خرید تور نوروزی

علت فرار دختران، خشونت در خانواده و بد سرپرستی است

رییس اورژانس اجتماعی کشور گفت: برای شناسایی و پیشگیری از آسیب‌دیدگی بیشتر دختران در خانواده و فراهم کردن محیطی امن و توانمندسازی آن‌ها در کنار خانواده، مراکز روزانه ندای مهر با کمک بخش غیر دولتی راه اندازی شد.

«رضا جعفری»، رییس اورژانس اجتماعی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که در خانه‌های سلامت چه تعداد از دختران پذیرش شده و چه اقداماتی برای افراد پذیرش شده صورت گرفته است؟، گفت: در خانه‌های سلامت فقط دختران فراری پذیرش نمی‌شوند بلکه دختران بد سرپرست بالای ۱۸ سال نیز پذیرش می‌شوند. گرچه علت فرار دختران در خانه سلامت نیز با توجه به تحلیل‌های انجام شده خشونت در خانواده و بد سرپرستی است.

وی افزود: تعداد خانه‌های سلامت دولتی در سال ۹۶ افزایش نداشته ولیکن جهت شناسایی و پیشگیری از آسیب‌دیدگی بیشتر دختران در خانواده و فراهم کردن محیطی امن در خانواده و توانمندسازی دختران در کنار خانواده مراکز روزانه ندای مهر با کمک بخش غیر دولتی راه اندازی شد.

رییس اورژانس اجتماعی کشور در ادامه گفت: در سال ۹۶، 9 مرکز در ۱۰ استان راه‌اندازی شد و در سال ۹۷ سیزده استان اعلام آمادگی کردند که در سال ۹۷ بیست‌و‌سه مرکز ندای مهر خواهیم داشت.

وی در رابطه با اثربخشی فعالیت خانه سلامت بیان داشت:تحقیقی توسط معاونت امور اجتماعی انجام شده که هنوز نتیجه آن اعلام نشده است.

جعفری در رابطه با نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان بیان داشت: تابحال 17 نسخه محتوای آموزشی ویژه معلمین، دانش‌آموزان ، خانواده‌ها و متخصصین در شش آسیب اولویتی (شامل اعتیاد، طلاق، آسیب‌های فضای مجازی، خودکشی، فقر، خشونت و بزهکاری) تدوین شده است.

وی افزود:چک لیست های غربالگری کدگذاری شده، دو کارگاه ویژه معلمین و یک برنامه یک روزه ویژه کارشناسان استانی نماد (نظام مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان) در وزارت آموزش‌وپرورش همگی توسط مددکاران اجتماعی عضو انجمن مددکاران اجتماعی متخصص پیش‌گام با معرفی و نظارت سازمان بهزیستی انجام شده است.

جعفری در ادامه گفت: سند ائتلافی جهت اجرا به کلیه ادارات بهزیستی استان‌های کشور بخشنامه شده و ناظر ملی و ناظرین استانی در سازمان بهزیستی تعیین شده‌اند. درحال حاضر همکاری کامل بین سازمان بهزیستی و مدیریت پروژه در شهرستان نظرآباد (پایلوت مرحله سوم اجرای طرح ) برقرار است.

وی افزود: مشخصات کلیه مراکز مرتبط با آسیب‌های اجتماعی در سازمان بهزیستی و نیروهای متخصص شاغل در آنها نیز در سامانه ملی نماد بازگذاری شده است.

جعفری گفت: تا سال 1390 با توجه به افراد مراجعه کننده در مراکز مداخله در بحران و بر اساس اطلاعات و آمار بدست آمده و ضرورت مداخلات تخصصی در بحث کاهش طلاق و عوارض ناشی از آن در سازمان حدود 200 مرکز وجود داشت.

وی افزود: در بحث کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، کشورمان از عدم مدیریت واحد و عدم هماهنگی مسوولین و عدم برنامه محور بودن رنج می برد.

جعفری در رابطه با اثرگذاری سامانه طلاق در کشور گفت: سامانه طلاق که توسط همه مسوولین مورد توافق قرار گرفته است موجب همگرایی و حرکت در برنامه می‌شود و قرار است همه پرونده‌های طلاق قبل از ارجاع به دادگاه از طریق مراکز مشاوره عبور کند و به خانواده‌ها قبل از جاری شدن صیغه طلاق آگاهی و بینش کافی داده شود و در تصمیم‌گیری به آنها کمک شود و در صورتی که طلاق جاری شد حداقل با آسیب کمتری این کار انجام شود.

وی افزود: تا کنون در 11 استان که جز تعهدات سازمان بوده است راه اندازی اولیه صورت گرفته است و استان‌ها در حال اجرایی کردن برنامه‌ها هستند چرا که در چند سال گذشته افت شدید در تمام زمینه‌ها را داشتیم.

وی تاکید کرد: برای اینکه این پروژه در ابتدای کار و در سطح پایلوت ارزیابی شود باید تمامی موارد مورد نیاز آماده و مهیا شود، مثل تعداد نیروی کارشناسی مورد نیاز_ اعتباری مکفی_ تجهیزات مورد نیاز_ و از همه مهمتر همکاری و هم گرایی‌های برون سازمانی و درون سازمانی ولی امسال در برنامه‌ریزی انجام شده هدف اولیه راه‌اندازی سامانه در مراکز استان‌ها بوده است.

رییس اورژانس اجتماعی در ادامه گفت: در کشور بانک اطلاعات در خصوص طلاق موجود نبود و با نصب این سامانه و وارد کردن اطلاعات اولا به این مهم دست پیدا می‌کنیم و می‌توانیم در سیاستگذاری‌های کشوری و کلان و همچنین استانی بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: بررسی‌های موجود در استان‌هایی که سامانه راه اندازی شده ، نشان می‌دهد که هم شاهد کاهش مراجعه حضوری زوجین متقاضی طلاق و هم افزایش تفاهم و سازش هستیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا