خرید تور نوروزی

نقدی بر سفر نوروزی رییس جمهور: کیش در اولویت است؟

سیدسبحان بطحایی، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در نقدی به سفر دکتر حسن روحانی به کیش در روزهای اول نوروز، نوشت:

بسم الله الرحمن الرحیم

” أَ أَقْنَعُ مِنْ نَفْسِی بِأَنْ یُقَالَ هَذَا أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ لَا أُشَارِکُهُمْ فِی مَکَارِهِ الدَّهْرِ أَوْ أَکُونَ أُسْوَةً لَهُمْ فِی جُشُوبَةِ الْعَیْشِ ”
آیا به همین رضایت دهم که مرا امیر المؤمنین علیه السلام خوانند و در تلخى هاى روزگار با مردم شریک نباشم و در سختى هاى زندگى الگوى آنان نگردم؟
(نهج البلاغه نامه چهل و پنج ام؛ نامه حضرت امیر به عثمان بن حنیف انصاری)

در اخبار شنیدیدم که دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری، در ایام عید سفری را به منطقه ی خوش آب و هوای کیش که در نوروز میعادگاه بسیاری از اقشار پر درآمد و اقشار قوی جامعه از لحاظ مالی محسوب می شود، داشته اند.لکن آنچه به نظر می رسد ، فارغ از رسیدگی به منطقه ی آزاد کیش، به عنوان یک منطقه ی اقتصادی و فارغ از تصدی یکی از آشنایان رئیس جمهور بر ریاست منطقه ی آزاد کیش، حضور رئیس جمهور در آن منطقه ی گردشگری و تفریحی ، در آن هنگامی که بسیاری از مردم به گفته ی خود رئیس جمهور محترم در فشار اقتصادی و مشکلات ناشی از هشت سال مدیریت بی برنامه و بی تدبیر دولت گذشته، غوطه ور هستند و اهریمن فقر، بر سر سفره ی زندگانی آنان بساط پهن کرده است، سفر ریاست محترم جمهوری، سفری خارج از تدبیر و منافات با خط امام و سیره ی عملی امام راحل، به عنوان الگوی حکومتی مسئولین، بعد از سیره ی عملی و رفتاری و اقوالی پیامبر اعظم، امیرالمونین و امام مجتبی صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین است.

آیت الله سید عباس خاتم یزدی در خاطره ای می گوید:

اوایلى که امام به نجف آمده بودند به دلیل خشکى و گرماى زیاد، خیلى از هواى نجف اذیت مى ‏شدند؛ ولى در کوفه که به نجف بسیار نزدیک بود، هوا خیلى بهتر بود، لذا از قدیم علمایى مانند مرحوم آسید ابوالحسن اصفهانى، مرحوم آسید محمدکاظم خراسانى حتّى کسانى که در زمان خود امام بودند در کوفه منزل داشتند و شب‏ها پس از مغرب به کوفه مى‏ رفتند و تا صبح آنجا بودند. اما امام در این هوایى که گاه به 55 درجه حرارت مى ‏رسید ـ و حتى بعضى از دوستان می گفتند که علامت دماسنج رفته بالا و به آخر خود رسیده ـ به کوفه نمى‏ رفتند.

عده ‏اى زیاد خدمت ایشان آمدند، از جمله مرحوم آقاى خلخالى، آقاى کلانتر و از طرف بعضى از آقایان مراجع هم کسانى آمدند که امام را راضى کنند ایشان هم، شبها به کوفه بروند. خانۀ ملکى، خانۀ اجاره ‏اى، از هر نوع آن هم آماده بود. حتى مرحوم آقا‏مصطفى را واسطه کردند که ایشان را راضى کنند. آقاى خلخالى به ما گفت شما که هستید خدمت امام اصرار کنید که بپذیرند. ما هم رفتیم و صحبت کردیم و عرض کردیم، شما براى خودتان تنها نیستید براى همۀ مسلمانها هستید و از این حرفها، ایشان پس از اینکه صحبتهاى من و دوستان تمام شد. شروع به صحبت کرده و فرمودند: «من خجالت مى ‏کشم. الآن خیلى از اشخاص هستند که براى محبّت به من و محبت به اسلام یا در زندانهاى رژیم هستند و یا در مناطق سخت با آن آب و هوا تبعید شده ‏اند، و تحت شکنجه هم هستند، آن ‏وقت من بخواهم به کوفه بروم؟ شما هم اصرار نکنید چون این مطلب شدنى نیست. و این یکى از مطالبى است که من روى آن حساب مى‏ کنم و هیچوقت هم این معنا را قبول نمى ‏کنم و اصرار زیاد هم نکنید. البته عده زیادى آمده ‏اند و گفته‏ اند و من تشکر مى‏ کنم ولى این طور نیست که من دست از حرفهایم بردارم و روى آن ایستاده ‏ام».

حضرت آقای رئیس جمهور روحانی زید عزه!
قطعا نگارنده قبل از انتخابات و در ستاد انتخاباتی شما، بعد انتخابات و در حمایت از عملکرد موفق دولت شما، هیچ گاه کوتاهی نکرده است. اما به نظر می رسد این قبیل از رفتارهای دولت و شخص رئیس جمهور، در کنار برخی رفتار ها و حرکات دیگر که مجال پرداختن به آن نیست، با خط امام و الگوی رفتاری امام راحل منافات دارد.

حضرت آقای رئیس جمهور روحانی زید عزه!
چه اشکالی داشت اگر شما عید را به مناطق محرومی سفر می کردید که مردمانش هیچ سفری در طول سال نمی روند؟
چه اشکالی داشت اگر شما تعطیلات عید خود و خانواده خویش را در کنار مردمی می گذراندید که هیچ گاه در طول تاریخ هیچ توقعی از شما نداشتند و همیشه یار و یاور انقلاب بودند ؟ مگر شما برای اینها خدمت نمی کنید و مگر انگیزه ی شما برای برجام و برجام داخلی، غیر از معیشت و سفره ی زندگانی این هاست؟

حضرت آقای رئیس جمهور روحانی زید عزه!
مگر شما برای رفع حصر مهندس موسوی تلاش نمی کنید؟ او همانی است که در روز ثبت نام انتخابات گفت؛ آمده ام تا حامی مستضعفان باشم، آنانی که فشار تورم قامت‌شان را خم کرده و سیاست‌های نادرست اقتصادی عزت‌شان را نشانه رفته است.

عرایضم را با کلامی از امام خمینی رحمت الله علیه به پایان می بردم و امید این دارم که تا دیر نشده است، رئیس جمهور محترم و محبوبمان که الحمدالله توانسته است در مدت زمان کمی، موفقیت های چشمگیری در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد و بهداشت و آموزش بدست آورد، در این دست از مسائل نیز، روند جدیدی را اتخاذ کند، ان شا الله.

«آن روزى که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزى که رئیس جمهور ما خداى نخواسته، از آن خوى کوخ‏نشینى بیرون برود و به کاخ‏نشینى توجه بکند، آن روز است که انحطاط براى خود و براى کسانى که با او تماس دارند پیدا مى‏شود. آن روزى که مجلسیان خوى کاخ‏نشینى پیدا کنند خداى نخواسته، و از این خوى ارزنده کوخ‏نشینى بیرون بروند، آن روز است که ما براى این کشور باید فاتحه بخوانیم. ما در طول مشروطیت از این کاخ‏نشینها خیلى صدمه خوردیم. مجلس هاى ما مملو از کاخ‏نشین بود… آن روزى که توجه اهل علم به دنیا شد و توجه به این شد که خانه داشته باشم چطور، و زرق و برق دنیا خداى نخواسته در آنها تأثیر بکند، آن روز است که باید ما فاتحه اسلام را بخوانیم… آن روزى که زرق و برق دنیا پیدا بشود و شیطان در بین ما راه پیدا کند و راهنماى ما شیطان باشد، آن روز است که ابرقدرتها مى‏توانند در ما تأثیر کنند و کشور ما را به تباهى بکشند. همیشه این کشور به واسطه این کاخ ‏نشینها تباهى داشته است. این سلاطین جور که همه کاخ‏نشین تقریباً بودند، اینها به فکر مردم نمى‏توانستند باشند، احساس نمى‏توانستند بکنند فقر یعنى چه، احساس نمى‏توانستند بکنند بیخانمانى یعنى چه‏… وقتى کسى احساس نکند که فقر معنایش چى است، گرسنگى معنایش چى است، این نمى‏تواند به فکر گشنه‏ ها و به فکر مستمندان باشد. لکن آنهایى که در بین همین جامعه بزرگ شده‏اند و احساس کردند فقر چى است، دیدند، چشیدند فقر را، احساس مى‏کردند، ملموسشان بوده است که فقر یعنى چه، اینها مى‏توانند به حال فقرا برسند. کوشش کنیم که این وضعیت در همه ما محفوظ باشد. در مجلس ما، در ارگانهاى دولتى ما»(صحیفه امام، ج‏17، ص: 377و376)

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چرا مردم عقلشون به چشمشون هست؟ عزیز دل برادر اگر رییس جمهور تو ی نوروز می رفت بازدید از مناطق جنگی مثل رییس جمهور سابق می گفتی حامی رزمندگان و مستضعفین هستی؟ این چه تحلیلی از بازدید رییس جمهور کردید؟ عزیز برادر کمی بیشتر مطالعه کن لا اقل سایت های ریاست جمهوری-تابناک-جماران را وقت کن با ریز بینی جستجو کن آنوقت می فهمی چرا در این مقطع ایشان تشریف بردند کیش.ایشان با زن و بچه لشکر کشی نکردند برند خوس گذارانی. جالب همزمانی رفتن ایشان مصادف شد با فوت ماد ر خانمشان. پس از برگشت از کیش رفتند در مراسم خاکسپاری مادر زنش شرکت کردند و بعد هم تشریف بردند کشور پاکستان.

  2. بابا ریاضت و عرفانی بودن نخواستیم . ما حاضریم مسئولین به بهترین جاههای دنیا سفر کنند و از طرفی به وضعیت معیشت هم نظارت دقیق داشته باشند. خودشان برن نوش جانشان.

  3. حتما باید عین رییس جمهور دولت تزویر و ریا به مناطق جنگی میرفتن؟
    مگه ایشون برای خوشگزرانی با خانواده به کیش رفته اند؟!
    مگر ایشان همراه با 50 نفر از اعضای خانواده به آمریکا سفر کرده اند که به قول رییس جمهور سابق آثار دوستی با استکبار را از نزدیک ببینند؟!!!
    جرا باید همه چی از روی تزویر و ریا و دروغ باشد؟

  4. سلام

    اولآ شما کسی را با امیرمومنین حضرت علی (ع )مقایسه نفرماید که فاصله ایشان حتی با خوبان روزگار هم

    قابل مقاسه نیست *خمینی کبیر هم یکی بود و شاید قرنها بگذرد تا یک خمینی دیگر خداوند سبحان به جماعتی عطا فرمایند *

    دومآ با سفردو روزه کیش هم *کسی کاخ نشین نمی شود و خیلی مردم عادی هم *اینروزها در جزیره کیش می شود مشاهد کرد *

    سومآ شما فکر کن اگر ایشان پس از چهل سال زحمت و کار مسئول یک کارگاه ساده هم بود آیا نباید استطاعت چند روز سفر به کیش را داشت *

    و در آخر ضمن خسته نباشید بشما و همکاران محترتان بابت مطالب ارزشمندکه در این سایت خوب منتشر می کنید *خواهشآ آرد به آسیاب افراطیونی ودلواپسانی که خود هزاران خلوت دارند و منتظر بهانه ای برای حمله به مروجان اعتدال و عقلانیت هستند نریزید

    1. انصاف این است که:
      1: برای طرح نقدها، سر سوزنی به این فکر نشود که آیا مورد سوءاستفاده ی رقبای سیاسی کسی قرار می گیرد یا خیر.
      2: اگر نقدی به نظر اعضای انصاف نیوز و یا شما برسد، باید بدون محاسبه ی نفع و ضرر این جریان و آن جریان منتشر شود.

      1. سلام

        اینکه در طرح نقدها *سر سوزنی بدین فکر نشود *که آیا مورد سو استفاد رقبای سیاسی کسی قرار می گیرد یا خیر *

        این عین انصاف است و تعالیم عدالت محور اسلام و توقع و انتظار از سایت آزاد اندیشی* مثل انصاف نیوز *
        اما اینکه سفر چند روزه مسئول بلند پایه ای با آن همه فشار کاری سالانه و مسئولیت مضاعفی که در مقابل مردم شریف ایران دارد با حدیثی از مولای متقین و دوران مبارزاتی حضرت امام (ره) مورد نقد قرار گیرد و هشدار به پرهیزاز خوی کاخ نشینی
        بسیار بدور از انصاف است و عین بدسلیقه گی در رسالت خبررسانی *

        1. پس همانطور که اشاره کرده اید، این یک «اختلاف سلیقه» است. ضمن این که این «نظر» ربطی به «خبر» ندارد. یک نظر در میان نظرات دیگری است که می تواند منتشر شود

  5. بنظر من كليت حرف نويسنده درست هست ولي درباره سفر كيش با ايشان مخالفم!هم اينكه كيش رفتن خيلي پول نميخواد و هم اينكه كار بدي نبوده ولي كار بد دولت عدم توجه به بيكاري و مخصوصا شكاف طبقاتي هست كه دو وزير اين كابينه با كارهايشان اين شكاف را بيشتر كردند هم وزير بهداشت با افزايش بي رويه درامد پزشكان و هم وزير صنايع با پافشاري بر گران فروختن خودروهاي بي كيفيت

  6. دوستانی که به این مطلب انتقاد داشته اند توجه و ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
    اول اینکه ما به عنوان حامیان فکری و سیاسی دولت نباید به گونه ای برخورد و عمل کنیم که تمامی عملکرد های دولت حتما درست و خالی از اشکال می باشد یا به بیان دیگر خود را ملزم به این دانیم که از همه سیاست ها و اقدامات دولت حمایت کنیم چون هیچ کس مصون از اشتباه نمی باشد و این خود به نوعی اصرار بر دیکتاتوری می باشد.
    دوم اینکه هزینه سفر به کیش نه تنها برای قشر کم در آمد جامعه بسیار سر سام آور می باشد بلکه حتی برای برخی از هم وطنان که در قشر بندی اجتماعی در رده متوسط جای دارند اذیت کننده و سنگین می باشد به گونه ای که حتی سفر به برخی از کشور های همسایه کم هزینه تر می باشد.
    سوم اینکه به هر حال هر کسی این را می داند که جناب روحانی نه برای سفر کاری بلکه تفریحی به کیش رفته اند اما ایشان یا می توانستند بدون تبلیغات به این سفر بروند یا اینکه به یزد یا شیراز که هم جایگاه فرهنگی دارند هم اینکه برای خیلی از حامیان دولت دست یافتنی تر می باشد سفر کنند و در ضمن درخواست عدم سفر به کیش الزاما به معنای سفر به مناطق جنگی نمی باشد هر چند سفر به مناطق جنگی هم می توانست انحصار جناح مقابل در حمایت از فرهنگ ایثارگری را که با استفاده از آن در تبلیغاتشان بخشی از آرا انتخاباتی خود را بدست می آورند را زیر سوال ببرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا