خرید تور تابستان

از توییتر و فیسبوک رفع فیلتر کنید!

«عبدالله شهبازی» تاریخ پژوه، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «از توییتر و فیسبوک رفع فیلتر کنید!» نوشت:

سیاست‌های فیلترینگ مانع از حضور فعال ‌نیروهای فکری مدافع نظام در شبکه‌های اصلی مجازی جهان است.

شورایعالی فضای مجازی اصرار دارد که ‌دو رسانه اصلی مجازی جهان امروز، توییتر و فیسبوک، فیلتر باشند و دائم در حال منتقل کردن کاربران ایرانی از این پیام‌رسان به آن پیام‌رسان است.

متمرکز کردن چهل میلیون کاربر ایرانی در هر پیام‌رسانی، اعم از ایرانی و غیرایرانی، ناکارآمد است زیرا هیچ پیام‌رسانی نمی‌تواند جایگاه دو رسانه‌ی مهم فیسبوک و توییتر را بیابد که محل تجمع صدها میلیون کاربر در سراسر جهان است. توییتر ۳۳۰ میلیون کاربر فعال دارد و فیسبوک ۲٫۲ میلیارد کاربر فعال در ماه. واتساپ و اینستاگرام، که در ایران فیلتر نیستند، به کمپانی فیسبوک تعلق دارند.

تلاش برای ارتقاء کیفیت پیام‌رسان‌های داخلی به سطح جهانی ستودنی است و قطعاً باید با حمایت کافی دنبال شود. ولی به این بهانه مانع از فعالیت ایرانیان در دو رسانه مهم تأثیرگذار توییتر و فیسبوک شدن، ممانعت از استفاده جدی نیروهای فکری مدافع نظام از این دو ابزار است و سدی است در راه تجمع آنان در مکانی که هم، در مقایسه با هر پیام‌رسان دیگر، باثبات‌تر و قانونمندتر است و هم ماندگارتر است و در جستجو (سرچ) دیده می‌شود.

در یادداشت پیشین درباره «تلگرام» نوشتم:

«تلگرام به سرعت در ایران گسترده شد و، به دلیل گسترش بازار تلفن‌های هوشمند، بخش مهمی از جمعیت ایران، بویژه جوانان، را به خود جلب کرد. هم‌اکنون، تعداد ایرانیان فعال در تلگرام ۴۰ تا ۴۵ میلیون کاربر عنوان می‌شود.

مانند سایر شبکه‌های اجتماعی، در کنار انواع و اقسام گروه‌ها و کانال‌ها، که بسیاری برای سرگرمی و تفریح، برخی برای تجارت و کسب درآمد، برخی برای خبررسانی و برخی برای تبلیغات سیاسی هستند، و بعضاً کانال‌های مضر از نظر اخلاقی، در تلگرام گروه‌ها و کانال‌های تخصصی مفید فراوان نیز پدید آمد. این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی حوزه‌های گسترده‌ای را شامل می‌شود؛ از سیاست روز تا اقتصاد و سیاست خارجی و تاریخ و غیره.

این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی تلگرامی در دو سال و نیم اخیر به محل تجمع و تولید فکری و بهره‌برداری شمار قابل توجهی از کاربران ایرانی تلگرام بدل شد و نقشی مهم در تعمیق آگاهی سیاسی و اجتماعی در جامعه ما ایفاء کرد. این کارکرد شبکه‌های مجازی را نباید کم‌اهمیت شمرد.»

با فیلتر شدن تلگرام اینگونه کانال‌ها و گروه‌های تخصصی، با کارکرد بسیار مفید و تأثیرگذارشان، متلاشی و پراکنده می‌شوند و گردآوردن مجدد آنان و متمرکز کردن‌شان در جایی که میلیون‌ها مخاطب ایرانی حضور داشته باشند ماه‌ها وقت می‌گیرد. و شاید با پراکنده شدن کاربران ایرانی در شبکه‌های متعدد این امکان از بین برود یا به شدت تضعیف شود.

در مقابل، نیروهای مخرب، که بعضاً بسیار سازمان‌یافته‌اند و به سادگی می‌توانند با نشر شایعات و مطالب سخیف مخاطب جذب کنند، در همه جا حضور دارند، اعم از پیام‌رسان داخلی یا خارجی. قبلاً تأکید کردم و باز تأکید می‌کنم که اولویت ما «تولید محتوی» است نه «ابزار».

فیلترینگ توییتر و فیسبوک را متوقف کنید و اجازه دهید نیروهای فکری مدافع نظام از این دو رسانه به شکل فعال استفاده کنند و میلیون‌ها کاربر ایرانی نیز، به جای سردرگمی در پیام‌رسان‌های متعدد، فضای مجازی را در مکان‌هایی تجربه کنند که صدها میلیون نفر در آن حضور دارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا