ورود زنان به بازارکار، ضامن توسعه پایدار ایران
طیبه سیاوشی در دفاع از حقوق برابر زن و مرد در ورود به بازار کار ، در صفحه توییتری خود در سلسله توییتی نوشت:
متاسفانه زنان تحصیلکرده با توجه به تواناییها و قابلیتهایی که دارند جذب بازار کار نمیشوند؛ حضور زنان در عرصههای مختلف یکی از محورهای مهم توسعه پایدار در کشور است اما به دلیل عدم استفاده از زنان که 63 درصد از این قشر تحصیلکرده هستند کشور نتوانسته وارد مرحله توسعه پایدار شود.
در اصل 20 قانون اساسی به حقوق برابر زن و مرد در زمینههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اشاره شده اما زنان در کشور از این حقوق برابر سهمی نبردهاند؛ براساس برنامه ششم توسعه باید رویکرد عدالت جنسیتی برای زنـان رعایت شود.
در اواخر دولت یازدهم شورای عالی اداری مصوبهای مبنی بر اختصاص 30 درصد از مناصب ملی و کلان برای جوانان و زنـان تصویب کرد. اما متاسفانه نتیجه این مصوبه به صورت عینی و ملموس دیده نمیشود.
عدم هماهنگی در اجرای قوانین عاملی است که باعث شده تعداد بسیاری از زنـان نتوانند در مشاغل مهم اجرایی با توجه به تواناییهای خود به کار گرفته شوند؛ متاسفانه به دلیل کلیشههای فرهنگی و عدم اطمینان مدیران مرد بسیاری از زنـان هنوز در وزارتخانهها به جایگاه مناسب و درخور دست نیافتهاند.در بسیاری از موارد زنـان در صورتی که تمایل دارند خود کارآفرینی کنند نیز با موانعی بسیاری روبه رو می شوند چراکه تصور عموم بر این است که زنان پشتوانه و ضمانت کافی مالی ندارند و به همین دلیل از ارائه تسهیلات به آنها خودداری میکنند.
انتهای پیام
اصلا نتوانستم و نمی توانم هضم کنم رابطه حضور زنان را با توسعه پایدار!
مسلما اگر قرارباشد زنها هم وارد بازار کار بیش از این بشوند نیاز به هزینه های بیشتری جهت تامین حقوق و مزایای آنها خواهد بود و این هدف نیاز به هزینه کردندولت با فروش منابع وذخایر بیشتررا ایجاب می کند و این است فاکتوری علیه توسعه پایدار.
اشتباه غربیها و کشورهای صنعتی همین بوده که اینک تغییر اقلیم این چنین ایجاد نگرانی شدید در سطح جهان بویژه کشورهای صنعتی کرده آست.
بله حضور زنان وبیش فعالی بشر در آینده زیانهای زیست محیطی بیش از این ببار خواهد آورد و این یعنی حرکت علیه توسعه پایدار.