خرید تور تابستان

درخواست مقتدی صدر برای نظارت بین‌المللی بر انتخابات عراق

رهبر جریان صدر عراق بر اهمیت وجود نظارتی بین‌المللی بر انتخابات پارلمانی عراق که قرار است ۱۲ مه در سراسر عراق برگزار شود، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در بیانیه‌ای درباره اینکه آیا از طرف‌های مشخصی در انتخابات آتی حمایت می‌کند یا نه، اظهار داشت: قبلا هم گفتم که تا این لحظه حمایت خود از هیچ طرف مشخصی را اعلام نمی‌کنم، آنچه در این دوره اهمیت دارد، مراجعه به صندوق‌های رای گیری و رها نکردن این صندوق‌ها برای چهره‌های فاسد است، بی تفاوتی کسانی که خواهان اصلاحات هستند، یک شانه خالی کردن از مسئولیت به شکلی آشکار است.

صدر در پاسخ به سوالی درباره تبلیغاتی که برای تحریم انتخابات پارلمانی به بهانه تقلب در نتایج انتخابات و طرح ادعاهایی مبنی بر تلاش برای نگه داشتن چهره‌های فعلی در پارلمان و کابینه انجام می‌شود، با اشاره به اینکه “تقلب در انتخابات مساله‌ای مشکوک است”، بار دیگر خواستار یک نظارت بین‌المللی و مستقل بر روند انتخابات شد.

رهبر جریان صدر عراق در ادامه با تاکید بر اینکه “تحریم انتخابات هرگز احتمال تقلب را کاهش نداده بلکه به آن سهولت می‌بخشد”، از کمیساریای عالی انتخابات خواست در مورد صندوق‌های رای گیری شفافیت و صداقت داشته باشد.

امیر الکنانی، از رهبران جریان صدر عراق در گفتگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط تاکید کرد: مقتدی صدر بارها پیش از این اعلام کرده بود که نسبت به عملکرد کمیساریا اطمینان نداشته و به آن مشکوک است و پیشتر نیز خواستار برگزاری انتخابات با نظارت بین‌المللی به ویژه در مناطق آزاد شده از چنگال داعش شد.

الکنانی افزود: اینکه صدر احتمال تقلب در انتخابات می‌دهد به این دلیل است که کمیساریای انتخابات که خود نماینده احزابی سیاسی است، مدیریت انتخابات را در دست دارد، سابقه داشته که کمیساریا خواستار تغییر روال کار شود همانگونه که پیش از این خواستار تغییر قانون انتخابات شد.

این رهبر جریان صدر عراق در ادامه گفت: بیشتر گروه‌های سیاسی از طرف میانجی که وظیفه انتقال آراء را به مرکز ملی بر عهده دارد، نگران هستند و زمانی که ما به شکلی زودهنگام به کمیساریای انتخابات در این خصوص هشدار می‌دهیم، در واقع می‌خواهیم انتخابات به شکلی درست و روان برگزار شود.

وی درباره اینکه مقتدی صدر حمایت خود را از هیچ گروهی اعلام نکرده گفت : گروه نزدیک‌تری که امکان حمایت صدر از آن وجود دارد، گروه “سائرون” است اما صدر برای آنها نیز شروط سختی را در زمینه انتخاب کاندیداها و یا پایبندی به اصل شفافیت و درستی وضع کرده است، صدر فراکسیون “الاحرار” را پیش از انحلال آن پذیرفت اما امروز به حمایت از آنها در قالب اصول و ضوابط اکتفا می‌کند تا مسئول خطاهای دیگران نشود.

مقداد الشریفی، رئیس سابق مرکز انتخابات در کمیساریای عالی انتخابات عراق نیز در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط درباره درخواست مقتدی صدر برای وجود نظارتی بین‌المللی بر روند انتخابات تاکید کرد: سازمان ملل با نمایندگی خود در عراق یا تیم یونامی در داخل کمیساریا حضور دارد. این تیم سازمان ملل که بر روند انتخابات عراق نظارت دارد، مستقیما با یان کوبیس، نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق در ارتباط بوده و یک تیم کامل از منظر کارشناسان، متخصصان و مسئولان فنی است.

کمیساریای عالی انتخابات روز دوشنبه از کاندیداها و احزاب سیاسی شرکت کننده در انتخابات خواست تبلیغات انتخاباتی را ظرف سه روز جمع آوری کنند.

ریاض البدران، رئیس اداره انتخاباتی در این کمیساریا طی بیانیه‌ای اظهار داشت: کمیساریا طبق قوانین انتخاباتی سال ۲۰۱۸ اقدامات لازم را در پیش خواهد گرفت. همچنین کمیساریا به احزاب سیاسی شرکت کننده در انتخابات و نیز کاندیداها نسبت به جمع‌آوری تبلیغات انتخاباتی چه در پایگاه‌های اجتماعی و چه در اماکن عمومی ظرف سه روز از یکم تا سوم آوریل هشدار داده است و هرگونه تبلیغات انتخاباتی که از سوی کمیته‌ها چه در بغداد و چه سایر استان‌های عراق را جریمه خواهد کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. آیا انتخابات ایران هم نباید از ناظران بی طرف بین المللی بهره ببرد؟
    آیا اینکه کاندیداها را شورای نگهبان که طرفدار طیف خاصی است ، تایید صلاحیت کند، عقلانی – اسلامی است؟

    و مگر امام خمینی در اوایل انقلاب نفرمود پدران ما به چه حقی برای نسل جوان(آن زمان) تصمیم گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا