خرید تور نوروزی

11 میلیون ایرانی در بافت های فرسوده زندگی می کنند

رییس کمیسیون تحقیقات و آموزش شورای عالی استان ها گفت: در زمان حاضر 11 میلیون ایرانی در بافت های فرسوده شهری زندگی می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «حمید بادامی نجات»، روز پنجشنبه در چهارمین اجلاس شورای عالی استان ها افزود: ایران با جمعیت 80 میلیون نفر دارای 11 میلیون ساکن در بافت های فرسوده و 9 میلیون نفر ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای است به طوری که در مجموع 20 میلیون نفر در این سکونتگاه ها زندگی می کنند و این تعداد 25 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند.
وی ادامه داد: همین آمار کافی است که نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشیم چرا که پیامدها و آثار توجه نکردن به موضوع بازآفرینی محلات شهری بسیار زیاد است.
وی اولین پیامد را عدم توجه به حفظ ساختار محلات و کاهش حس تعلق ساکنان آن دانست و اظهار داشت: این موضوع موجب مهاجرت ساکنان بومی محلات به دیگر محلات شده است و همین موضوع بافت اجتماعی شهر را غیر متوازن می کند و هزینه های دولت را به مراتب افزایش می دهد.
بادامی نجات ادامه داد: عدم توجه به توانمندسازی بافت های حاشیه ای و سکونتگاه های غیر رسمی در ابعاد مختلف آن، باعث افزایش افسار گسیخته ناهنجاری های اجتماعی در این محلات می شود که در صورت عدم کنترل و مواظبت آن می تواند به عنوان یک بحران اجتماعی مطرح شود.
وی اظهار داشت: یکی از مسایل اساسی و مهم کشور که در دهه گذشته با آن مواجه بوده ایم و برنامه های مختلفی در جهت ساماندهی، تدوین، تنظیم و اجرای آن انجام شده، مبحث مهم باز آفرینی محلات است.
بادامی نجات افزود: دولت نیز سال گذشته طرح باز آفرینی محلات را در دستور کار خود قرار داد، البته بافت های فرسوده، سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه ای، بافت های ناکارآمد شهری و بافت های تاریخی رها شده که می توانست ظرفیت بسیار خوبی را در حوزه گردشگری برای مدیریت شهری ایجاد کند، از جمله بافت هایی است که ستاد باز آفرینی محلات در صدد ساماندهی آنها از طریق همکاری نهادهای مرتبط است.
رئیس کمیسیون تحقیقات و آموزش شورای عالی استان ها گفت: پیشنهاد می شود دولت و متولیان امر در راستای کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی، سیاست های پیشگیرانه به منظور جلوگیری از رشد حاشیه نشینی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
نماینده مردم همدان در شورای عالی استان ها گفت: همچنین باید برای تسری ناهنجاری ها و افزایش انواع آسیب ها، توانمندسازی محلات بافت های حاشیه ای و فرسوده را در دو سطح سیاست گذاری را در دستور کار قرار داد.

** 11 استان درگیر حاشیه نشینی 
وی ادامه داد: طبق گزارش شورای اجتماعی کشور، حاشیه نشینی یکی از آسیب های جدی است که 11 استان کشور از جمله تهران، خراسان رضوی، کرمان، لرستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، آذربایجان غربی و همدان بیشتر از سایر استان ها درگیر معضل حاشیه نشینی هستند که ساکنان این محلات، مشکل مالکیت، فقر، بهداشت و درمان و آسیب های اجتماعی دارند و توجه نکردن به این عارضه ها خسارات جبران ناپذیری را به دولت و مردم وارد می کند.
بادامی نجات اضافه کرد: برای رفع مشکلات و کنترل حاشیه نشینی همواره در برنامه های پنج ساله توسعه، قوانین خوبی پیش بینی شده اما متاسفانه هرگز به طور کامل محقق نشده است، در برنامه ششم توسعه نیز درباره کنترل گسترش و توانمندسازی مناطق حاشیه ای شهرها، تهمیدات و قوانین مناسبی پیش بینی شده است.
وی خاطر نشان کرد: در ماده 59 قانون برنامه ششم توسعه، وزارت خانه های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری ها مکلف شده اند که در طول این برنامه نسبت به بهسازی، مقاوم سازی، باز آفرینی و نوسازی سالانه حدود 270 محله ناکارآمد، تاریخی، سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه ای در کشور اقدام کنند.
نماینده مردم همدان در شورای عالی استان ها در ادامه بر تعیین تکلیف وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی در شهرداری های کشور، قانون مدیریت یکپارچه شهری و پیش بینی اعتبار لازم برای باز پرداخت بدهی ادارات به شهرداری ها را مورد تاکید قرار داد.
چهارمین اجلاس شورای عالی استان ها امروز پنجشنبه در محل ساختمان قدیم مجلس و با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد.

انتهای پیام 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا