خاتمی پیام داد: جامعه به سوی آزادی و زندگی جاری شده است
سیدمحمد خاتمی در پیامی پر وی وقوع حادثهٔ تروریستی در شیراز، ضمن محکوم کردن خشونت به هر شکل، با بازماندگان قربانیان خشونت در شیراز و تهران و زاهدان و مازندران و کردستان و جایجای میهن ابراز همدردی و تأکید کرد خشونت را با خشونت نمیتوان پاسخ داد.
بخشهایی از پیام:
حادثهٔ تروریستی شیراز که به جانباختن عده ای از هموطنان عزیز و آسیبدیدن عده ای بیشتر منجر شد، نشان داد که خشونت تا چه حد میتواند بیرحم و مصیبتبار باشد
بروز خشونت -از هر طرف که باشد- دلها را آزرده میکند
آنچه در جامعه جاریست رو به سوی آزادی و زندگی دارد
تقاضای زندگی_خوب، امن و عادلانه از سوی مردم، تقاضای طبیعی است و اگر ببینند شرایط این زندگی فراهم نیست، حق دارند انتقاد و حتی اعتراض کنند
انتقاد و اعتراض باید متوجه نفی_خشونت باشد
با همه کسانی که عزیزان خود را در حادثهٔ تروریستی اخیر شیراز و پیش از آن از تهران تا زاهدان و مازندران و کردستان و جایجای میهن از دست دادهاند ابراز همدردی می کنم
خشونت را با خشونت نمیتوان پاسخ داد
حکومت باید ضمن شنیدن صدای انتقاد و اعتراض -حتی اگر ناحق باشد- زمینه را برای فراهم آوردن رضایت مادی و معنوی مردم فراهم آورند
حکومت باید موازین حکمرانی_خوب را رعایت کند
ملاک ارزیابی یک نظام و یک حکومت این است که تا چه حد زمینهٔ بهزیستی مردم را فراهم می آورد
در حد فهم و توان اندکم تلاشهای در آشکار و نهان می کنم، امید که گوشها شنوا و دلها پذیرا شود
متن کامل این پیام به نقل از خاتمیمدیا بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حادثهٔ تروریستی شیراز که به جانباختن عده ای از هموطنان عزیز و آسیبدیدن عده ای بیشتر منجر شد، نشان داد که خشونت تا چه حد میتواند بیرحم و مصیبتبار باشد.
ضمن محکوم کردن این حرکت پلید و دردآفرین، برای جانباختگان عزیز رحمت واسعه الهی و برای آسیبدیدگان، بهبودی از خداوند منان طلب می کنم .
آنچه در جامعهٔ ما جاریست و میتوان ریشه های آن را از دیرباز جستجو کرد و رو به سوی آزادی و زندگی دارد، درخور توجه است؛ ولی با کمال تأسف بروز خشونت -از هر طرف که باشد- دلها را آزرده میکند.
زیستن اولین حق هر انسانی است و بهزیستن انسانها باید هدف و رسالت نظامها و حکومتها باشد. ملاک ارزیابی یک نظام و یک حکومت این است که تا چه حد زمینهٔ بهزیستی مردم را فراهم می آورد.
تقاضای زندگی خوب، امن و عادلانه از سوی مردم، تقاضای طبیعی است و اگر ببینند شرایط این زندگی فراهم نیست، حق دارند انتقاد و حتی اعتراض کنند. ولی در همه حال انتقاد و اعتراض باید متوجه نفی خشونت هم باشد و نباید خود به خشونت آلوده شود. مخصوصاً در شرایطی که بدخواهان ایران و ایرانی در بیرون مرزهای کشور با حربههای غیر انسانی مانند تحریم و یا تشویق خشونت برای بهره گیری از خون پاک جوانان کشور امیدهای واهی در سر دارند.
ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با همه کسانی که عزیزان خود را در حادثهٔ تروریستی اخیر شیراز و پیش از آن از تهران تا زاهدان و مازندران و کردستان و جایجای میهن از دست دادهاند، تأکید میکنم که خشونت را با خشونت نمیتوان پاسخ داد، هرچند باید با خشونتگران مقابله کرد.
برای بهبود اوضاع و فراهم آمدن فضای زندگی امن و سالم و برخوردار برای همه، بخصوص حکومتها باید موازین حکمرانی خوب را رعایت کنند و ضمن شنیدن صدای انتقاد و اعتراض -حتی اگر ناحق باشد- زمینه را برای فراهم آوردن رضایت مادی و معنوی مردم فراهم آورند.
من نیز به نوبه خود در آشکار و نهان راههایی که به این امر مبارک منتهی میشود و امنیت را پایدار و آزادی و توسعه و پیشرفت را تأمین میکند در حد فهم و توان اندک خود نمایاندهام.
امید است که گوشها شنوا و دلها پذیرا شود.
سیدمحمد خاتمی
پنجم آبانماه ١۴٠١
انتهای پیام
سلام – این کم است – خیلی هم کم است – برای کسی چون آقای خاتمی کم است – یک خط در برابر یک کتاب است- نوعی سکوت است…
به نظر مى رسه براى همين نوشته کلى استخاره انجام دادند.
آی گفتی آقای معلم!
خاتمی خوب تا حالا هفته ای یک پیام داده باشد. وقتی دهن موسوی و تاجزاده و نرگس محمدی و اینها بسته خاتمی باید وسط میدان باشد.
آقای خاتمی تصمیمات سختی که کارشناسان اقتصادی نزدیک به خط فکری او طراحی کرده بودند را به دولت بعد از خودش واگذار کرد تا در بدترین شکل ممکن اجرا شود. در عوض با همین ادبیات رنگین و شعارهایی از جنس ز. ز. آ. ۴ سال دوم را طی کرد تا مبادا دامن آلوده کند. شاید بهتر بود او همان وزارت ارشاد را تکرار میکرد.
سلام.جامعهبهسویآشوبوترور
سوقدادهخواهدشددرستاست
کهمطالباتعدالتوآزادیاست
اسلامعدلعلی.ع.استاما
گروهکهایورشکستهسیاسیو
بازماندهخاموشوسرخوردهآنها
وهدایتگرانخارجیبرخیجریانها
مانندطرفدارانرژیمگذشتههر
کدامادعاهایواهیخودرادنبال
میکننداینواضحاست.راهحلدر
بیانیهونصیحتنبایدخلاصهشود
پیشنهادکنید.منبهنظرمسیستم
فدراتیومطالعهشدهفرهنگیو
اقتصادی و.انتخابیراهآینده
انقلاباسلامیوایراناستو
میتواندخواستههایمتنوعو
مشروعملتراازهرنوعوسلیقه
پاسخدهددلخوریهاراکمکند
شفافیتمالیرانهادینهشود
وبهتبعیضخاتمهدهدوازهمه
مهمترشایستهسالاریمیدانی
برایعرضوجودداشتهباشد
خوبجنابحاتمیمیگویند
آزادی.اگرآزادیمتینگو روزنامه
وتلوزیونو….باشداینهمهمطالبات
راسیستممتمرکزکنونینمی تواند
پاسخدهدشایدهممناشتباهمیکنم
ولیدرکشورهایدنیاکهمینگرمو
تجاربآنهامیگویدطرفنظراز
مکاتبوعقایدومذاهبو….برای
حلمغضلترافیکهمهشهرهای
بزرگپرخودرونتایجمشابهاست
پاسخ به آذربایجان ؟؟ وات د فاز؟
ضمنا کجا حل معضل ترافیک همه جا یکسانه؟ همیشه مشکلات زیرساختی همه جانبه هستند و نسخه های غیر بومی مضر.
لعنت بر خاتمی که بانی این فتنه بور
خانمی که بانی افزایش خشونت زنانه در دهه اخیر ایران هست مجری رسانه مثلا آزاد بخش فارسی صدای آمریکا میباشد.
مزور کبیر
تراژدی شیراز را با مقتولین زاهدان نباید مقایسه کرد. مقتولین زاهدان به یک مکان نظامی حمله کرده بودند و همان طور که در تصرف مکان های نظامی مسبوق به سابقه بوده قصد خون ریزی داشتند
ولی معضل تروریستها نبودند معضل افراد عادی بودند که از این ظلم خشن استقبال کردند
تحقق اختیارات ولی فقیه در همه ی نظریه ها در واقعیت زمانی است ممانعت مردم در برابر این مقام نیز سنجیده شود
برهنگی امروز جامعه حاصل دولت ۸ سالهی خاتمی است.
مسیر آزادی مشخص است
همراه جوانان باشید
خون بی گناه دامن گیر است .هم دامن تکفیر هم دامن غیر تکفیر.
لعنت خدا بر منافق پلید و اول بانی فتنه خاتمی و نوچه اش روحانی و پیروانشان
زن را حذف کرده و زن و زندگب هیت فقط
یه کلمه هم از گورباچوف
خدا لعنتت کند.انشاالله خیر نبینی که تمام بدبختیهای کشور از زمان رئیس جمهوری تو شروع شد .
… خاتمی! وسط بازی دیگر جواب نمی دهد. حداقل از مولوی عبدالحمیدتان یاد بگیرید!
