خرید و فروش نوبت در صرافیها
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: درصد کمی به خارج از کشور سفر میکنند بنابراین نیاز به بخشنامهها و ایجاد رانت برای دیگران نیست.
«سیدناصر موسوی لارگانی»، در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به مدیریت بازار ارز در روزهای اخیر و صدور بخشنامهها از سوی بانک مرکزی، اظهار داشت: بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز طرحهایی چون فروش اوراق مشارکت در بانکها با سود 20 درصد یا ایجاد محدودیت و افزایش کنترل برای فروش ارز مسافرتی را ارائه داده است اما این طرحها و بخشنامهها در مقطع کوتاهی نتیجه بخش است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک مرکزی با این بخشنامهها نمیتواند جلوی نابسامانیهای بازار ارز را بگیرد، بیان داشت: تنها راهی که میتوان وضعیت متلاطم بازار ارز در چند ماه اخیر را سر و سامان داد تک نرخی کردن نرخ ارز است.
ارز پنج یا شش نرخی عرضه میشود
نماینده مردم فلاورجان در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به وضعیت قیمت ارز در بازار گفت: در حال حاضر ارز در بازار سه نرخی و به روایتی پنج یا شش نرخی عرضه میشود، چنین فضایی قطعا رانت خواری و دلال بازی در بازار را افزایش میدهد.
خرید و فروش نوبت صف صرافیها
وی با بیان اینکه حواشی در بازار ارز وجوددارد، عنوان کرد: عدهای که نیاز به ارز ندارد در صف صرافیها حضور مییابند، ارز را خریداری میکنند تا به متقاضیان اصلی با قیمتی بالاتر بفروشند، حتی شاهد هستیم که نوبت صف صرافیها و بانکها خرید و فروش میشود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: شاید با صدور بخشنامههایی از سوی بانک مرکزی از یه طریق کار سامان یافته اما باعث بروز ایراد و اشکال در بخشهای دیگر شده است، با روش بخشنامهای بانک مرکزی نهایت یک تا دو ماه بازار سامان مییابد اما مجدد دچار مشکل میشود.
راه نجات بازار تک نرخی کردن ارز است
موسوی لارگانی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، به راه حل ساماندهی بازار ارز اشاره کرد و گفت: باید وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نشستی برگزاری و برای تک نرخی شدن ارز در کشور برنامه ریزی کنند.
وی ادامه داد: با تک نرخی شدن ارز، دیگر افراد میدانند قیمت ارز در طول 12 ماه سال تغییر نمیکند بنابراین ارزی در خانه نگهداری نمیشود تا در زمان کمبود یا افزایش قیمت به بازار ریخته شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص جامعیت بخشنامه بانک مرکزی برای کنترل مضاعف فروش ارز مسافرتی اظهار داشت: با توجه به وضعیت معیشتی، مردم توان سفر خارجی را ندارند و درصد کمی سفر خارجی دارند بنابراین نیاز به بخشنامهها وایجاد رانت برای دیگران نیست.
انتهای پیام