خرید تور تابستان

مانیفست اصلاح طلبان: تشکیل مجلس متعادل

یک فعال اصلاح طلب با اعلام این خبر که نهاد نظارتی تمام اصلاح طلبان سرشناس و نمایندگان مجلس ششم را ردصلاحیت خواهد کرد، گفت: تشکیل مجلس اصلاح طلب هرگز مدنظر ما نیست. مانیفست اصلاح طلبان استقرار مجلسی متعادل و عاری از افراطیون خواهد بود. این تجربه ی موفق در انتخاب روحانی با استقبال مردم در خرداد 1392 مواجه شد.
به گزارش انصاف نیوز، علی نظری، نماینده مردم اراک در مجلس ششم روز دوشنبه نهم ماه رمضان در مراسم افطاری جمعی از جوانان اراکی مقیم تهران، طی سخنانی درباره استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم گفت:بلوغ سیاسی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری خرداد 92 به مراتب از انتخاب حسن روحانی شیرین تر بود. اصلاح طلبان به عنوان جریان قدرتمند سیاسی  در 72 ساعت از حسن روحانی که به استناد تمام نظرسنجی های انتخاباتی مراکز معتبر فقط 9 % آرا را داشت، یک رییس جمهور 19 میلیونی ساختند.
وی افزود: اصلاح طلبان با تداوم روند خردگرایی در انتخابات مجلس دهم مانند 24 خرداد 92 پیروز خواهند بود. ما از شواهد و قراین و اظهارات برخی ازدست اندرکاران نهادهای نظارتی انتخابات دریافته ایم که اصلاح طلبان سرشناس به ویژه نمایندگان مجلس ششم تایید صلاحیت نخواهند شد. با این پیش فرض به انتخابات اسفند 94 ورود پیدا می کنیم.
نظری توضیح داد: همانطور که سال گذشته وقتی خاتمی ثبت نام نکرد و هاشمی ردصلاحیت شد، اتاق فکر افراطیون فکر می کردند ما از انتخابات قهر می کنیم و آنها در غیاب اصلاح طلبان برنده ی کارزار انتخاباتی هستند، اما تدبیر بزرگان اصلاحات رخداد بزرگ 24 خرداد و به قول رهبری معظم حماسه ی سیاسی را رقم زد. ما با همین رویکرد به انتخابات مجلس وارد می شویم. دانشجویان عزیز! تشکیل مجلس اصلاح طلب هرگز مدنظر ما نیست. مانیفست اصلاح طلبان استقرار مجلسی متعادل و عاری از افراطیون خواهد بود. این تجربه ی موفق در انتخاب روحانی با استقبال مردم در خرداد 1392 مواجه شد.
وی گفت: خوشبختانه اصلاح طلبان چون به نجات میهن اهتمام دارند، مانند هاشمی و خاتمی که در 24 خرداد دل به رییس جمهور شدن نبستند و رییس جمهور ساز شدند. ما هم به ورود به مجلس دهم و جلوس در صندلی های سبز بهارستان فکر نمی کنیم، تلاش خواهیم کرد که چهره های معتدل و همسو با دولت راه یابند. جنبش  دانشجویی باید با همان نگاه 24 خرداد به عرصه ی انتخابات مجلس وارد شود.
نظری در پاسخ به سوالی در مورد استیضاح فرجی دانا گفت: این روزها چون به مراحل پایانی جام جهانی و دیدار فینال نزدیک شده ایم، مثال ورزشی بزنم. این استیضاح برای روحانی در مصاف با افراطیون حکم فینال جام جهانی را دارد. رییس جمهور محترم باید بداند”مرگ یک بار شیون هم یک بار”. روحانی باید از تمام پتانسیل ها استفاده نماید و نگذارد فرجی دانا از قطار کابینه پیاده شود. رییس جمهور اگر اینجا شل بیاید، قافیه را باخته است. متاسفانه فضای مجلس به گونه ا ی است که هر وزیری استیضاح شود باید از دولت خداحافظی کند.
سوال: امروز اعلام شدکه به دنبال رایزنی های هیات رییسه، استیضاح یک ماه به تعویق افناد. به نظر شما گروه لاریجانی و باهنر نمی توانند مقابل تندروها از کابینه ی روحانی حمایت کنند؟
نظری: من معتفدم که فراکسیون رهروان ولایت با دولت تدبیر و امید بازی می کند، اینها با روحانی روراست نیستند. سه هفته قبل که انتخابات سال سوم هیات رییسه ی مجلس نهم برگزار شد، آقای باهنر نایب زییس دوم مجلس در مقابل الیاس نادران با 144 رای توانست نایب رییس شود. پس عزیزان بدانید که لاریجانی و باهنر در مجلس 144 کرسی قطعی دارند، آن وفت چگونه وزرا کارت زرد می گیرند و استیضاح وزراء هم رای می آورد؟ پیداکنید پرتغال فروش را!
سوال: آیا تندروها در استیضاح بعدی به سراغ وزیر ارشادمی روند؟
نظری: شک نکنید اگر استیضاح فرجی دانا به صحن علنی برسد، افراطیون با هماهنگی سایر اصول گرایان وزیر علوم را از کابینه اخراج می کنند. آن وقت تندروها جری تر می گردند و الویت دوم آنها برای استیضاح علی جنتی وزیر ارشاد است.
به نظرمن جنتی در 35 سال گذشته جزو موثرترین وزرای ارشاد بوده است. ویژگی های این وزیر خوش فکر دولت روحانی عبارتست از: ایمان به مانیفست گفتمان اعتدال، عزم جزم برای تحقق شعارهای انتخاباتی روحانی، خارج کردن فرهنگ از مدار شیوه های پلیسی، شجاعت توام با درایت در مقابله با افراطیون، آشتی دادن اهالی فرهنگ با حاکمیت، درک واقع بینانه از تکنولوژی ارتباطاتی و به رسمیت شناختن فضای مجازی به ویژه دفاع قاطعانه از پدیده هایی چون فیس بوک، توییتر و ایستاگرام. با این تفاسیر من اگر بخواهم بالاترین نمره را به وزرای دولت یازدهم بدهم، قطعا کسی جز وزیر باکفایت ارشاد نیست.
سوال: حضور آقای ناطق نوری را در بلوک حامیان اعتدالیون چگونه ارزیابی می کنید؟
نظری: آقای ناطق بعد از رخداد های انتخابات 88 عملا راهش را از اصول گرایان جدا کرد. در سال های گذشته هم مورد هجمه ی بی امان تندروها قرار گرفت. جدا شدن شخصیت نازنینی چون ناطق از جریان اصول گرایی سونامی بزرگی بود که تندروها از وقوع آن به شدت آسیب دیدند.
آقای ناطق اگر به صحنه ی انتخابات مجلس دهم پا بگذارد قطعا با استقبال و حمایت اصلاح طلبان مواجه خواهد شد. شاید این شیخ آزاده بتواند بهترین رییس مجلس در مدت باقیمانده دوره ی اول دولت تدبیر و امید باشد.
آقای ناطق مبانی دموکراتیک بودن را در خرداد 76 در سیره مدیریتش اعمال کرد. وقتی بعد از شکست در انتخابات به خاتمی تبریک گفت، در دوره ی ریاست مجلس پنجم هم چهره ای منصف را از خودش نشان داد و با کابینه اول خاتمی نهایت همکاری را کرد.
سوال: به نظر شما دلیل پیدایش داعش چیست؟
نظری: داعش لکه ی ننگ بزرگی است که بر پیشانی جهان اسلام نشسته است، ای کاش در جهان تسنن اراده ای چون تفکر اعتدالی نظام ما وجود داشت و با افراطی گری مقابله می کرد و به افراطیون اهل سنت اجازه نمی دادند که پدیده های زشتی چون طالبان و داعش ظهور کند. گام بزرگی که عقلای ما و روحانیت اعتدال گرا در تقابل با تندروها انتخاب کردند مشی عاقلانه و درستی است که از بروز تفکرات شبه داعش در جهان تشیع جلوگیری کرده است. مهار جریان افراطی گری در کشور نقطه ی درخشان عملکرد رهبر بزرگوار ما و چهره هایی چون هاشمی، خاتمی و ناطق است.
سوال: 10 تن از نمایندگان تندرو از وزیر دادگستری سوال کرده اند و خواهان ممنوع الخروجی، ممنوع التصویری، ممنوع البیانی خاتمی شده اند، نظر شما چیست؟
نظری: این رفتار شنیع تندروها، بازگشت به قرون وسطی است. و دادگاههای انگیزاسیون و تفتیش عقاید را تداعی می کند. کسانی که این چنین شیوه ای را در نظام سیاسی ما رواج می دهند، نه قانون اساسی را می فهمند و نه اعتقادی به شرع مقدس دارند.
به میزان گسترش حملات افراطیون به خاتمی محبوبیت این روحانی علمدار اصلاح طلبی در نزد اقشار مختلف جامعه گسترش می یابد. کما اینکه در 8 سال دوران ریاست جمهوری  احمدی نژاد، خاتمی شدیدترین محدودیت ها را به جان خرید.
به اعتفاد من این حرکت تندروها در پارلمان بیانگر به بن بست رسیدن آنهاست. این جماعت بیشتر از هر کسی پی به نفوذ کلام و جاذبه های شخصیتی این سید مظلوم برده اند. خاتمی اسطوره ای است که حتی با اعمال تمام آنچه که این 10 نماینده گفته اند، هرگز فراموش شدنی نیست. اقلیت بی پایگاه ولی پرتریبون به اوج استیصال رسیده اند. شاید آفایان شنیده اند که ضرب المثل معروف می گوید: از یاد برفت هر آن که از دیده برفت. اما بدانند این قاعده درباره ی اسطوره های سیاسی جواب نمی دهد. شاه هم با مرحوم دکنر مصدق همین کارها را انجام داد، آیا مصدق  فراموش شد؟ (تشویق حضار)
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا