خرید تور نوروزی

احتمال درخواست چند نماینده از رهبری برای ایجاد «نظام پارلمانی»

عزت الله یوسفیان ملا، نماینده‌ی اصولگرای مجلس گفت: برای بازنگری در قانون اساسی نمایندگان قصد دارند نامه‌ای را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رییس‌جمهور ابلاغ کنند.

عزت الله یوسفیان ملا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مساله‌ای قابل بحث است.

رییس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس بیان کرد: از زمانی که ایشان این مساله را بیان کرده‌اند، موضوع ایجاد نظام پارلمانی در ذهن صاحبنظران همچنان مطرح می‌باشد، زیرا شرایط فعلی، پاسخگوی نیازها نیست.

وی افزود: مجلس اگر بخواهد با دولت تعامل داشته باشد، باید چشم‌پوشی‌های فراوانی را انجام دهد، در حال حاضر مجلس مسایل فراوانی را می‌بیند ولی به خاطر تعامل صحبتی نمی‌کند.

یوسفیان‌ملا متذکر شد: مساله نظارت مجلس با قوانین و مقررات فعلی به معنای درگیر شدن با دولت است و بسیاری تعامل را در این می‌دانند که سوال و استیضاح مطرح نشود.

رییس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد: اگر از دل مجلس، دولت تشکیل شود هر عیب و ایرادی وجود داشته باشد، مجلس باید پیگیر باشد، اما در حال حاضر عملاً در مسایلی مانند حقوق‌های نجومی مجلس و دولت خود را بی تقصیر می‌دانستند و مردم نیز در  چنین شرایطی مخاطب را پیدا نمی‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم شورای اسلامی تصریح کرد: ایجاد نظام پارلمانی نتایج خوبی را به دنبال دارد، اما برای رسیدن به آن به بازنگری قانون اساسی نیاز داریم به همین جهت نمایندگان مجلس در این فکر هستند که برای بازنگری در قانون اساسی چه اقدامی انجام دهند، آیا نامه‌ای را به مقام معظم رهبری برای بازنگری در قانون اساسی تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رییس‌جمهور ابلاغ کنند.

عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین ولایی گفت: موضوع تشکیل نظام پارلمانی باید در زمان رییس جمهوری انجام شود که در پایان دوره خود قرار دارد تا برخورد حذفی با رییس‌جمهور تلقی نشود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. کسانی که دچار بحران محبوبیت هستند و پایگاه مردمی خود را از دست داده اند و از پیروزی نامزدهای خود نا امیدند و به دنبال این هستند که این یگانه ابزار اعمال نظر کلان را نیز از مردم بگیرند و تقدیم مجلسی کننده که مرعوب نهادهای همسو با آنان است بدانند که بازنگری قانون اساسی نیازمند برگزاری همه پرسی است. اگر بازنگری میخوان باید از مردم درخواست کنند.

    4
    3
    1. چه ربطی داشت به همه پرسی!
      نظام پارلمانی مدل پیشرفته و دقیقیه که حتی جلوی فریب اذهان عمومی توسط نامزدهای ریاست جمهوری رو میگیره؛ آنوقت شما مخالفید؟!

      2
      1
  2. با توجه به برخی بن بست های در سیاستگذاری و اجرا، ایده مناسبی به نظر می آید. البته لازمه بسیار مهم نظام پارلمانی، وجود یک نظام حزبی استخواندار و جاافتاده است، وگرنه ممکن است کشور در دام پوپولیسم و آشفتگی بیشتر بیفتد.

    5
    1
  3. اگر احزاب و نهادهای مدنی قوی و عمیق اجازه ی فعالیت پیدا کنند، پوپولیسم شکل نخواهد گرفت.
    بازنگری قانون اساسی که خوب است. وحی منزل نیست!
    اما به نفع حقوق ملت . به حذف نهاد های موازی بینجامد.
    مجلس در زمان احمدی نژاد، از نظارت کاملش چشم پوشی کرد! وگرنه در مجلس نهم که خیلی فراتر از نظارت، نظارت نمودند!
    محافظه کاران اقدارگرا، تا در زمینه ی جذب مردم دچار مشکل می شوند، فکر های عجیب و غریب به سرشان می زند! که چشم های آدم گِرد می شود!!

  4. سلام ،
    موافقم در باز نگری قانون اساسی . قانون اساسی باید بطور اساسی، حافظ منفع مردم باشد و هر ماده ای از قانون که مخلِ بخشِ انتخابی مردم و به نفعِ بخش انتصابی است ، میبایست اصلاح شود !

  5. نظام پارلمانی یک مدل بسیار پیشرفته تر و بهتر از نظام انتخابی هست جرا که جلوی اثر مخرب رسانه ها و تبلیغات دروغین و فریب اذهان عمومی را می گیرد و فرد انتخاب شده را طبق صلاحیت واقعی و مطابق با قانون اساسی انتخاب میکنه.
    شورای نگهبان اکنون هم بر نامزد ریاست جمهوری نظارت و حق رد صلاحیت دارد پس اگنون هم همه چیز انتخابی نیست و نباید هم باشه.

    1
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا