خرید تور نوروزی

جشنواره تئاتر تجربه با برنامه «تئاتر حاشیه» آغاز شد

«یک روز با تئاتر حاشیه»، در روز ۷ اسفندماه ۱۳۹۶ به عنوان اولین برنامه در هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش انصاف نیوز در ابتدای این برنامه دو اجرای «تئاتر سیمرغ» و «تئاتر معلم» توسط دانش‌آموزان خانه‌های ایرانی جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی در محلات خاکسفید، لب‌خط شوش و دره فرحزاد در سالن سمندریان به صحنه رفت.

نمایشنامه تئاتر سیمرغ برگرفته از منطق الطیر عطار است. نوجوانان ایرانی و افغانستانی به مانند سی‌مرغ عطار مفهوم وحدت را بر صحنه آوردند.

«تئاتر معلم» نیز با نویسندگی مسعود بابایی، استفاده از کودکان در جنگ‌های مسلحانه را نشان می‌دهد.

پس از دو اجرا میز گفتگویی در باب تاثیرات تئاتر در حاشیه‌شهر با حضور حمید پورآذری (استاد تئاتر)، دکتر محمد قهرمانی (روانشناس)، جیران باریکانی (کارگردان تئاتر سیمرغ)، مرتضی کی‌منش (فعال اجتماعی و عضو جمعیت امام علی) و ریحانه هاشمی (بازیگر تئاتر سیمرغ) برگزار شد.

در این گفتگو حمید پورآذری گفت: بخشی از آینده‌ی سرزمین ما در دست کودکان مهاجرنشین ماست و ما هیچ برنامه‌ای برای آنان نداریم.

دکتر محمد قهرمانی با اشاره به هنردرمانی به عنوان رویکردی در روانشناسی به تئاتر به عنوان راهی برای برون‌ریزی هر چه بیشتر اشاره کرد و افزود: توانمندی و خلاقیت کودکان و نوجوانان حاشیه‌شهر در خلال تئاتر خود را نشان می‌دهد.

جیران باریکانی از تجربیات کار با کودکان حاشیه نشین گفت: من در کلاس کوچک زیرپله‌ی خانه علم جمعیت امام علی در محله خاکسفید با کودکانش مفهوم این نجات‌دهندگی را فهمیدم مفهومی که برای آن بارها جلوی بازیگران سیمرغ تعظیم کردم.

مرتضی کی‌منش با اشاره به اینکه هنردرمانی برای همه است ادامه می‌دهد: کلیت جامعه به درمان هنری احتیاج دارد تا به آرامش برسد.

وی افزود: در جمعیت امام علی کودکان جلوبرنده و راهنمای ما هستند، به خاطر معصومیت‌شان و به خاطر آنکه علیرغم تمام سختی‌های زندگی‌شان در حاشیه، با کمترین روزنه امیدی که به زندگی‌شان گشوده می‌شود، با تمام وجود می‌ایستند و مبارزه می‌کنند؛ و  تئاتر، روزنه امیدی است به زندگی کودکان ما.

ریحانه هاشمی، بازیگر نوجوان تئاتر، از محله خاکسفید: با تئاتر فهمیدم که چه هستم و چه باید باشم. ۸ ساله بودم که به ایران آمدیم و در آن زمان ایرانی‌ها مشکلات بسیاری با مردم افغانستان داشتند. اما در جمعیت امام علی فهمیدم که انسانیت وجود دارد و فرقی نمی‌کند تو اهل کجایی؟ اهل هرجایی که هستی مخلوق خداوندی.

او ادامه داد: علی رغم آنکه علاقه‌ای به تئاتر نداشتم اما به اصرار خانم باریکانی وارد آن شدم. اما اکنون می‌فهمم که تئاتر چه معجزه‌ای در زندگی من بوده است. با تئاتر فهمیدم که چه هستم؟ و چه باید باشم؟ در خانواده ما رسم بر این است که دختران تحصیل نکنند اما من تمام تلاش خود را کردم تا برای دیگران نمونه باشم و عضوی از جمعیت امام علی تا بتوانم به مردم کشور خودم، مردم ایران، سوریه و هر کشور دیگری کمکی کنم.

 

photo_2018-03-03_12-42-48

photo_2018-03-03_12-42-49

photo_2018-03-03_12-42-35

photo_2018-03-03_12-42-43

 

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا