متن کامل دفاعیه کرباسچی در دادگاه انقلاب
متن دفاعیه غلامحسین کرباسچی در دادگاه انقلاب منتشر شد؛ متن این دفاعیه به نقل از خبرگزاری برنا در پی میآید:
ریاست محترم شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی
سلام علیکم
در دفاع از موارد اتهامی کیفرخواست دادسرای انقلاب اسلامی که به استثناد شکوائیه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران علیه اینجانب غلامحسین کرباسچی صادر شده موارد ذیل را بعرض میرساند :
اولا: در مورد مصاحبه ها و سخنرانیهائی که بخش هائی و گاهی جمله ای از آنها بریده شده و مستند اتهام تبلیغ علیه نظام اعلام شده اذعان دارید که دریک سخنرانی یا مصاحبه مفصل تقطیع کلمات وجملات و استناد به آن نه ارزش حقوقی وقانونی دارد و نه وجدانا و شرعا : باید کل یک مصاحبه و سخنرانی را ملاک قرارداد و ملاحظه کرد که گوینده در مجموع این متن یا گفتار علیه نظام حرف زده و نوشته یا به نفع آن . بنده به ضرس قاطع اعلام میدارم که تمامی سخنرانی ها و مصاحبه های اینجانب به نفع نظام و در جهت تقویت آن بود ه و هرگز علیه جمهوری اسلامی نبوده جمهوری اسلامی که تمامی عمر مفید اینجانب مصروف ایجاد و ادامه و دفاع از آن بوده است.
ثانیا : اگر بفرض دریک مصاحبه از یکی از اعضای شورای نگهبان یا هر نهاد اسمی آور د شده و نقدی شده باشد هرگز نقد به معنی تضعیف جایگاه آن نهاد نیست و حتی تضعیف خود آن فرد نیز نمی باشد جائیکه رهبر انقلاب بارها تاکید بر ضرورت نقد خودشان میکنند و به دانشجویان در جلسات مختلف گفته اند اگر نقد نکنید من ناراحت میشوم ( قریب باین مضمون ) چطور میشود ادعا کرد که نقد از رفتار یک عضو شورا ی نگهبان تضعیف ایشان یا بالاتر تضعیف جایگاه شورای نگهبان و یا بالاتراز آن تبلیغ علیه نظام باشد ؟ وقتی نقد رفتار یا گفتار راس نظام تبلیغ علیه نظام نباشد نقد رفتاریک عضو شورای نگهبان براساس چه معیاری تبلیغ علیه نظام است؟ .
ثالثا : خوشبختانه امروز وضعیت آقای احمدی نژاد بر همگان روشن است و اینکه افرادی که روزی ایشان را ملهم از جانب خدا و یا منتسب به مقدسات میکرده اند قابل نقد هستند و خود ایشان هم امروز چه بسا به خطا در تشخیص معترفند آیا ذکر این مطلب که از باب دلسوزی برای نظام و اسلام است تبلیغ علیه نظام شمرده میشود ؟
٢- ادعا شده که چون حزب کارگزاران را لیبرال نامیده اند ومن گفته ام منظور ما از لیبرال دموکراسی یعنی میخواهیم : دیکتاتوری نباشد : گفته اند مفهوم این حرف اینست که این نظام دیکتاتوری است ! – بنده سوال میکنم : اگر کسی در حزبی گفت : ما میخواهیم اسلام را پیاده کنیم . معنایش اینست که این نظام ضد اسلام است ؟
هر حزبی ایده های خود را در مرامنامه خود میآورد واین صرفنظر از آنست که شرایط موجود چگونه است .بعلاوه که این مرامنامه مصوب رسمی حزبی است که براساس آن مجوزرسمی توسط کمسیون ماده ١٠ احزاب صادرشده که اتفاقا خود نماینده قوه قضائیه عضواصلی آنست. اتفاقا اینکه در جمهوری اسلامی به حزبی که میگوید میخواهیم دیکتاتوری نباشد ، اجازه فعالیت داده میشود خود بزرگترین تبلیغ به نفع نظام است و غیر دیکتاتوری بودن نظام را میرساند.
٣- در مورد متهمان حوادث سال 88 و محاکمات دسته جمعی آن روز نیز اگر کسی انتقادی بکند و با چند تا اما و اگر بگوید شاید اگر دقیق تر رسیدگی می شد آن افراد محکوم نمی شدند ، نه تنها تبلیغ علیه نظام نیست بلکه این اظهارات تاکید به عدالت کلیت نظام اسلامی است واین که روند امور رادرکل غیر عادلانه نمی داند و فقط در مقابل کسانیکه مدعی اند به آنها حکم درستی داده نشده گفته شده شاید اشتباه شده و محاکمات دقیق نبوده. با چه منطقی میتوان احتمال اشتباه در روند یک دادرسی را تبلیغ علیه کل نظام دانست ؟ واقعا همه دادگاهها و همه احکام صادره آنها مساوی کل نظام اسلامی است ؟
– اگر اینطور باشد این همه نقض احکام پس از دادرسی ها دردادگاههای تجدیدنظرو دیوانعالی و در دیوان عدالت و غیره که به ضرس قاطع حکمی را نقض میکنند تبلیغ علیه نظام است ؟
احکام همه دادگاهها افعال بشری هستند ودر همه آنها احتمال خطا هست بیان این احتمال خطا به معنی تبلیغ علیه خود آن دادگاه هم نیست چه برسد که آن را تبلیغ علیه نظام تلقی کنیم .
٤- در مورد آقایان موسوی و کروبی آنچه من گفته ام این بوده که مشخصا حکم دادگاه و رفتار خلاف قانون آنها اعلام نشده است و همانطور که روشن است از آغاز حصرهم اعلام رسمی که شد این بود که این آقایان بدلیل خوف از اینکه آسیب ببیند و مورد خشم و صدمه افراد قراربگیرند وبعد ازاینکه درب منزل آقای کروبی مورد تهاجم عده ای قرار گرفت در شرایط حصر قرار گرفتند و دادستان وقت هم رسما این را اعلام کرد که برای حفاظت از جان آنها این اقدام شده است . حال اگر این مطلب اعلام شود که :رسما مواردخلاف قانون آنها اعلام نشده، این مطلب تبلیغ علیه نظام است؟ آیا خوداین بیان حاوی ضمنی إذعان به این نیست که اگر رسما موارد خلاف اعلام شود موردقبول است؟ ،آیا این تایید عملی نظام تلقی نمی شود ؟
– اما در مورد کلمه « سید مظلوم » که راجع به آقای مهندس موسوی اطلاق شده اگر کل آن سخنرانی ملاحظه شود که بصورت رسمی و در حضور مقامات حکومت بیان شده درجهت تحکیم نظام وهمبستگی ملی بوده و هر گز قصد إلقاء این نکته نبوده که نسبت « مظلوم » دادن بخاطر وجود ” ظالمی ” باشد. بلکه چون میخواستیم بگوئیم در جهت شروع گفتگو ی ملی وایجاد وحدت و همبستگی بین همه گروه ها آقای رئیس جمهور اقدام کند گفته ایم حتی آقای موسوی هم باین امر راضی است و بیان اینکه ایشان هم همیشه به ایجاد وحدت ملی متمایل هستند و در اینگونه مسائل مدعی و معترض نیستند و حرفهای اینگونه ای را می پذیرند – در عین حال که اگر بفرض کسی هم بگوید در حق کسی ظلمی شده و او مظلوم واقع شده اولا ممکنست ظلم عمدی وتوسط فردخاصی نباشد ودرجریان یک حادثه فردی مظلوم واقع شود بدون اینکه کسی عمدا علیه آنان کاری کرده باشد ثانیا به فرض که به کسی هم بعنوان عامل اتهامی مطرح شود مثلابگوئیم آقای احمدی نژاد در یک مناظره ظلمی به طرف مقابل کرده ،! این به معنی تبلیغ علیه نظام نباید معنی شود .
٥- در مورد انتشار تصویر آقای خاتمی در صفحه شخصی : اولا در بخشنامه ای که راجع به عدم استفاده ازعکس ایشان در مطبوعات و انتشارات امده ذکری از فضای مجازی و صفحه های شخصی به میان نیامده وهزاران عکس وخبرازایشان درفضای مجازی هست بدون اینکه هیچ برخوردی صورت گیرد.
ثانیا : اگر بفرض آقای خاتمی خطا کار باشد نشستن و صحبت کردن وزیر اطلاعات دریک مجلس عزاداری آیا این تبلیغ بنفع نظام اسلامی نیست که وزیر اطلاعات آن حاضر است در چنین مجالسی در کنار هر فردی بنشیند و دشمنی شخصی بین افراد نیست ؟ جایگاه آقای خاتمی بین افرادی که به ایشان علاقه دارند بااین عکس تغییری نمی کند ولی حضور وزیر اطلاعات سعه ی صدر جمهوری اسلامی را میرساند.
٦- در مورد اینکه گفته ام « امروز هنوز جو امنیتی در ذهن هاست و موبایل را بیرون میگذاریم » اولا همانطور که می دانید بعد از حوادث 88 در همه جلسات در دستگاه های دولتی و رسمی تاکید به عدم وجود موبایل در جلسات می شده بخاطر اینکه شنود وسوء استفاده از مذاکرات جلسات توسط بیگانگان نیزممکن بوده ولذا سفارش به عدم استفاده از موبایل می شده . ثانیا بدون اینکه منتسب به دستگاه خاصی شود خود افراد از آوردن موبایل اجتناب می کردند. دراین سخنرانی صحبت از این بوده که امروز خوشبختانه آن جو امنیتی نیست و احتمالی وجود ندارد . این تبلیغی علیه نظام نیست . طبیعی است هر نظامی در شرایط امنیتی از هر ابزاری استفاده می کند و بعد که جو از بین رفته باشد همه چیز عادی است ولی در ذهنیت افراد و عادتشان ممکن است اثراتی مانده باشد . بنابراین نه تنها این نقدی و تبلیغی علیه نیست که تاکید بر عادی بودن وضعیت کشور است .
غلامحسین کرباسچی
انتهای پیام
تبلیغ علیه نظام کارسازتر از 1 سال حبس به جرم چند اظهار نظر ساده و پیش پا افتاده؟
کسانی که سالها رو مثل نقل و نبات در احکام حبس خود مینویسند و امضا میکنند یه روز خود رو توی اتاقشون حبس کنند شاید بفهمند با زندگی مردم چه میکنند.