برای امثال تو چه فرقی می کنه زندگی ما فقرا،آقازاده هات کیفشان کوک زندگیشون آروم در آن ورآب ، نانشان داغ و آب شان سرد ماها مرغ عزا و عروسی وقربانی هوس های قدرت طلبانه امثالتون هستیم همه این لفاظی جز له له زدن برای آغوش کشیدن قدرت نیست آب از لب و لوچش آویزان آویزانه
عنوان : ضرورت آغاز گفت و گو با مقامات کشور و فقهای سنتی برای بازنگری در قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و احترام خدمت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی و دکتر روحانی و دکتر علی لاریجانی
اعتراضات سکولار اخیر در سطح کشور با شعار “زن-زندگی-آزادی” نشان می دهد که در زمینه ی روزآمد کردن فقه و قانون اساسی در این سالها کم کاری هایی صورت گرفته و دشمن در جهت ناامید کردن مردم از فقه و نظام جمهوری اسلامی ایران تمام توان خود را از راه این ضعف به کار گرفته است.
آیا فقها همانطور که بر خواندن نماز تاکید می کنند برای مقابله با عقب ماندگی های کشور نباید نوآوری در مظاهر تمدن در حوزه ی سیاست و اقتصاد و فرهنگ و وسایل زندگی را واجب شرعی اعلام کنند تا از حمله ی رسانه ای دشمن در امان باشند؟ آیا در این حوزه ها عقل انسان نمی تواند مستقل از وحی چاره جویی کند؟ آیا عقل مستقل از وحی در این حوزه ها آزادی عمل از دیدگاه فقهی ندارد؟ شمشیری که در صدر اسلام ساخته می شد آیا در زمانه ی خود مظهر نوآوری نبود؟ مردمسالاری دینی و موشکهایی که در داخل کشور ساخته میشود آیا مظهر عقل خودبنیاد نیست؟ نهادهای فرهنگی کشور و سازمان تبلیغات اسلامی باید جواز شرعی نوآوری را هم ردیف احکام عبادی دین ترویج کند زیرا از نگاه دین اندیشیدن از عبادات است. باید دانشگاه تقویت شود. دانشگاه مانند حوزه نیست. در حوزه های علمیه عقل دینی فعال است در دانشگاه عقل خودبنیاد باید آزادانه فعالیت کند و در نهایت دخالت در این روند باید پاسخگویی به شبهه ها ترویج شود.
در همین راستا نکاتی در مورد انعطاف دامنه ی اختیارات ولایت فقیه در اجرا را بیان می کنم.
امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر در نامه 53 نهج البلاغه می نویسند :
هنگامى كه نماز به جماعت مى خوانى، نه با طولانى كردن نماز، مردم را بپراكن و نه آن كه آن را تباه سازى، زيرا در ميان مردم، بيمار يا صاحب حاجتى وجود دارد و باید به دنبال آن برود.
آنگاه كه پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم مرا به يمن مى فرستاد از او پرسيدم، با مردم چگونه نماز بخوانم فرمود: «در حد توان ناتوانان نماز بگذار و بر مؤمنان مهربان باش».
همانگونه که می بینید امام علی (ع) در اجرای حکم شرعی توان مردم را در نظر گرفته اند. در این راستا توجه به حدیث رفع از رسول الله و نحوه صدور حکم واقعی ثانویه را نیز توصیه می کنم. طبق بیانات امام خمینی (ره) ولایت مشروط به شرع است و باید خبرگان رهبری بر شاخص های شرعی نظارت کنند و در مرحله ی بعدی باید گفت چطور می توان در اجرای اختیارات ولایت فقیه با هر گستره ای در کشور قدرت مردم را نادیده گرفت؟ موانع و مردم هستند که دامنه ی اختیارات ولایت فقیه را تعیین می کنند. مردم تعیین می کنند که فقیه واجدالشرایط اختیاراتش در زمان اجرا و عملیاتی شدن محدود به امور حسبیه است یا وی بر همه جنبه های اداره ی مردم ولایت مطلقه دارد حتی در نظریه ی انتصاب ولایت فقیه. ولی فقیه برای اجرای احکام شرعی در جامعه تکالیفی دارد مردم هم در برابر ایشان تکالیفی دارند اما وقتی مردم از تکلیف شرعی خود شانه خالی کنند چه بخواهیم چه نخواهیم اختیارات فقیه حتی در جهت اجرای تکلیف الهی محدود می گردد و باید در استنباط حکم جدید تجدید نظر شکل بگیرد. این حتی حکم عقل است. دامنه ی اختیار ولایت فقیه باید در هر دوره ی بازنگری قانون اساسی به همه پرسی مردم گذاشته شود و در صورت کاهش اختیارات باید این وظایف از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مقام در نظر گیرنده ی مصلحت موقتی دین به ریاست جمهوری یا مجلس تفویض شود.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
لعنت بر تو و اربابانت
لعنت ب خودت که هم کری هم کور… شعور هم حتی ارزنی… انتظار بهشت و جنت و حوری هم لابد داری