خرید تور نوروزی

کاندیدای انتخابات 1400 – سیدابراهیم رئیسی

[سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال دیگر، احتمالا در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. انصاف نیوز به مرور رزومه‌ی نامزدهای احتمالی این انتخابات را منتشر می‌کند]

سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در سال 1339 به دنیا آمد. او متولد شهر مشهد و محله نوغان است.

رئیسی دارای تحصیلات حوزوی بوده و از استادانی نظیر حضرات آیات مروی، فاضل هرندی، موسوی تهرانی، دوزدوزانی، خزعلی، ستوده، طاهری خرم‌آبادی، سیدعلی محقق داماد، مشکینی، احمد بهشتی، مرعشی شوشتری، هاشمی شاهرودی و… درس آموخت و همینطور شاگرد درس خارج فقه آیت‌الله مجتبی آقاتهرانی و آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای نیز بوده است. او هم‌چنین با دفاع از رساله‌ی خود با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» توانست دکتری خود را هم در شته فقه و حقوق اخذ کند.

بنا بر آنچه در زندگینامه‌ی رسمی منتشر شده‌ی آقای رئیسی آمده است، او «در پی اهانت به امام خمینی در روزنامة اطلاعات در سال ۱۳۵۶ و آغاز حرکت‌های مردمی، در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشت و در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می‌کرد و در این دوران فعالیت‌های مبارزاتی خود را در قالب ارتباط با علمای انقلابی آزاد شده از زندان و یا در تبعید پی گرفت».

رئیسی در سال 1359 دادیار کرج و پس از مدتی دادستان این شهر شد. او بعد از دو سال به شکل هم‌زمان دادستانی همدان را نیز عهده‌دار شد و تا سال 1363 در این سِمت فعالیت می‌کرد و در سال 1363 جانشین دادستان تهران شد.

از جمله حاشیه‌های حضور رئیسی در دستگاه قضایی در این مقطع زمانی به پرونده‌ی اعدام‌های سال 1367 بازمی‌گردد. او درباره‌ی این موضوع می‌گوید: «در سال 67 افرادی از منافقین که پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفته بود و دادگاه حکم داده بود و دیوان عالی کشور نیز تایید کرده بود، ولی فورا نیاز نبود که حکم‌شان اجرا شود، مثل همین الان که بعضی پرونده های قاچاق حکم صادر و تایید شده اما نسبت به بعضی دیگر شدت کمتری دارد اجرا نمی شود. امام خمینی گفتند آنها که حکمشان تایید شده ولی به اجرای آن به دلایلی به تاخیر افتاده ، هیاتهایی بنشینند و بررسی کنند که آیا شرایط اجرای حکم وجود دارد یا نه ؟ فقط برای کسانی که جرم و حکمشان قطعی شده بود. من به دفتر نشر آثار امام (ره) گفتم مبانی فقهی حکم امام را توضیح دهند. برخورد امام در جریان نفاق، برای همیشه کشور را از لوث منافقین پاک کرد اما برخی برای آنکه هدف برایشان، وسیله را توجیه می کند، نسبت به من و امام و انقلاب تسویه کردند، در حالی که من هیچکدام از آن سه سمت تصریح شده را در حکم امام نداشتم. افتخار من آنست که با جریان نفاق، فساد و چپاول مبارزه کرده ام، اما تعجب نسبت به کسانی است که مدعی حقوقدانی هستند، اما بین دادستانی و قاضی فرقی نمی گذارند‌».

سیدابراهیم رئیسی در سال 1368 به‌عنوان دادستان تهران انتخاب شد و از سال 1373 تا 1383 رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود.  او پس از یک دهه حضور در سازمان بازرسی کل کشور از سال 1383 به مدت ده سال معاون اول دستگاه قضایی بود و از سال 1393 تا اسفند 1394  نیز دادستان کل کشور شد.

رئیسی که از سال 1391 با حکم رهبری دادستان دادگاه ویژه روحانیت بوده، در سال 1394 نیز به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او در دوره‌های چهارم و پنجم مجلس خبرگان به‌عنوان نماینده‌ی خراسان جنوبی انتخاب شد و در هیئت رئیسه این مجلس حضور دارد.

ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 به عنوان کاندیدای جریان اصولگرا در رقابت‌های انتخاباتی حاضر شد و با وجود حمایت کامل طیف‌های مختلف اصولگرایان نتوانست رای اکثریت مردم را کسب کند.

حجت‌الاسلام رئیسی در نیمه‌ی اسفند سال 97 با حکم رهبری رئیس قوه قضاییه شد. دوران حضور او در دستگاه قضایی با شعار «تحول» همراه شد و بر اساس برخی شنیده‌ها از زمان فعالیت رئیسی در قوه قضاییه میزان اعتماد جامعه به عدلیه افزایش داشته و او را نیز به چهره‌ای محبوب در جامعه تبدیل کرده است. تاکید رئیس قوه قضاییه بر برخورد با تخلفات درون دستگاه قضایی که با بازداشت و محاکمه اکبر طبری، معاون سابق حوزه ریاست این قوه همراه شد، در کنار تاکید بر پیگیری پرونده‌های مفاسد اقتصادی از جمله مواردی است که به‌عنوان نقاط مثبت کارنامه‌ی رئیسی در قوه قضاییه بیان می‌شود. منتقدان او اما بر این باور هستند که اقدامات دستگاه قضایی در دوره‌ی جدید مدیریتی بیشتر از آن که واقعی باشد، نمایشی و تبلیغاتی بوده و مبنای برخوردها نیز سیاسی و جناحی است.

آقای رئیسی از چهره‌های جریان اصولگراست که طیف‌های مختلفی از این جریان سیاسی با توجه به عملکرد او در قوه قضاییه امیدوارند تا بار دیگر به عنوان کاندیدای اصولگرایان در رقابت‌های ریاست جمهوری شرکت کند؛ موضوعی که محقق شدن آن با توجه به جایگاه فعلی او بعید به نظر می‌آید.

رئیسی دیدارها برای انتخابات ۱۴۰۰ را شروع کرد؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا