پاسخ مدیر خانه موزه هاشمی: آیت الله موافق «رهبری شورایی» بود
رضا سلیمانی، مدیر خانه موزه آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در یادداشتی با عنوان «آیت الله هاشمی رفسنجانی، موافق رهبری شورایی» در پاسخ به بخشی از مصاحبهی اخیر محمدعلی سبحانی با انصاف نیوز، نوشت:
در پی انتشار مصاحبه آقای محمدعلی سبحانی، با «انصاف نیوز» مورخ ۲۷ دی ۱۴۰۱ [لینک] که در فرازی از آن، به اشتباه اظهار میدارد «آقای هاشمی، اشتباه کرد امکان رهبری شورایی را از بین برد»! توضیح ذیل برای جلوگیری از تحریف آشکار بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی و مزید اطلاع گوینده محترم و مخاطبان گرامی، ضروری به نظر میرسد.
براساس اسناد متعدد مکتوب و شواهد مذاکرات جلسه فوق العاده مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ و همچنین خاطرات، سخنرانیها و مصاحبههای متعدد شخص آیت الله هاشمی رفسنجانی و دیگر نمایندگان حاضر در جلسه، اتفاقا ایشان موافق و طرفدار رهبری شورایی بودند و این حقیقتی آشکار و کاملاً مستند و غیر قابل انکار و تحریف است.
در ذیل، از میان انبوه اسناد موجود، به عنوان نمونه، تنها به دو مورد از توضیحات شخص آیت الله هاشمی اشاره میشود:
این سخنان به وضوح به همگان از جمله مخالفان ثابت میکند که ایشان و آیتالله خامنهای از جمله موافقین و طرفداران رهبری شورایی بودند.
آیت الله هاشمی، در کتاب خاطرات خود، حوادث این جلسه را این گونه تعریف میکند: «… بحثهای زیادی شد. بعضیها طرفدار رهبری شورایی و بعضی خواهان رهبری فردی بودند. بعضی آیتالله خامنهای و بعضیها آیتالله گلپایگانی را مطرح کردند و برای شورا هم اسمهایی برده شد. قبلاً در مشورتهای سران قوا و جمعی دیگر از بزرگان به این نتیجه رسیده بودیم که شورایی مرکب از آیات خامنهای، موسوی اردبیلی و مشکینی، رهبری را به عهده بگیرند ولی در مذاکرات، رهبری فردی رأی بیشتری آورد. آیتالله خامنهای با رهبری فردی مخالفت کردند. من هم مخالف بودم.
یا در جای دیگری میگویند: ساعاتی قبل از رحلت امام که قطع امید کرده بودیم، در جماران جمع شدیم که چه کار کنیم، چون پزشکان گفته بودند که ممکن است امام امشب رحلت کنند. نظر ما این بود که آیتالله مشکینی، آیتالله موسوی اردبیلی و آیتالله خامنهای اعضای شورای رهبری باشند … بعد که خبرگان بعد از رحلت امام جلسه گرفت، من و آیتالله خامنهای در سخنرانی خود، با انتخاب فردی مخالفت کردیم. گفتیم باید شورا باشد و …
از آقای سبحانی به عنوان یک دیپلمات، بعید است از وجود چنین اسناد روشن تاریخی بیاطلاع باشد؟!
انتهای پیام