خرید تور نوروزی

ناگفته‌های اکبر خوشکوشک درباره نوری‌زاده

 اکبر خوشکوشک برای نسل دوم روزنامه‌نگاران ایرانی بعد از انقلاب نامی آشناست؛ اسمی که با دهه هفتاد شمسی کشور و آغاز به کار دولت اصلاحات و قتل‌های زنجیره‌ای و تمامی حواشی آن همراه است؛ نامی که در آن سال‌ها در بین چند اسم دیگر خیلی بر سر زبان‌ها افتاد. دیدار نزدیک به دو دهه بعد با وی تداعی‌کننده بخشی از تاریخ این کشور بود که می‌توانست خیلی از چرا‌ها را که در ذهن داشتی جواب بدهد، هر چند که خودش از قبل و با هماهنگی نه می‌خواست که عکسی از وی چاپ شود و نه در مورد بعضی مسائل که به قول خودش هنوز وقت صحبت در موردشان نیست گفت‌و‌گو شود.

به گزارش انصاف نیوز، روزنامه قانون با این مقدمه، گفت‌وگوی خود با اکبر خوشکوشک را منتشر کرده که گزیده آن در پی می‌آید:

* در مقطعی اکبر گنجی آمد تا به اصطلاح، من را از قتل‌های زنجیره‌ای تبرئه کند. گفت این کشتی‌گیر بوده و فرنگی کار می‌کرده. من به او گفتم که اشتباه کردی و بیان این موضوع ایجاد شائبه می‌کند و در واقع این یک جور طعنه زدن بود.

* کسانی که از خارج کشور به هر نوعی نامه‌ای به ما می‌دادند و درخواست بازگشت داشتند را مورد بررسی قرار می‌دادیم. ببینید در این موارد اگر کسی درخواست برگشت به کشور را داشت باید به مسئولان امنیتی کشور نامه می‌نوشت. این مراجع که دریافت‌کننده بودند اول دفتر نخست‌وزیری و بعد وزارت خارجه بود که در همه این موارد این درخواست‌ها را آنها به وزارت اطلاعات می‌دادند. خیلی از ایرانی‌های خارج از کشور به این نهاد‌ها رجوع می‌کردند و می‌کنند که آقا ما می‌خواهیم برگردیم. این قصه از آدم‌های سطح پایین شروع می‌شود و تا سطوح بالا ادامه پیدا می‌کند. مثلا خیلی از این آقایون بودند و الان هم هستند که درخواست برگشت دارند، مثل اکثر شاغلان این ماهواره‌ها و سیاسیون که درخواست دادند و این درخواست می‌آید در اطلاعات خارجه قرار می‌گیرد و آنجا بررسی می‌شود.

* این برنامه از زمان نخست‌وزیری مهندس موسوی شروع شد و در دوره آقایان‌ هاشمی و خاتمی هم یعنی تا دوره‌ای که من در وزارت بودم ادامه داشت. اگر کسی در عملیات‌های بمب‌گذاری و ترور و معاندت با نظام نبود، درخواست‌ او مورد بررسی قرار می‌گرفت. در دوره آقای احمدی‌نژاد این پروسه زیر نظر شورای ‌عالی ایرانیان خارج از کشور قرار گرفت؛ من هم دیگر در وزارت نبودم و اطلاعی ندارم.

* من در همه زمینه‌های بخش جمع‌آوری اطلاعات خارجی کار می‌کردم و در جذب ایرانیان خارج از کشور حداقل 80 درصد موفق بودم.

* کار‌های فریدون فرخزاد هم تمام شده بود که برگردد. فرخزاد وقتی که در خارج از ایران بود، مشاور فرهنگی رضا پهلوی شد و در آنجا خیلی اذیت شد چون روحیه حساسی داشت. او می‌خواست به ایران بیاید و درخواست هم داده بود، بیماری مادرش هم مزید این علت بود. ما نظریه‌ای در این زمینه داریم و آن هم این است که کسانی که در بعد اجتماعی و فرهنگی کار می‌کنند باید جوری وارد کشور شوند که مورد قبول نظام است. در مورد فرخزاد، ما کنسرتی در برلین ترتیب دادیم که مهستی خواننده هم در آن بود. این را برای آن می‌گویم که یک نشانه، آن کنسرت است. ما حتی نت موسیقی‌ای که فریدون خواند را هم به او دادیم و او در روی سن پاسپورتش را هم نشان داد به نشانه اینکه می‌خواهد به ایران برگردد. او حتی آمد در شبکه‌ای که ما خواستیم و کاری را که گفتیم انجام داد و عزم خودش را برای برگشت ثابت کرد. فرخزاد داشت برمی‌گشت و تمام کارهای خودش را هم از طریق نوری‌زاده انجام داده بود.

* نوری‌زاده جزو نیروهای جذب‌شده بود. او 2 نامه نوشته بود. یکی به مسئولان امنیتی و یکی … . بعد ما آمدیم و سوار کار شدیم تا کارهایی را که می‌خواهیم انجام دهد. ما همه چیز می‌خواستیم و او همه کاری برای ما کرد. نوری‌زاده با فرخزاد صحبت کرد و پل ارتباطی وی بود که به ایران برگردد؛ البته فریدون خودش قصد این کار را داشت. نوری‌زاده کار‌هایش را تسهیل کرد. همین.

* سازمان اطلاعاتی آلمان بسیار خوب از این ماجرا خبر دارد و می‌داند که چه کسی فرخزاد را کشته است.

* موقعی که من به زندان رفتم گروه دیگری آمد و آقای نوری‌زاده را در اختیار گرفت. مثل این می‌ماند که شما از روزنامه خودتان بروید و کس دیگری بیاید و قرار باشد کارهای شما را دنبال کند و به فایل‌های شما دسترسی داشته و بخواهد به نتیجه برساند. همین. آن زمان موضوع مصادف شد با قتل‌های زنجیره‌ای و عده‌ای به نوری‌زاده گفتند که اکبر خوشکوشک را خراب کند. قبل از دستگیری من که اکبر خوشکوشکی وجود نداشت. این موضوع به 10 روز بعد از دستگیری من برمی‌گردد که او هم آمد و ماموریت خودش را انجام داد.

* بعضی از شبکه‌های ماهواره‌ای آن‌ور آب زیر نظر ما هستند، کارکنانشان هم همچنین و خیلی از آنها هم مخصوصا سیاسیون نامه داده و می‌خواهند برگردند.

* من ظرف این یک سال اخیر دارم با روزنامه‌نگار‌ها ارتباط می‌گیرم و راه را برای مصاحبه‌های آنها باز گذاشتم و خیلی مطلب و حرف برای گفتن دارم و خیلی سند‌ها از جمله همین نامه نوری‌زاده که به زودی آن را منتشر می‌کنم اما همین جا هم می‌گویم که حاضرم در خصوص هر مسئله و سوالی که بخواهید بحث و گفت‌و‌گو کنم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا