علیه دلواپسی
به گزارش انصاف نیوز، برگزار کنندگان همایش «دلواپسیم»، تعدادی از مخالفت ها با دلواپسی آنها را به شرح زیر جمع آوری کرده است:
علی اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۲۵ اردیبهشت
امروز این دلواپسی یک مکتب شده که من می گویم من هیچ دلواپس نیستم و کاملا آرام هستم. در مقابل رژیم شاه و هشت سال جنگ دلواپس نبودیم. چرا که خدا، اعتقاد و ایدئولوژی و ملت عزتمندی داریم. نظامی که ملتی به این خوبی، رهبری و وحدت دارد چرا باید دلواپسی داشته باشد.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، ۱۸ اردیبهشت
مقام معظم رهبری در این پروژه، نظارت دقیق و عمیق دارند و در حقیقت این پروژه را ایشان اداره می کنند و خط قرمزهایی که باید رعایت شود از هر کس و در هر جایگاهی مطالبه می کنند. موضوع هستهای با امنیت ملی، اقتدار و مولفه های قدرت سر و کار دارد، بنابراین نباید آن را به خطر بیندازیم. مقاممعظمرهبری با صراحت تمام میفرمایند که تیم مذاکرهکننده، بچههای انقلاب و بچههای خودمان هستند، پس اگر این را از معظمله میشنویم، باید قبول کنیم که تیم مذاکرهکننده را نباید تضعیف کنیم.
علی لاریجانی، رئیس مجلس، ۱۴ اردیبهشت
در مذاکرات سیاسی نیاز به همگرایی داخلی داریم زیرا در صورت نبود همگرایی نمیتوانند از منافع کشور دفاع کنند. بنابراین تمام بخشهای کشور باید از مذاکرات دفاع کنند البته این موضوع به معنای نقد نکردن نیست اما نقد باید در جای خودش مطرح شود.
محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، ۱۵ اردیبهشت
برخی افرادی که امروز ادعای “دلواپسی” میکنند و در مقالههای خود متوقف ماندن مذاکرات ژنو را به شکست سیاست های دولت تعبیر میکنند و به خاطر این شکست خدای متعال را شکر میگویند تندروان رادیکالی بیش نیستند.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۸ اردیبهشت
دلواپس مذاکرات هسته ای و حقوق ایران نیستیم چون مذاکرات زیر نظر رهبری نظام به پیش می رود.
پرویز اسماعیلی، سخنگوی ستاد آقای قالیباف و معاون اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، ۱۵ اردیبهشت
کسی که رهبر دارد دلواپسی ندارد! طی روزهای اخیر، عده ای جمع شدند و به بهانۀ دلواپسی از توافق ضعیف، دولت را به سازشکاری؛ و تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان و «فرزندان انقلاب» را به ضعف، نادانی و ناتوانی، نا دیده گرفتن حقوق ملت، بر باد دادن منافع ملی، ترجیح بیگانه به شهدا، رفتار باندی در سیاست خارجی، رفاقت خصوصی با بیگانه و … متهم کردند. این گروه البته خود را «انقلابی» نامیدند و با تبلیغات وسیعی که قطعا از پشتوانه های مالی سنگین برخوردار بود، عدم اعتماد به دولت و تیم مذاکره کننده، وادادگی و غربزدگی آنان، استحاله و … را به افکار عمومی منتقل کردند. ادعا کردند چون از جزئیات مذاکرات خبر نداریم، دلواپسیم. گویی عدم دلواپسی شان در طول سالیان گذشته به خاطر این بوده که از واو به واوِ مذاکرات مطلع بوده اند…
مرتضی طلایی، عضو شورای شهر تهران و رئیس ستاد آقای قالیباف در انتخابات، ۴ خرداد
دلواپسی مردم چیزی غیر از دلواپسی “دلواپسان” است. نه این که مردم نگران مذاکرات هستهای یا هرچیز دیگری نباشند. اما مهمترین دلواپسی مردم معیشت است! کار و نان است. نباید با این کارها هم دولت را تضعیف کرد و هم توجه را از مسایل مهم جامعه منحرف کرد. ما بیشتر از دلواپسان نگران مردم و اقتصاد و فرهنگیم!
علی اکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۲۳ اردیبهشت
در داخل کشور هر کسی میتواند عقیده خود را بیان کند و این را به حساب دشمنی آنها نباید قلمداد کرد… مادامی که این کار تحت نظارت مقام معظم رهبری انجام می شود، ما نگرانی نداریم.
محبیان، سردبیر روزنامه رسالت، ۲۲ اردیبهشت
در حالی که مقام معظم رهبری از مذاکرات و تیم مذاکره کننده حمایت می کنند و نظارت کامل بر روند مذاکرات دارند، تبدیل کردن این مسائل به موضوع چالش جناحی مطلقاً مصلحت نیست. برگزاری نشست ها و تجمع های جناحی برای مذاکرات به هیچ وجه به نفع تیم مذاکره کننده نبوده و به مصلحت هم نخواهد بود.
ابوالحسن نواب، عضو جامعه روحانیت مبارز، ۲۳ اردیبهشت
کلیات مذاکرات مورد تأیید مقام معظم رهبری هست و اگر مشکلی هم باشد خود ایشان عکس العمل مناسب را نشان میدهند. به همین جهت، دلواپسیم و دلواپسیهایی با شعار تبعیت از رهبری معنی ندارد.
منصور حقیقتپور، عضو فراکسیون رهروان ولایت، ۲۸ اردیبهشت
ایستادگی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران نشان داد که نباید دلواپس باشیم و مذاکره کنندگان نسبت به تامین منافع ملی ایران هوشیار هستند.
سیدرضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری، ۱۶ اردیبهشت
درست نیست درباره توافقی که هنوز نهایی نشده دلواپسی صورت گیرد.
اسدالله بادامچیان، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی، ۱۷ اردیبهشت
تیم مذاکره کننده حافظ حقوق و منافع ملت ایران هستند و تضعیف و تخریب آن ها به یقین به ضرر نظام و کشور خواهد بود. نقدها به دولت باید منطقی باشد، جبههگیری علیه دولت ایستادن در برابر رای ملت و زیر سوال بردن مشروعیت نظام است.
حسن روحانی، رئیس جمهور، ۱۴ اردیبهشت
آنچه من میفهم این است که این کشور با تقابل نمیتواند در دنیا موفق باشد و راه این دولت راه تعامل سازنده با دنیاست، اما وقتی ما حرف از تعامل سازنده میزنیم، میگویند میخواهید با دنیا بسازید؟ نخیر، پس میخواهیم در برابر دنیا خنجر بکشیم… برخی از تحریم خوششان میآید و سلولهایشان با شک ساخته شدهاست.
محمدجواد ظریف، ۱۶ اردیبهشت
ما با دلواپسی با قدرت های بزرگ تعامل نمی کنیم؛ ما ملتی دلاوریم نه دلواپس.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس جمهور، ۲۴ اردیبهشت
دلواپسان کافی است تا اظهارات مسوولان رژیم صهیونیستی را پیش از مذاکرات و دلواپسی آنها را از رسیدن ایران به توافق هسته ای ببینند که چطور مثلثی همراه با مرتجعین منطقه و منافقین علیه ایران تشکیل داده بودند. هر توافقی که به امضای نهایی طرفین مذاکره برسد، بدون شک مطابق با قوانین کشور و با تایید مقام معظم رهبری صورت خواهد گرفت.
علی ربیعی، وزیر کار، ۲۰ اردیبهشت
رهبری معظم نظارت کامل دارند ، ملت دلواپس نیست ، ما دلواپس عدالت اجتماعی هستیم ، دلواپس رانت ، فقر و بیکاری و آسیب های اجتماعی هستیم .
حمیدرضا جلایی پور، ۲۰ اردیبهشت
مخالفان اصلی دولت همین دلواپسان هستند. آنها سال گذشته همهچیز را در مشتشان داشتند اما مردم در انتخابات ریاستجمهوری آنها را غافلگیر کردند و آنان به طرز غیرمنتظرهای یکی از ارکان اصلی حاکمیت را از دست دادند، لذا عزاداری را اینگونه آغاز کردند. حالا نیز باید تحمل کرد تا عزاداری آنان بگذرد.
علی جنتی، ۳ خرداد
عدهای بدون توجه به این واقعیت که تمامی این مذاکرات با رخصت و هماهنگی مقامات عالی نظام صورت گرفته مراتب دلواپسی خود را نسبت به مذاکرات ژنو درخصوص برنامه هستهای ایران ابراز داشتند.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات، ۱۵ اردیبهشت
هدف بعضیها فقط تخریب کارهای مجموعه است. امروزه شاهد آن هستیم که کشور ما در افکار عمومی دنیا عزت قبلی خود را یافته و به عنوان کسی که عمر خود را در راه مطالعه سیاست خارجی گذاشته است، معتقدم آنچه انجام شده کار بزرگی بوده است.
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری، ۱۵ اردیبهشت
مساله شرکت کنندگان در گردهمایی دلواپسیم به هیچ عنوان نقد نبود. خلاصه شدن دلواپسی در طرفداران دولت گذشته و اعضای جبهه پایداری شائبه برخورد سیاسی و جناحی را به وجود می آورد به همین دلیل انسان در نیت خالص این افراد شک می کند.
مسعود پزشکیان، نماینده مجلس، ۱۵ اردیبهشت
کسانی که امروز “دلواپس” مذاکرات هستهای هستند، چرا در ۸ سال گذشته دلواپس بیکاری، تورم و رکورد نبودند؟ میشود قبول کرد که آنها دلنگران مذاکرات هستهای هستند؟ این آقایانی که خود را طرفدار رهبری میدانند، باید با فرمایشات رهبر انقلاب گزینشی برخورد نکنند.
انتهای پیام