خرید تور نوروزی

منتقدان خرید هواپیما چه کسانی بودند؛ استدلال آنها چه بود؟

 به زعم بسیاری از منتقدان دولت روحانی، اولویت کشور نبود و حالا به نظر می‌رسد در حوادث این‌چنینی این اولویت بیش از گذشته به چشم می‌آید.

خبرآنلاین نوشت: یک سال از روزهایی که منتقدان دولت، سخت مشغول بررسی بند بند قراردادهای خرید هواپیما از شرکت‌های خارجی بودند، می‌گذرد. دیروز حادثه‌ای تلخ کام همه ایرانی‌ها را تلخ کرد.

سقوط هواپیمای ATR هواپیمایی آسمان و جان باختن بیش از ۵۵ نفر از هم‌وطنان دوباره این بحث را در شبکه‌های اجتماعی زنده کرد که چرا باید ناوگان هوایی کشور نوسازی شود. از سوی دیگر بررسی حوادث هوایی طی ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد بیش از ۵۰ حادثه هوایی طی این سال‌ها در ایران رخ داده که در مهم‌ترین آن‌ها صدها نفر از ایرانی‌ها جان خود را از دست دادند.

همین نکته در کنار تاثیر ورود هواپیماهای با تکنلوژی بالا بر گردشگری و کارآفرینی دلیل بر رد انتقادات مخالفان خرید هواپیما جدید بود. 
در حادثه دیروز اما آنطور که مقامات مسئول گزارش دادند، هواپیمای سقوط کرده، عمر بالای ۲۵ سال داشته است و گرچه هنوز دلایل این سانحه هوایی مشخص نشده اما بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی خواستار نوسازی ناوگان هوایی کشور شدند.

مساله‌ای که تا سال گذشته به زعم بسیاری از منتقدان دولت روحانی، اولویت کشور نبود و حالا به نظر می‌رسد در حوادث این‌چنینی این اولویت بیش از گذشته به چشم می‌آید. از دوره پهلوی که ایران نخستین تأسیسات هوانوردی خود را راه‌اندازی کرد، سانحه‌های متعدی گاه ناگاه گریبانگیر این صنعت شده و امروزه این صنعت در ایران یکی از بالاترین میزان وقوع حوادث را داراست.

در جدول زیر مهم‌ترین انتقادات به خرید هواپیمای جدید طی دو سال اخیر را بخوانید؛

ردیف

عنوان

تاریخ

 اظهارات

1

روزنامه کیهان

۳ دی ماه ۱۳۹۵

به اعتقاد کارشناسان، تقویت زیرساخت‌های صنعت هوایی کشور و نوسازی ناوگان این حوزه کار درستی است اما آنچه این اقدام وزارت راه دولت یازدهم را زیر سوال می‌برد، سرازیر کردن هزینه بسیار زیاد به جایی است که مخاطبان محدود و خاصی دارد. چرا که عموم مردم کشور از حمل و نقل جاده‌ای و ریلی برای جابجایی و حمل کالا استفاده می‌کنند و با توجه به حجم بالای ترددها و در عین حال کمبود اساسی زیرساخت و آمار بالای سوانح در این بخش‌ها، ضرورت ایجاب می‌کرد وزارت راه ابتدا به این بخش‌ها توجه می‌کرد.

2

مصطفی میرسلیم

مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در اردیبهشت‌ماه سال ۹۶

«در دولت قبل شاهد این بودیم که حدود 50 طرح پژوهشی پیش‌بینی‌شده بود و برای آن مبالغ هنگفت میلیاردی خرج شده بود که به نتیجه برسند؛ یکی از آن‌ها طرح هواپیمای ملی بود اما متأسفانه در دولت یازدهم همه این طرح‌ها تعطیل شد؛ ما این‌طور می‌خواهیم برای کشورمان کارکنیم. باید خوشحال شویم که هواپیما وارد می‌کنیم و جشن می‌گیریم و کار ایجاد می‌کنیم برای جوانان دیگر کشورها.حداقل می توانستیم 10 تا 20 درصد قطعات هواپیمایی را که وارد می‌کنیم در داخل کشور تولید کنیم؛ مگر از کمتر از دولت ترکیه هستیم که همین کار را با شرکت‌های ایرباس و بوئینگ می‌کنند و قطعات هواپیما را خودشان می‌سازند و می‌فروشند.»

3

لطف‌الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس‌ جمهور دولت دهم

۱۹ تیر ۹۵

خرید هواپیما نه اولویت کشور است نه می تواند معضلات ما را حل کند.رسیدگی به وضعیت اشتغال و واحدهای تولیدی که مهمترین مسئله‌شان نقدینگی است، یکی از مهمترین مسائل کشور است و دولت باید تمام توانش را به کار بگیرد تا مشکل واحدهای تعطیل شده را از طریق تأمین نقدینگی مورد نیازشان حل کند.

اگر منابع داشتیم می‌توانستیم همه کارهای خوب عالم را انجام دهیم اما وقتی شما منابع محدود دارید، باید اولویت بندی کنید. قضیه اشتغال و واحدهای تولیدی مهمتر و حیاتی‌تر است. خرید هواپیما هرچند به‌صورت اعتباری باشد تصمیمی است که اشکال دارد. بهتر است که دولت رویکردش را تغییر دهد و اگر منابعی در اختیار دارد بروند به‌سمت حمایت از تولید.

4

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور

نماینده مردم قم در مجلس

۸ بهمن ۱۳۹۵

هواپیما اولویت اکثریت ملت ما نیست خرید هواپیما مانند پانسمان زخم است در حالی که عده ای در حال خفه شدن در مشکلات اقتصادی هستند.

5

مهدی کوچک زاده
نماینده سابق مجلس

۱۱ بهمن ۱۳۹۴

آیا اولویت اول مردم خرید 100 هواپیما است؟ در حال حاضر ما باید چند میلیارد دلار پول هزینه کنیم تا با مشکلاتی که مردم دارند، هواپیمای جدید وارد شود.

6

مسعود میرکاظمی
وزیر نفت دولت دهم و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی

 

اولویت کشور هواپیما نیست، ازدواج جوانان، مسکن مهر، مترو و قطار بین شهری مهم‌تر از خرید هواپیما از اروپا است.

7

آیت الله صدیقی
امام جمعه موقت تهران

۲۰ بهمن ۹۵

باید در اقتصاد به استقلال برسیم و لازمه آن اجرای طرح اقتصاد مقاومتی است، خرید یک هواپیما پُز دادن ندارد، آیا برجام تنها همین یک هواپیما بود؟ شعارهایی که مسؤولان دولتی برای رفع رکود و اقتصاد مردم می دادند، عملی نشده است

8

خسرو معتضد
تاریخدان

۴ اسفند ۹۴

برای چه کار واجبی این همه هواپیما می خواهیم بخریم، این همه هزینه دلیلی ندارد که برای هواپیمای پهن پیکر و غول پیکر خرج می کنیم؛ بنده که یک آدم متوسط جامعه هستم با هواپیما به دلیل هزینه بالا سفر نمی کنم. دولت به جای این ها باید بیشتر به جوانان و اشتغال مردم برسد؛ 3 میلیون وام ندارند که به ازدواج جوانان بدهند.

 

9

جواد کریمی قدوسی
نماینده مشهد در مجلس نهم

۱۱ تیر ۹۶

در جایی که شرکت های خصوصی نیز می توانند تولید هواپیما کنند، واردات هواپیما جشن ندارد.

10

زهره طبیب‌زاده نماینده سابق مجلس

۲۹ بهمن ۹۴

در بسته اقتصادی دولت یکی از خریدهای آنها هواپیمای ایرباس است و وقتی دولتی رکود گسترده اقتصادی دارد و تورم را مهار نکرده چه دلیلی دارد وقتی امکان مالی وجود ندارد ادای پول دارها را در آورد و 118 هواپیمای جدید بخرد.کمتر از 2 درصد مردم از حمل و نقل هوایی استفاده می کنند و مردم پروازهای بین قاره ای دارند و وقتی هدف گذاری دولت بر اساس مرفهین بی درد باشد و به فکر مردم محروم نیستند اقدام به خرید هواپیماهای نو می کنند.

11

حجت الاسلام قاسمیان
مدیر حوزه علمیه مشکات و مسئول قرارگاه جهادی امام رضا (ع)

۱۵ بهمن ۹۴

فرض می‌کنیم که خرید یک هواپیمای قاره‌پیما اقتصادی است و می‌توانیم قسط‌های آن را بدهیم اما باید توجه داشته باشیم که مخاطب این خرید هواپیما چند درصد مردم کشور هستند؟ مخاطب این خرید به دو درصد مردم کشور هم نمی‌رسند!

12

علی نیکزاد

وزیر اسبق راه و شهرسازی در دولت احمدی‌نژاد

۱۸ بهمن ۹۵

خرید یک هواپیما این همه ذوق ندارد که برای افتتاح آن وزیر و برخی دیگر از افرادی که در جایگاه قانون گذاری کشور هستند شرکت کنند؛ ما با نوسازی ناوگان حمل و نقل مخالف نیستیم اما بر طبق نظر کارشناسان و برخی مسئولان الویت با ناوگان ریلی است.

13

علیرضا زاکانی

نماینده سابق مجلس

۲۷ دی ۱۳۹۵

در موضوع خرید هواپیماها هم عده‌ای از خارج به اینها دیکته می‌کنند که چه خریداری شود، مدیرعامل ایرباس به ایران می‌آید و مورد استقبال و قدردانی فراوان قرار می‌گیرد در حالی که ما با خرید هواپیماها اشتغال برای آنها ایجاد کرده‌ایم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا