خرید تور نوروزی

وقتی «کمک به مدرسه» باب شد راه دزدی زیاد می‌شود!

یک معلم و عضو کانون صنفی معلمان درباره‌ی پول‌های دریافتی مدارس با عنوان کمک به مدرسه، گفت: من دیده‌ام مدیری مدام به معلمانش می‌گوید امتحان بگیرید و برگه‌ها را به دانش‌آموزان ندهد، به ما بدهید تا به بهانه‌ی دادن برگه‌ها از اولیا پول بگیریم.

بزرگ‌ترین مشکل آموزش‌ و پرورش کمبود بودجه است

«مهدی بهلولی»، درباره‌ی گرفتن پولی با عنوان «کمک به مدرسه» از اولیای دانش‌آموزان به خبرنگار انصاف نیوز، گفت: ما باید ببینیم ریشه‌ی پول گرفتن از دانش‌آموزان چیست؟ خیلی از مدیرها را من دیده‌ام که شرمشان می‌شود که از دانش‌آموزان پول بگیرند. بزرگ‌ترین مشکل آموزش‌ و پرورش ما کمبود بودجه است. در دنیا وقتی از بودجه‌ی آموزش‌ و پرورش حرف می‌زنیم، سهم این نهاد از تولید ناخالص ملی مطرح می‌شود.

وی افزود: در کشورهای منطقه بطور مثال ترکیه یا عربستان، این سهم بین 3 تا 5 درصد است که در مقاطعی بعضی کشورها به 10 تا 15 درصد هم رسیده‌اند؛ اما سهم آموزش‌ و پرورش ایران چیزی بین 1 تا 1.5 درصد از تولید ناخالص ملی است. شما اگر به سایت بانک جهانی رجوع کنید، 1 تا 1.5 درصد برای فقیرترین کشورهای دنیاست. ایران سهم آموزش‌ و پرورش را نمی‌دهد، بنابراین سرانه هم به مدرسه نمی‌رسد. در بودجه میزان کمی سرانه برای مدارس دیده می‌شود که همان مقدار کم را هم نمی‌دهند.

مدیران مجبور به گرفتن پول از دانش‌آموزان می‌شود

بهلولی درباره‌ی تأثیر شرایط زیرساختی در آموزش‌ و پرورش در این پرداخت‌ها، گفت: در این شرایط مدیر هم برای چرخاندن مدرسه مجبور به پول گرفتن می‌شود. اغلب مدارس ما ساختمان‌های بسیار قدیمی و پرهزینه‌اند، هزینه‌های جاری را هم اگر اضافه کنید متوجه می‌شوید که یک مدرسه بسیار زیاد است. آموزش‌ و پرورش هم که سرانه درستی نمی‌دهد. در زمان دولت دهم اعلام کردند که سرانه‌ی دانش‌آموزش در سال، 30 هزار تومان است؛ یعنی اگر یک مدرسه 500 نفر دانش‌آموز داشته باشد، باید 15 میلیون تومان به مدرسه بدهند، اما این مبلغ را نمی‌دهند و مدیران هم مجبور به گرفتن پول از دانش‌آموزان می‌شود.

او ادامه داد: زمانی که مدیر باید از دانش‌آموزان پول بگیرد، انواع و اقسام کلک‌ها رو می‌شود؛ یعنی هرکس هر هنری دارد به خرج می‌دهد تا پول جمع کند. مثلاً مدیری مدام به معلمانش می‌گوید امتحان بگیرید و برگه‌ها را به دانش‌آموزان ندهد. به ما بدهید تا به بهانه‌ی دادن برگه‌ها از اولیا پول بگیریم. من با معاون‌هایی حرف زدم که می‌گفتند ما شرممان می‌آید از دانش‌آموزان پول بگیریم.

آموزش‌ و پرورش با انواع و اقسام کلک‌ها مدارس را پولی کرده‌اند

بهلولی خاطرنشان کرد: ما به هیچ‌وجه آموزش‌ و پرورش رایگان نداریم. این کاری که آقایان می‌کنند خلاف اصل 30 قانون اساسی است. قانون اساسی می‌گوید آموزش تا دیپلم باید رایگان باشد. آموزش‌ و پرورش با انواع و اقسام کلک‌ها به اسم هیات امنایی و شاهد و نمونه دولتی و… مدارس را پولی کرده‌اند، اما با همین وضع هم سرانه به مدارس نمی‌رسد.

این عضو کانون صنفی معلمان درباره‌ی فساد به وجود آمده در این مساله، گفت: وقتی پول دادن و پول جمع‌کردن باب می‌شود، راه دزدی هم زیاد می‌شود. من از شخص مطمئنی شنیدم که به دانش‌آموزش گفته بود تو چرا درس نمی‌خوانی؟ دانش‌آموز گفته بود که سال گذشته آخر سال پدرم در دفتر مدیر 500 هزار تومان کارت کشید و من قبول شدم؛ حالا چرا باید درس بخوانم!

وقتی‌که راه برای دزدی باز است، خیلی‌ها دزدی می‌کنند

بهلولی با بیان این که «من با برخی مسوولان بالامرتبه آموزش‌ و پرورش که بصورت خصوصی صحبت کردم که او می‌گفت من نسبت به‌ سلامت بسیاری از مدیران شک دارم»، افزود: وقتی‌که راه برای دزدی باز است، خیلی‌ها دزدی می‌کنند. قانون‌هایی برای نظارت هست، اما راه‌های فرار بسیار زیاد است.

او درباره‌ی نحوه گرفتن پول‌ها هم گفت: بیشتر این پول‌ها که گرفته می‌شود زوری است! باید دید معنی زور چیست؟! من برای مدرسه پسر خودم راضی نیستم پول بدهم ولی وقتی من را در رودربایستی قرار می‌دهند و به پسر من می‌گویند که چرا پول را نداده‌ای؟ این پول زور است!

این عضو کانون صنفی معلمان، تصریح کرد: من خودم دیده‌ام که معاونی آمده سر کلاس و اسم آورده که فلانی و فلانی چرا اولیایشان پول نداده‌اند، این فشار به دانش‌آموز است و برای دانش‌آموز سرشکستگی دارد.

بهلولی درباره‌ی راه‌حل این مشکل نیز گفت: تا زمانی که آموزش‌ و پرورش در اولویت نباشد و اهمیتی برای آن قائل نباشند این مشکل پابرجاست. تا زمانی که نهادهای دیگری با عنوان پرورشی بودجه کلان می‌گیرند و پول به آموزش‌ و پرورش نرسد وضع همین است.

 

فراخوان والدینی که برای ثبت‌نام دانش‌آموزانشان پول پرداخت کرده‌اند

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. مدیرمحترم سایت فعال انصاف نیوز
    سلام
    حرفهای این فعال اگرچه دلسوزانه است اما بسیارسطحی است
    آموزش الان هم رایگان است اما کیفیت چه؟
    اگر سرانه هر دانش آموز۳تا۴ میلیون است که دولت پرداخت می کند،والدین حاضرند چقدر برای فرزندشان وافزایش کیفیت آموزشیش خرج کنند؟
    از طرف دیگر آموزش وپرورش هرچقدر در مناطق متوسط روبه بالا به سمت خصوصی سازی ومشارکت اولیا حرکت کند،آموزش باکیفیت تر وپرثمرتر خواهد بود،واین یک فرصت است تا تهدید .
    ودر آخر اینکه بودجه آموزش وپرورش را سایربخش های اصطلاحا فرهنگی می برند،حرف تازه ایی نیست وره به جایی نمی برد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا