خرید تور تابستان

یک روحانی: کوتاهی نهادهای دینی جبران ناپذیر است

حجت الاسلام «علی اکبر بیگی» مدیرمسوول موسسه فقه الثقلین قم در نشست پایانی همایش چالش‌های حقوق زنان در فقه گفت: امروزه دنیا سرریز از اطلاعات، رخداد‌ها، سؤالات و شبهات است. اگر نهادهای علمی و حوزه‌های علمیه در مواجه با این شرایط از ابزارهای علمی و منطقی در جهت پاسخگویی برنیایند ممکن است در آینده‌های نزدیک جبرانی برای خسارت‌های بدبینی مردم نسبت به دین و آموزه‌های اسلامی وجود نداشته باشد.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، مرحله‌ی پایانی دومین نشست از سلسله نشست‌های فقه‌پژوهی مؤسسه فقه‌الثقلین با حضور آیت الله العظمی صانعی، جمعی از استادان حوزه و دانشگاه و فعالان حوزه زنان صبح امروز در شهر قم آغاز شد.

حجت الاسلام بیگی درباره هدف برگزاری این نشستها گفت: آنچه در این نشست‌ها بدنبال آنیم یافتن راه‌حل‌های نو و جدید در موضوعات گوناگون برای رسیدن به غایت و هدف اصلی سنّت است و نه وارد کردن مواد و عناصر مبتنی بر یافته‌های صرفاً تجربی و دانش بشری در جهت زایش، افزایش یا کاهش در آیین وحیانی. بدین سبب از یک سو، هر گونه نوآوری، نوسازی و بازسازی در دین همانی است که از آن به: إدخالُ في الدین ما لیس في الدین، تعبیر می‌شود و این بدعتی آشکار است و مؤسسه فقه‌الثقلین را بدان راهی نیست.

وی افزود: آیا اگر کسی بخواهد شیوه‌ها و متد‌های جدیدی برای بهره‌گیری از سنّت خلق کند یا شیوه‌های موجودِ بهره‌گیری از سنّت را به نقد و چالش بکشاند یا بر آنها بیفزاید یا از آنها کم کند، این هم بدعت است؟! روشن است که نوآوری و اجتهاد مبتنی بر وحی و عقلانیت صفحه‌ی جدید و پنجره‌ی شکوفایی آزاد‌اندیشی و نمونه‌ای از حضور در دنیای مدرن برای پاسخگویی به پیچیدگی‌ها و رویدادهای عصر حاضر است.

حجت الاسلام بیگی با اشاره بر تاکید صاحب نظران برای استمرار نشستهای فقه پژوهی گفت امروزه دنیا و بویژه جامعه‌ی ایران سرریز از اطلاعات، رخداد‌ها، سؤالات و شبهات است. اگر نهادهای علمی و حوزه‌های علمیه در مواجه با این شرایط از ابزارهای علمی و منطقی در جهت پاسخگویی برنیایند ممکن است در آینده‌های نزدیک جبرانی برای خسارت‌های بدبینی مردم نسبت به دین و آموزه‌های اسلامی وجود نداشته باشد.

وی گفت: مؤسسه فقه‌الثقلین با قدر‌شناسی از توجه و عنایت حضرت آیت‌الله العظمی صانعی (مد‌ظله‌العالی) نسبت به رهنمود‌ها و توصیه‌های ارزشمند معظم‌له به کارگزاران برگزاری این نشست‌ها، بر خود لازم می‌داند تا از نو‌اندیشی‌های این مرجع عالیقدر بهره‌مند گردد و از این منظر مواد و احکام فقهی صادره از سوی ایشان که بر مبنای اصول و ضوابط فقاهتی فقهای عظام سرچشمه می‌گیرد، دفاع نماید. این مؤسسه که از روش فقهی و اجتهادی معظم‌له بهره جسته، افق نگاهش را در جهت احیا و تقویت نوآوری‌های علمی و فقهی با اتکای بر کتاب و سنّت ترسیم نموده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا