خرید تور تابستان

ملاقات با رهبران میانه‌روها | محسن هاشمی: با شجاعت پا به عرصه بگذارند

علی نیلی، انصاف نیوز: محسن هاشمی با اشاره به دیدار اخیر اعضای حزب کارگزاران با حسن روحانی می‌گوید «در شرایطی که برخی به فکر یکدست‌سازی و فراتر از آن، خالص‌سازی هستند سیاست‌ورزان ارشد اعتدال و اصلاحات باید با شجاعت بیشتری پا به عرصه‌ی سیاسی بگذارند». او از برنامه‌ریزی این حزب برای ملاقات با خاتمی در آینده‌ی نزدیک خبر می‌دهد.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با انصاف نیوز گغت: همانطور که می‌دانید تا انتخابات مجلس دوازدهم حدود شش ماه باقی مانده و پیش‌ثبت‌نام‌ها هم انجام شده است. برخی به شوخی می گویند آنچه رخ داده، پیش‌ثبت‌نام نبود بلکه بیش‌ثبت‌نام بود؛ به این معنا که صرفا دردسرهای شورای نگهبان و هیئت اجرایی بیشتر شده است.

او با اشاره به پیش ثبت نام حدود 48 هزار نفر گفت: از این تعداد به 44 هزار نفر کد رهگیری داده‌اند و بنابرین تا همین جای کار تعداد متقاضیان ورود به مجلس حدود سه برابر دوره قبل شده است.

او در ادامه افزود: در نتیجه‌ی این امر، در صورتی که به همین شکل تعداد زیادی هم در ثبت نام اصلی حضور داشته باشند با توجه به آمار ثبت‌نامی‌های انتخابات قبلی فعالیت شورای نگهبان هم سه برابر خواهد شد. و بر همین اساس آمار افرادی که ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت می‌شوند هم زیاد خواهد بود که باعث تضعیف شورای نگهبان می‌شود.

آقای هاشمی با بیان اینکه «همه به این نتیجه رسیده اند که پیش ثبت نام کار درستی نبوده است»، گفت: با این تصمیم احزاب و گروه‌های سیاسی مرجع به یکباره با موضوعی تازه مواجه شدند. فرصتی برای اینکه سیاست‌ورزی کنند در اختیار نداشتند و بدون آمادگی لازم، نتوانستند ورود جدی در این عرصه داشته باشند و چهره‌های قابل و کیفی را به حضور ترغیب کنند.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران به سابقه‌ی 25 ساله‌ی تشکیل این حزب اشاره کرد و گفت: احزاب در ساختار نظام جمهوری اسلامی وضعیت مناسبی ندارند زیرا نظام اهمیتی جدی به حزب و سیاست‌ورزی از طریق احزاب نداده است که دلیل آن شاید تناقض ساختار جمهوری اسلامی با احزاب و سیاست ورزی حزبی باشد.

او ادامه داد: با این وجود حزب کارگزاران سازندگی در طول این سال‌ها فعال بوده و اثرگذاری‌هایی هم داشته است. بر این اساس در شورای مرکزی حزب و کمیته سیاسی تصمیم گرفته شد با سیاست‌ورزان و کنشگران ارشد اعتدال و اصلاحات ملاقات‌هایی برگزار شود تا در این دیدار و گفت‌وگوها وضعیت سیاسی کشور در شرایط فعلی ارزیابی شود.

هاشمی در پاسخ به این سوال که «چه مسائلی در این دیدارها مطرح خواهد شد؟»، گفت: در شرایطی که بسیاری گمان می‌کنند نظام به فکر یکدست‌سازی است و برخی از یکدست سازان هم نگران خالص‌سازی هستند، مسئله مهم این است که احزاب چگونه می‌توانند سیاست‌ورزی و کنشگری سیاسی داشته باشند؟

او در ادامه‌ی این بخش از اظهارات خود گفت: در ملاقات با کنشگران موثر جریان اعتدال و اصلاحات، نظرات و توقعات حزب از نیروهای ارشد سیاسی نیز مطرح می‌شود.

ملاقات با رهبران میانه‌روها | محسن هاشمی: با شجاعت پا به عرصه بگذارند

عضو بلندپایه حزب کارگزاران اضافه کرد: بر اساس همین برنامه از جناب آقای روحانی، رئیس جمهور سابق وقت ملاقاتی گرفته شد که به انجام رسید. همین طور قصد داریم با رئیس جمهور اسبق، جناب آقای خاتمی نیز ملاقاتی ترتیب دهیم. کمااینکه با دیگر سیاست‌ورزان و نخبگان هم دیدار و گفت‌وگوهایی خواهیم داشت تا مسیری را برای کنشگری سیاسی در این وضعیت بیابیم.

محسن هاشمی پیرامون دیدار اخیر حزب کارگزاران با حسن روحانی با تاکید بر اینکه «این دیدار ارتباطی به انتخابات نداشت» گفت: تا انتخابات حدود شش ماه فرصت است و از الان زود است که درباره‌ی انتخابات صحبت شود. مقام معظم رهبری نیز پس از صحبت‌های ابتدای سال درباره‌ی انتخابات، دیگر صحبتی در این باره نداشته‌اند. بنابراین معتقدیم تا شرایط دقیقا معلوم نشود، باید صبر کرد.

هاشمی با بیان اینکه «این دیدار، دوشنبه بعد از ظهر و به مدت حدود دو ساعت و نیم انجام شد»، گفت: در این نشست دبیر کل حزب کارگزاران و اعضای کمیته‌ی سیاسی صحبت کردند و نظرات خود را ارائه دادند.به صحبت‌های جناب آقای روحانی هم گوش دادیم و در نهایت هم نظرات مطرح‌شده جمع‌بندی شد.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره‌ی دیدگاه‌های مطرح‌شده در این دیدار گفت: اعضا در زمینه‌های مختلف از جمله سیاست خارجی، تهدیدهای ملی و فراملی که با آن روبرو هستیم و همین طور ارتباط با کشورهای در حال توسعه با هدف ایجاد جهش توسعه‌ای در کشور، همچنین وضعیت اقتصاد و فرهنگ نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

او از طرح موضوع افراط و تفریط در این دیدار خبر داد و اضافه کرد: از جمله نکات جلسه این بود که راه حل عبور کشور از بحران، اعتدال دانسته شد.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: توقع حزب کارگزاران از نخبگان سیاسی از جمله خود آقای روحانی این است که با شجاعت و متانت بیشتری پا به عرصه‌ی سیاسی بگذارند.

محسن هاشمی در توضیح بیشتر این توقع از روحانی گفت: در صورت چنین کنشگری و سیاست‌ورزی است که احزاب همسو، لایه‌های میانی و طرفداران اصلاحات و اعتدال کنشگری از بالا را حس می‌کنند تا در زمان مناسب به میدان بیایند که این جریان بتواند کرسی‌های سیاسی مثل مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری و شوراهای شهر را به دست بیاورند.

او با بیان اینکه «به این صورت است که جریان اصلاحات و اعتدال می‌توانند نظرات خود را اعمال کنند»، گفت: در صورتی که نخبگان دارای کاریزمای سیاسی این کار را انجام ندهند و با شجاعت پا به عرصه نگذارند، این انفعال از بالا تا پایین تسری پیدا می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. آقا محسن ، حاکمیت چند صدای متفاوت در دانشگاه ها را تحمل نکرد ، مطمئنا در مجلس سخت گیری بیشتری خواهد کرد. بعلاوه این مجلس و قطعا مجلس بعدی عقیم است . اختیاراتش گرفته اند و به شورا های مختلف سپرده‌اند. شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فضای مجازی،… تازه مجمع هم در موارد ضروری قانون میگذارد . بالاتر از آن پاره ای از قوانین هم در نشست سران قوا تصویب میشود خودت رو و مردم رو الاف نکن

  2. گفتند نظام به کار حزبی اعتنا ندارد ولی خودشان و شورای مرکزی شان به دیدار مقامی در یک حزب دیگر رفتند ولی از آن حزب فقط یک نفر حضور داشت . اگر کار حزبی می کنید بهتر بود از حزب متبوع آقای روحانی هم کسانی حضور می داشتند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا