«گزینش آموزشوپرورش آدم را مجبور به ریاکاری میکند»
یکی از معلمهایی که در دورهی احمدینژاد به خاطر مسایل صنفی و سیاسی اخراج شده بود گفت: گزینش محدودیتهایی را ایجاد میکند که دانشجو یا مجبور است تظاهر کند به برخی محدودیتها یا مقاومت میکند که با اخطار و حذف مواجه میشود.
«محمد داوری» در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز دربارهی نحوهی گزینش معلمان در هسته گزینش آموزش و پرورش گفت: گزینش بهطورکلی کاملاً مخفیانه انجام میشود پس بنابراین نه من نه بقیهی فعالان نمیتوانند از روند آن اطلاع پیدا کنند و این عدم شفافیت اتفاق خوبی نیست.
دستورالعملها یک چیز و رفتار مسوولان گزینش چیز دیگر است
او ادامه داد: یک دستورالعمل و آییننامهی گزینش داریم و یک عملکرد مسوولان گزینش که اینها باهم متفاوت است. دستورالعمل گزینش به واقعیتهای حرفهی معلمی نزدیک است و میشود از خیلی جاهای آن دفاع کرد ولی وقتی به مرحله عمل میرسد میبینیم که مسوولان امر کاسهی داغتر از آش میشوند و با تنگنظریهای زیاد محدودیتها را بیشتر میکنند. این نقد به عملکرد مسوولان گزینش وارد است.
وی دربارهی گزینش ایدئولوژیک و سیاسی گفت: گزینش یک سیر تاریخی دارد از دههی شصت تا الان، هرچقدر که ما به عقب میرویم گزینشها ایدئولوژیک و سیاسیتر میشود. اگر ما از دههی شصت که بگذریم، باید گزینشها حرفهای میشد، یعنی معلم باید برای معلمی انتخاب میشد ولی همچنان فضای گزینش سیاسی و ایدئولوژیک حاکم است. درست است که بخشنامهها و عملکردها تغییراتی داشتهاند اما متناسب یا دههی 80 و 90 نیستند و همچنان فضای سیاسی حاکم است.
این گزینش مجبور به تظاهر و ریاکاری میکند
داوری به سوالی دربارهی تأثیر فشار گزینش بر دانشجویان پاسخ داد: در دوران تحصیل دانشجو-معلمان که قبلاً از طریق تربیتمعلم بود و الان از طریق دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی، گزینش محدودیتهایی را ایجاد میکند که دانشجو یا مجبور میشود تظاهر کند به برخی محدودیتها یا مقاومت میکند که با اخطار و حذف مواجه میشوند.
محمد داوری دربارهی دخالت گزینش در امور خارج از مدرسه و محل کار خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین نقدها بهگزینش و حراست این است که برای معلم حریم قائل نمیشوند. معلم را در پستوی خانه و مهمانی و مسافرت و… تعقیب میکنند و میگویند معلم در همهجا باید معلم باشد.
گزینش و حراست حریم معلمان را رعایت نمیکنند
وی افزود: درحالیکه شاید هنرپیشهها هم که بیشتر در معترضاند آنقدر تحت نظر نیستند؛ بنابراین این سختگیریهایی که در گزینش و حراست بهصورت هماهنگ وجود دارد ظلم به زندگی شخصی معلم است؛ از طرفی باعث دوگانگی و تظاهر میشود چراکه بعضیها میخواهند تأیید بگیرند و وارد آموزشوپرورش شوند. کسی که با تظاهر وارد آموزشوپرورش شود قطعاً معلم واقعی و دلسوزی نخواهد شد.
این فعال حقوق معلمی بیان کرد: گزینش اصلاً نباید فعالیتهای اجتماعی، صنفی، سیاسی را به حرفهی معلمی ربط بدهد. گزینش باید بررسی کند یک معلم در ارتباط با دانشآموز و مدرسه چگونه رفتار میکند؛ و درنتیجه اگر ایرادی میگیرد باید دربارهی حرفهی معلمی باشد. این مربوط بهگزینش است. درنتیجه ورود گزینش به مسایل غیرحرفهای، غیرقانونی و مغایر با دستورالعملهای خودشان است؛ از طرفی باعث دوگانگی که به آن اشاره شد میشود.
حراست به جای حفظ حرمت، حرمت شکن شده بود
او که سابقهی اخطار و برخورد از طرف آموزشوپرورش را دارد گفت: حراستها در دورهای مفهوم خودشان را از دست داده بودند و کارشان حراست از معلم و حرفهی معلمی نبود بلکه برعکس حراست از دستورهایی بود که به آنها میرسید. حراستها نمایندهی وزارت اطلاعات در آموزشوپرورش بودهاند و این باعث میشد که شکافی بین بخش مهمی از آموزشوپرورش یعنی حراست و معلمان به وجود بیاید.
داوری ادامه داد: حراست که در اصل باید دفاع کند از معلم و حریم و حرمت معلمی خودش شده بود حرمتشکن معلمان و تقابل ایجاد کرد با معلمان. از ظرفی بهجای اینکه اطمینان جلب کند برای معلمان باعث بیاعتمادی آنها میشد.
مامور وزارت اطلاعات احمدی نژاد در ساختمان آموزش و پرورش!
این عضو سازمان معلمان ایران اسلامی دربارهی گشایش در دولت آقای روحانی، به انصاف نیوز گفت: خدا را شکر در دولت آقای روحانی کمی اوضاع حراست بهتر شده؛ حکمی برای برخورد با معلمان صادر نشده و فقط حکمهای قبلی اجراشده و برخوردهایی هم که با معلمان شده از طرف ارگانهای دیگر بوده نه آموزشوپرورش. در دورهی آقای احمدینژاد حراست آموزشوپرورش ما را میخواست ولی وقتی به ساختمان وزارت آموزشوپرورش میرفتیم میدیدیم که نیروهای وزارت اطلاعات از ما سؤال میپرسند.
وی افزود: در حال حاضر پروندههایی که وجود دارد را نهادهای دیگری خارج از دولت پیگیری میکنند و خوشبختانه وزارتخانه دخالتی نمیکند. وزرای دولت آقای روحانی هم تعامل بسیار خوبی با فعالین تشکلها دارند که نشانهی به رسمیت شناختن تشکلها است. ولی متاسفانه در بحث گزینش تغییرات چندانی رخ نداده است.
داوری تصریح کرد: تعدادی از معلمان که در دولت قبل اخراج شدهاند ازجمله بنده، چون بدون تشریفات اداری بوده، یعنی شخص وزیر وقت (حاجی بابایی) حکم اخراج ما را صادر کرده بود؛ در سطوح عالیتر یعنی شورای عالی حل اختلاف کارکنان دولت بررسی شد و با دفاع شخص حکم به بازگشت داده میشود. نمونهی اینها من و آقای عبدالله مؤمنی است که پنج سال حکم حبس داشتیم و آقای حاجی بابایی دلیل اخراج من را زده بود اخراج به دلیل غیبت غیرموجه که مشخص بود بهانه است، چون من در زندان بودم و نمیتوانستم به مدرسه بیایم.
او اضافه کرد: اصلاً به لحاظ قانونی فعالیت سیاسی دلیلی برای اخراج نمیتواند باشد، اگر کسی از دادگاه حکم محرومیت از خدمات دولتی بگیرد اخراج میشود ولی بهجز آن هیچ حکمی را نمیتوان اخراج کرد.
مشکل از زاویه دید دوستان است که نگاه امنیتی دارند
وی به سوالی دربارهی دلایل احضار و اخطار به معلمان گفت: معمولاً معلمان به خاطر شرکت در جلسات سیاسی، شرکت در اعتراضات، دادن بیانیه و… احضار میشوند. آنها این مسایل را چنین بیان میکنند که این تحرکات تحریک افکار عمومی است و خلاف است. کسانی که تشکل شناسنامهدار دارند و در قالب آنها کار میکنند که هیچ کار خلاف قانونی انجام نمیدهند. برای نمونه یکوقتی گفتند که کانون صنفی مجوز ندارد ولی در هیچ کجا ثبتنشده که مجوز آنها لغو شده باشد. سازمان معلمان را هم میگویند غیرقانونی است ولی وقتی میپرسیم بر چه اساس؟ هیچ پاسخی به ما نمیدهند و اصلاً گوششان بدهکار نیست که ما از وزارت کشور مجوز داریم.
داوری ادامه داد: نگاه امنیتی به حرفهی معلمی مشکلات بسیاری را برای معلمان ایجاد میکند؛ اگر دوستان نگاه غیرامنیتی داشته باشند و این تحلیلها، تحرکات و اعتراضها را متوهمانه نگاه نکنند و به خارج کشور ربط ندهند بسیاری از مشکلات حل میشود. زاویهی دید دوستان غلط است و بر اساس پیشفرضهای اشتباهی نگاه میکنند.
پیگیریهای انصاف نیوز دربارهی نحوهی بررسی صلاحیت معلمان توسط هسته گزینش آموزشوپرورش ادامه دارد.
انتهای پیام
هم اکنون احمدی نژاد شده سردمدار مطالبات آزادی و عدالت! وقاحت تا چه حد
نهاد های سیاسی و امنیتی مانند سرطان تمام ارکان کشور را آلوده کرده اند.
دورویی و ریا کاری بیداد میکند
و کسانی هم در این ریاکاری توفیق پیدا میکنند که قالتاق تر از بقیه باشند ، حاکم شدن فساد سیستماتیک از همینجا ناشی شده است !