کوچکشدن سفرهها به روایت گزارش تورم آذر 402
سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: تورم آذر 402 در جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت مصرفکننده منعکس شده است؛ گزارشی که نشان میدهد با وجود وعدهها و شعارها، نرخ تورم نه تنها کنترل و نزولی نشده است که روند صعودی هم یافته است به ویژه در گروه خوراکیها.
بر اساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه در آذر ماه 40/2 درصد بوده که به تفسیر این سازمان «یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، 40/2 درصد بیشتر از آذر ماه 401 برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کردهاند.» شاخص تورم نقطه به نقطه در مقایسه با ماه قبل، 1 واحد درصد افزایش داشته است.
هتل و رستوران با نرخ تورم عجیب 56/5 درصد، پوشاک کفش با نرخ تورم 47/2 درصد، دخانیات با 45/8 درصد سه مرکز هزینه خانوار هستند که بیشترین رشد را در آذر گذشته تجربه کردهاند. مسکن، حملونقل، مبلمان، درمان و ارتباطات اقلامی از سبد مصرفی خانوار هستند که کمتر از نرخ تورم نقطه به نقطه رشد قیمت داشتهاند.
در این گزارش آمده نرخ تورم ماهانه 2/9 درصد بوده است اما در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» تورم 4/1 درصد بوده که نشان میدهد خانوارهای شهری و روستایی در تهیه اقلام خوراکی فشار بیشتری را تحمل کردهاند. در مقابل، تورم ماهانه گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 2/3 درصد بوده است.
سبزی و حبوبات 14/4 درصد، میوه و خشکبار 8/2 درصد، انواع گوشت قرمز 4/3 درصد و گروه مسکن و آب و برق، گاز و سایر سوختها، 3/3 درصد نسبت به ماه گذشته گرانتر شده و بالاتر از متوسط تورم 2/9 درصدی آذر ایستادهاند.
نگاه به گزارش تورم آذر 402 از منظر دهکهای درآمدی هم این واقعیت را عیان کرده است که طبقات کمبرخوردار، به مراتب تورم سنگینتری را برای تهیه اقلام خوراکی تحمل میکنند؛ هم در مقایسه با نرخ متوسط تورم ماهانه و هم در مقایسه با طبقات برخوردار.
یافتههای مرکز آمار نشان میدهد تورم ماهانه اقلام خوراکی، آشامیدنیها و دخانیات برای 10 درصد از کمدرآمدترین خانوارهای ایرانی 5/2 درصد بوده است در حالیکه 10 درصد از ثروتمندترینها، در این گروه تورم 3/5 درصدی را تجربه کردهاند.
باز از نکات قابل توجه گزارش CPI، اینکه تورم نقطه به نقطه گروه خوراکیها در آذر برای روستاییان رشد قابل توجهتری داشته است و از 35/2 درصد در آبان به 41 درصد در آذر رسیده است.
فشار هزینه تامین خوراک برای خانوارهای روستایی در برشهای نرخ تورم ماهانه هم خود را نشان میدهد؛ برای نمونه تورم ماهانه این گروه عمده از سبد مصرفی خانوار، از 1/3 درصد آبان به 4/2 درصد در آذر رسیده است.
بر اساس این گزارش هم تورم نقطه به نقطه و هم تورم ماهانه در آذر نسبت به آبان افزایش داشته است.
در جدیدترین گزارش شاخص قیمت مصرفکننده، نرخ تورم سالانه کاهشی اندک را نشان میدهد. شاخص کل تورم سالانه از 44/9 درصد در آبان به 44/4 درصد در آذر 402 رسیده است.
خوراکیها و آشامیدنیها، نرخ تورم سالانه 50/4 درصدی داشتهاند و در ذیل آن، گوشت قرمز و گوشت ماکیان 92/9 درصد، گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن 90 درصد و ماهیها و صدفداران 60/6 درصد نرخ تورم سالیانه ثبت کردهاند.
گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرفکننده در آذرماه گویای این واقعیت است که دولت سیزدهم در مهار تورم توفیق چندانی نداشته است؛ ضمن اینکه از هر منظری، این گزارش از کوچکشدن سفرهها، نه از جهت استعاری که به معنای واقعی کلمه پرده برمیدارد.
انتهای پیام
این دولت روی تمام دولتهای قبل را سفید کرد.سفره ها را جمع کرد. فقط آمار ساختگی ارائه میدهد.
دیگه سفره ی باقی نمونده که کوچیک بشه یا مختصر!