی که مطالبه کردید را باید از اون کسی که بهش رای دادی مطالبه میکردی انصاف نیست کسی که خودش میگه اگه میخواهید حسابرسی کنید اول از نهادهای زیر مجموعه رهبری حسابرسی کنید بعد شما بگید نظارتی بر نهادهای زیر نظر شما نیست شما به کسی رای دادین که با اینکه همه میدونند برادرش … ولی حتی کسی جرات نداره به برادرش نزدیک بشه چون اقا گفته دست زدن به برادرم به منزله اعلام جنگه شما از فیلترینگ حرف میزنید در صورتی که سه نفر از اعضای هفت نفره فیلترینگ از مجموعه دولت بودند شما از حصر حرف میزنید با اینکه شخص روحانی حبس اقایون را امضا کردند و خیلی چیزهای دیگه و چقدر قشنگ میگفت رهبرم که درست انتخاب کنید که تاثیر رای سما به خودتان برمیگرده ولی کو گوش شنوا
ببخشید تحدید یا تهدید؟ احتمالا در مورد موارد دیگر هم همینطور وضعیت را بررسی کردن که به این سطح بحران در کشور رسیدند، البته اگر بهران نباشد.
«تحدید حقوق و آزادیهای شهروندی برای تشکیل انجمن های سیاسی و سندیکاهای صنفی و سمنها، نقض حق برگزاری اجتماعات، تعرض مکرر به حق آزادی بیان،»
الان منظورت اینه که تحدید اشتباهه و باید می نوشت تهدید؟؟؟!!!!
منظور از تحدید، حدود است جانم
تحدید به معنای محدود کردن!
چرا راه دور برویم، همین مدافعان برجام و حامیان مذاکره با کدخدا ، الان که استراتژی برد_برد شان شکست خورده، مسبب آن را رهبری و سپاه و … میدانند و دم برنمیآورندکه رهبری از روز اول خوشبین نبودند و هیچکدام از شروط هشتگانه ایشان در مذاکرات لحاظ نشو، بقیه مسائل را هم به همین قیاس بگیر و برو…
_اگر عدم شفافیت مالی است، ببینید کدام روحانی در اول انقلاب آه در بساط نداشت و الان ولنجک نشین است؟!
_اگر شکاف طبقاتی است ، سراغ آن را از سیاست های لیبرالیستی هاشمی_خاتمی_روحانی بگیرید!
_اگر نظارت دقیق شورای نگهبان است، سراغ آن را از مجلس ششمی بگیرید که رییس همان مجلس به بعضی از آنان گفت حرفهای شما را رادیو اسرائیل هم نمیزند!؟
_اگر سپاه در سازندگی وارد شد، دلیل آن را در بی کفایتی کسانی ببینید که آب خوردنشان هم متصل به سرمایه گذاران خارجی است و نگاهشان به داخل در حد آبگوشت بزباش است و صنمی با تولید داخلی ندارند!
_اگر کولبران و حاشیهنشینان در مضیقه اند، دلیل این است که اساسا در چشم بعضی مسئولین ایرانی یعنی تهرانی! تا حدودی هم مراکز استان! انسان برتر هم یعنی اروپایی و آمریکایی بلوند و چشمآبی که در مجلس برای سلفی گرفتن با وی سر و دست میشکنند ، و آن مردم محروم مستضف حاشیه نشین همان بهتر که زنده نباشند!
آری خانم محترم، درست میگویی ولی مخاطبت آنانی هستند که حتما خودت از سر ذوق تا 1400 بر مسند نشاندی، و لیست تَکراری را تَکرار کردی، و به جای آن مرد عبا شکلاتی(که اساسا نخواهی دیدش که بخواهی انتقادی بکنی)، این سیدخراسانی صبور را به باد انتقاد گرفتی!
الان که سپاه ورود کرده در اقتصاد، وضع به چه صورتي است!؟ بي کفايتي از کساني است که تمام و کمال در حال تاخت و تاز در عرصه اقتصاد هستند! توي اين مدت هم که سرمايه گذاري خارجي نبوده!! دومرتبه و سه مرتبه بند چهارم پيامت رو بخون، خودت، خودت رو نقض کرده اي.
قربون مظلومی ات برم که بعد از شکست گفتمان حَکَم شان برگشتن و طلبکار شما شدن که چرا اینجوری شده!
در مورد آزادی بیان حرفاش اشتباهه، هر سال وضعیت آزادی تو ایران بیشتر میشه
در مورد فساد اقتصادی هم دولت بیشترین سهمو داره ولی این میخواد سپاهو مقصر جلو بده
مورد قوه قضاییه و صدا سیما و شورای نگهبان حرفاشو قبول دارم
بهتر بود در مورد مجلسم میگفت که نماینده های ملت فوق العاد ضعیف کار کردن
ماشاءالله به تعدد نظرات! دوستانی که به این میگن آزادی و هورا می کشند میشه بفرمایند دلیل کامنت گذاشتنشان اینجا چیست؟ غیر از این است که هیچکدام از سایت های دیگر در این باره( که مایه فخر حضرات و آفتاب دلیل آزادی بیان در کشور به تصویر کشیده شده) چیزی ننوشته و فقط چند سایت اشاره ای گذرا به این موضوع آن هم نه به عنوان خبری واحد که در حاشیه خبری دیگر پرداخته اند؟
صحبت های این خانوم نشانه آزادی بیان نیست اما چون بعضی روزنامه ها و سایت ها اخبار رو طبق صلاحدید شما انعکاس ندادن پس آزادی بیان وجود نداره، عحب
طبق صلاحدید من تنعکاس نداند؟ خوبی ؟ اصلا منعکس نشده چی میگی؟
سلام ،خدا خیرش بده ما که تو خوابمونم نمیبینیم ی روز بتونیم یکی از مقاماتو ببینیم چه برسه این حرفارو بهش بزنیم ،درود به شرفت شیر زن،بخدا برای منی که با لیسانس کارگری میکنم اونم با حداقل حقوق ،وهر روز از بیکار شدن میترسم معنی نا عدالتی خیلی واقعیتره،دارم میبینم اطرافیانم حتی یک نفر هم راضی نیست، الی افراد وابسته به حکومت ،وضعیت خیلی بده تو همه ضمینه ها اقتصادی اجتماعی فرهنگی،واقعا پسرفتو میشه فهمیدو درک کرد ،
تو همه ضمینه ها یا زمینه ها؟ بعد لیسانسم داری؟ عجب ؟ خاک بر سر مملکت با این لیسانسه ها و توقعاتشون
جناب .. ما درون را بنگريم و حال را/ني برون را بنگريم و قال را!! جان کلام رو بگير ملا نقطي.
با سلام
این خانم سوراخ دعا رو گم کردنداشتباها تشریف آوردند در این مراسم ایشان باید یه سری به خودشون بزنند که چطوری با تبلیغات انتخاباتیشان این رئیس جمهور بی درد رو به رهبری تحمیل کردندوحال این انتقادات بی مورد رو باید نثار دولت فخیمه انتخابیشون بکنند البته اگر مرد این کار هستند و جرات دارند…
سلام علیکم ، شکست تجربه برجام روشنفکران غرب زده و شیفتگان کدخدا را بران داشته است تا برای حفظ ابرو جنگ روانی را به راه بیاندازند و نوک تیز پیکان انتقادات و مطالبات مردمی را منحرف نمایند همچون خوارج نهروان که در جنگ صفین حکمیت را تحمیل نمودند و چون فریب خوردن حضرت علی را مقصر جلوه دادند . بله بسیاری از انتقادات این شیرزن ایرانی درست است و البته برخی نیز نادرست ، اما مهمترین مطلب نوک تیز پیکان حملات است که باید گفت به جای انتقاد از مسببین از منتقد و مطالبه گر حقیقی به اشتباه انتقاد می کنند. همان اشتباه تاریخی را تکرار می کنند به جای حمله به مسببین حکمیت علی زمان مورد هجمه قرار می گیرد .
اختلاس ها ، رانت ها ، چپاول ها ، تبعیض ها ، جلوی ازادی بیان گرفتن ها تهمت بیسواد ، ترسو ، کاسب ، کلاغ سیاه زدن ها در بیوت کدام مسیولین وجود دارد ؟
رهبری خود پیشگاام در حسابرسی و هیچکس را هم مثتثنی نمی کنند ولی سایر اقایان و خانم ها مسئول اطرافیان خود را در کنف حمایت خود گرفته اند رجوع کنید به روحانی و برادرش ، جهانگیری وبرادرش ، هاشمی و فرزندانش ، احمدی نژاد و یارانش ، خاتمی و دوستانش و وزرای میلیاردی که بر زخم مردم نمک می پاشند .
جالب است سخنان این شیرزن که درد را بگوید اما برای درمانش نسخه اشتباهی می پیچد و از همان ابتدای برجام معلوم بود
جالب است حمله به سپاه و نهادهایی که با حداقل امکانات و با تمامی وجود درخدمت مردم بوده اند صورت می گیرد سپاهی که وظیفه اش تامین امنیت و تعمیق قدرت دولت ایران در منطقه را به خوبی انجام داده است و دشمنان را به ستوه اورده است مورد هجمه و انتقاد این شیرزن قرار می گیرچگونه است که مواضع این شیرزن با مواضع دشمنان منطقه ایی و فرامنطقه ایی ایران یکسان است آیا از سر جهل است و یا از سر فریب اربابان و طراحان جنگ نرم
هر چه هست منافع ملی در ان نیست .
بگذریم بهوش تئوری توطئه دشمن را نکن فراموش
آدم یه سوزن به دیگران میزنه یه جوالدوز به خودش بزنه. ما با رای خودمون دولت بی عرضه ای رو روی کار آوردیم و نتیجه ش شد فاجعه. حالا فحشش رو به رهبری دادن بی انصافیه
خوده رهبری گفتن تو دانشگاها کرسی های آزاد اندیشی راه بیاندازید بعد ایشونو هم اجازه دادن بیاد حرفشو بزنه..آزادی بیان ازین بیشتر؟ بعید میدونم تو آمریکا بشه اینطوری سیاست های اون کشورو نقد کرد! مثلا بری تو دیدار با ترامپ هولوکاستو نقد کنی!
1- نقد هولوکاست در امریکا ممنوع نیست
2- در امریکا نیازی نیست در دانشگاه ها این مباحث مطح شود چون به تعداد لازم رسانه های نوشتاری و تصوریری آزاد و غیر انحصاری وجود دارد
3- اگر این نشانه آزادی بیان است چرا هیچ روزنامه ای نمی تواند درباره این موضوعات از ایشان انتقاد کند
4- نشانه آزادی بیان نبودن زندانی سیاسی و عقیدتی است بد نیست به آمارها مراجعه شود
اقای فرشاد شما تشریف ببر اونجا ضد یهود حرفی بزن …
از فردا دیگه رنگ افتاب رو نخواهی دید.ازادی بیان اونجا خیلی مضحکه
نیازی نیست برم اونجا! شما به کتاب هایی که درهمین مملکت خودمان علیه صهیونیسم ( البته پس از چاپ و نشر در اونجا!) موجود است مراجعه بفرمائید
توی آمریکا اگه حرفی بزنی که نباید بزنی کاری بکنی که نباید بکنی وارد حریمی بشی که نباید بشی وارد طبقه ای واطاقی از یک ساختمان خاص بشی فضولی بکنی که نباید بکنی خیلی شیک ومجلسی زمانی که در سواحل کلیفرنیا در حال حرکت هستی یه مکزیکی مست میاد چند تا چاقوی مست میزنه توشکمت ومیمیری بعد تمام رسانه هامیان شلوغ میکنن یه مکزیکی مست اونو کشت
از مرگ بر فتنه گر فهمیدیم، که این خطابه خوان با چه فضای سنگینی این مسائل را مطرح کرده! از الان هم از فهرست کسانی که در رده ی مدیریتی، مسوولیتی نخواهد گرفت!!؟
دوستان! قانون اساسی در سخت ترین شرایط آزادی بیان را تعطیل نکرده و همه ذیل قانون تعریف می شوند و با سخت ترین مسوولیت ها و پاسخگویی ! چه قدر هنوز در اول راهیم که یک فردی با پایین ترین سطح انتقاد مطالبی بیان کرده و منتی براو نهاده ایم!
در همین عراق، یک زن کمونیست در مذهبی ترین شهر یعنی نجف رای آورده و کسی به اسم دین و شیعه مخالفش نیست و در کشورمان سپنتا، شهروند ایرانی در یزد بلا تکلیف است!
کاش به خود ما هم یه نقدی میشد که چرا درست رأی نمیدیم
این جماعت راضی نمیشن تا وقتی که هرچی مطابق میل انهاست انجام بشه.
میگن ازادی بیان نیست ولی هرچی دلشون بخواد <>میکنن.فقط مونده قانون این باشه که هرکی هرچی دلش خواست بگه. ، فحش بده، تهمت بزنه، دروغ بگه، افکار مردمو فریب بده هتک حرمت کنه و… کسی هم کاریش نداشته باشه.
همینا رو اگه فحش بدی تا تیکه تیکه ات نکنن ولت نمیکنن.مگه نگفتی ازادی بیان؟خب یکی میخواد به جد و ابادت توهینت کنه..ازادیه دیگه!
اینجوری دوست داری خب برو تو جنگل.
احسن یه این شیر زن
شیز مادرت حلالت باشد
کجایند آن آقایانی که در صدر مشروطه الم و شنگه راه انداختند که اگر دختران ما یا سواد شوند فاسد خواهند شد .
عزیزان هم وطن ما انقلاب کردیم و جانفشانی های فراوان بخرج دادیم که بتوانیم بدون لنکت زبانی پیام و انتقاد و احیانا پیشنهاد های سازنده خود را به گوش بالا ترین حتی خود رهبری برسانیم انتقاد سازنده حق هر ایرانی هست از قدیم گفته اند آزادی را باید بدهند و گر نه باید بدست آورد.
این خانم تنهاترین نسخه علاج امور بیمار کشور را خاطر نشان کردند:« جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم نه یک کلمه بیش». اختلاف شدید طبقاتی، اقتصاد نابسامان، فساد اداری، بانک های نزول خوار، اعتیاد و طلاق و دیگر معضلات اجتماعی، معضل ازدواج ،مسکن و شغل جوانان، عدم عدالت آموزشی، دور شدن از معنویت و آرمانهای اصیل اسلامی و انقلابی و … همه وهن هایی هستند برای نظام و انقلاب. دلسوزان کشور و انقلاب تکلیف دارند و مسولند که این لکه ها را از دامن مقدس نظام اسلامی بزدایند. و این در یک کلام یعنی«انقلابی گری».
ا سلام . می دانم این گلایه را در سایت قرار نمی دهید ولی می نویسم .سازمان نظام وظیفه جوانانی را که از کشور فرار کرده و بمدت 8 سال به تفریخ مشغول بوند . با گرفتن پول به انها معافیت دائم می دهد (تا کنون حدود سیصد هزار نفر معافیت دائم گرفتند ) و لی چوانانی که در ایران ماندند با حداقل دو روز غیبت هم دستور اخراج انها را از دانشگاه می دهد .و به سربازی می برد . اگر این جوان مخصوصا فرزند ایثاگر 28 ماه باشد . اعتراض می کنید می گویند که ما پاسخگو نیستیم … جالب این است که هر روز صبح کارشان را با ایاتی از قران کریم و اکثرا با رژه مقابل قران و پرچم نظام مقدس اسلامی شروع میکنند . و قسم میخوردندکه عدالت حضرت علی را در جامعه اجرا کنند
کشور باید بر اساس قانون, و علم روز متخصصین در همه امور اداره بشه, نه با [نظرات] این یا ان مقام عالی
شجاعت ایشان مثال زدنی است. آفرین به این همه شجاعت.
با احترام عرض می کنم صحبتهای این خانم در بحث منطقه ای منطبق بر نظر اصولگرایان افراطی است .مساله اصلی و عامل خیلی از گره ها همین موضوعات منطقه ای است . پس این خانم خیلی هم مخالف صحبت نکرد در موضوع اساسی هم فکر تندروها هست برای خالی نبودن عریضه به دانشجویان زندانی اشاره کرده .بعد از چهل سال دیگر تندروها استا شدن راه و چاه را یاد گرفته اند زقنبوت را با عسل قاطی می کنند تا راحت بخوریم ما در این چهل سال چقدر زرنگ شدیم که رو دست نخوریم.امیدوارم انتشار بدی با تشکر
به نام خدا اینقدر دوطیف به هم نپرید . مشکل ” قانون اساسی ” کشور ماست . انشاألله فرزندان ما باید آن را اصلاح کنند . و
ان اینست که باید ریاست جمهوری و رهبری در دست یک نفر باشد .معنا ندار د که یک نفر قدرت مطلق داشته باشد .و دارای بیشترین عزت و احترام باشداما ” فحش ” را فرد ی بخورد که اختیارات کمتری دارد .در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست .والسلام
حسن جان دلبندم
الان که رهبر جداست مجلس جداست قوه قضاییه جداست
دولتی ها میلیاردی اختلاس میکنن، پاداش پایان خدمت چند صد میلیون میدن، حقوق های نجومی و …
در ضمن حدود 70 درصد اقتصاد دست دولته
رهبری در کدام امور دولت مستقیم دخالت میکنه؟
مگه رهبری صد بار نگفت به امریکا اعتماد نکنید ،برجام رو کی به سرانجام رسوند؟
قرارداد های ترکمانچای نفت رو کی امضا کرد و الان گندش داره در میاد؟
اگه موشک ها و قدرت دفاعی دست دولت بود که این وطن فروشها همه رو مثل انرژی هسته ای نابود کرده بودن به خاطر امریکا.و الان باید گدایی امریکا رو میکردیم که دوتا موشکی چیزی بده که باهاش از خودمون دفاع کنیم.
فکر کن کل مملکت بیفته دست کسانی که بگن: دنیای فردا دنیای گفتمان است نه موشک!!!! فکر کن اون موشک هایی که امریکا و انگلیس و فرانسه زدن به سوریه رو به ما میزدن!
نباید یکی باشه که اجازه نده کار تا اینجا بیخ پیدا کنه؟
سلام
مولای ما امیرالمومنین فرموند بین حاکم و مردم حقوقی متقابل وجود دارد از جمله حقوق مردم بر حاکم عبارتست از:
و باید که برای صاحبان حاجات و آن ها که به تو رجوع دارند، وقتی از خود قرار دهی که فارغ گردانی در آن وقت برای ایشان، در مجلسی که در آن مجلس تواضع و تذلل کنی برای خداوندی که آفریده است و بلند گردانیده است تو را. و وضع نمایی از ایشان لشگر و یاوران خود را از دربانان و یساولان خود و پست گردان در آن مجلس برای ایشان بال خود را، و نرم گردانی برای ایشان پهلوی خود را، در مراجعت کردن و گوش دادن به سخنان ایشان، و روی گردانیدن به سوی ایشان، تا آن که هر که خواهد با تو سخن بگوید، بی خلاف و اضطراب، سخن تواند گفت. به درستی که من شنیدم از رسول خداصلی الله علیه وآله که در مواطن متعدده می گفت: مقدس و پاکیزه نمی شوند امتی که در میان ایشان حق ضعیف از قوی باز یافت نشود، در حالتی که ضعیف را مضطرب نسازند وبه خوف نیندازند.
حسین اقا این برای مواردی ضعیف حق رو به حق مطالبه میکنه نه اینکه باطل رو با پوشش حق مطالبه کنه طرف تو میدون کس دیگه بازی خورده به اسم مطالبه گری پس برو سخنان مولا رو در مورد منافقان و خصلتاشون مطالعه کن قیاست مع الفارقه برادر
با سلام
ایران فقط به یک صورت میشود از این بحران نجات داد
نهادی تاسیس گردد مردمی نه دولتی که به تمامی کارهای دولت نظارت کرده و افراد خاطی را مجازات کند چه آقا زاده وچه غیره
جالب این به اصلاح نماینده نشریات اصلاح طلب یکبار به منتخب خودشون انتقاد نکردن به [مسایل] برادر ریس جمهور به [مسایل] نزدیکان دولتمردان به وزرای میلیاردی که مدام قانون رو دور میزنن به برجام ننگین که صد رحمت به ترکمن چای به کاخ های مسولین در شمال تهران و هزار مورد دیگه که حوصله گفتنش نیست. خدایی مملکت ما از چی ضربه داره میخوره این خانم باید یک عینک با شماره بالاتر به چشم بزنه شاید جزئیات رو بهتر ببینه و انقدر ناحق حرف نزنه خانم نمیدونم ازادی بیان و دمکراسی حق شهروندی اگر فرصتی بود با سرکار بحث می کردم مطمن باش قانعت میکردم