خرید تور نوروزی

به مذهب قدرت پناهیان کافرم | محمدحسین کریمی پور

/ یادداشتی در واکنش به اظهارات پناهیان /

«محمّد حسین کریمی پور»، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «مذهب قدرت»، درباره‌ی اظهارات اخیر علیرضا پناهیان مبنی بر اینکه در بعثت مساله اخلاق نبوده، بلکه قدرت و سیاست بوده است، نوشت:

خطیب معروف، آقای پناهیان، اخیراً گفته که در بعثت، دعوا بر سر اخلاق نبوده، بر سر قدرت و سیاست بوده است. او رسول اکرم (ص) را سیاستمدار بزرگی توصیف کرده که غایت تلاشش، ایجاد حکومت اسلامی و نه اعتلای مکرمت‌های اخلاق، است.

سخن او از دید مذهبی مهم است. اما جدید نیست. این صدای «اسلام سیاسی» است. در منظومه فکری «اسلام سیاسی»، اصالت با ایجاد وحفظ «دولت اسلامی» است. اسلامیت حکومت در قبال رقیبی که «شریعت مقبول» را تهدید می‌کند، معنا می‌یابد. از منظر مسلمان شامی قرن دوم، خلیفه اموی جامعه را از شر رومیان و علویان حفظ می‌کرد. خلیفه ضامن تفوق قرائت اموی از شریعت شیخین بود، لذا فره ایزدی می‌یافت و موجودی قدسی می‌شد. حفظ سلطنت اموی، دفاع از اصل اسلام بود. ازینرو معقول بود -ولو با دلخوری- چشم بر فسق و ظلم حکومت بست. کم کم بعض مسلمانان، ملکات اخلاقی بل التزام به عدل را هم برای اولو الامر، شرط ندانستند.

جان برادر
اصالت دادن به مصلحت حاکم، تو را مجبور می‌کند اخلاق را موضوعی ثانوی، تبعی و یکسره نسبی بدانی. این قاعده‌ی بازی است.

این رویکرد، محدود به جهان سنت نبود. خلیفه‌ی فاطمی و مرشد کامل صفوی، تکیه بر همین تفسیر از «ولایت امر» کردند.

راستش جمع بین اخلاق و آداب الهی از یکسو و قدرت بی مرز آسمانی از سوی دیگر، برای بشر عادی، کاری در مرز محال است. به تن کردن جامه انبیاء و حکم راندن از جانب آسمان، موسای کلیم و علی مرتضی می‌خواهد. کار این و آن نیست. به باور این کمترین، نقطه ضعف «اسلام سیاسی» همینجاست! آن سلطانی که خود را اولی الامر بداند، باید داشته‌اش نزدیک به معصوم باشد. گربه از جنس شیر است. اما مگر می‌شود از گربه، توقع اسدیت داشت؟ اثر وجودی گربه در حد وسع اوست. گر در پوست شیر هم برود، کار شیر نتواند کرد. و اقسم بالله که فرق بهترین مردم با معصوم، کم از فرق گربه با شیر نیست.

همسری با انبیاء برداشتند
اولیاء را همچو خود پنداشتند
گفته اینک ما بشر ایشان بشر
ما و ایشان بسته خوابیم و خور
خود ندانستند ایشان از عمی
هست فرقی در میان بی منتهی
هر دو نی خوردند از یک آبخور
این یکی خالی و آن یک پر شکر
هر دو گون آهو گیا خوردند و آب
زین یکی پشکل وزان یک مشک ناب

شما را نمی‌دانم. این کمترین به اسلام قدرت و به این پیامبر-شهریار تشنه قدرتی که ترسیم می‌کنند، از صمیم قلب کافرم. دینی که من بدان باور دارم، بنیانش ایمان است و نتیجه محتوم ایمان، «اخلاق»! شریعت محافظ ایمان و اخلاق است! شریعت بدون اخلاق، قالبی فسرده و جسدی مرده است.

مسلمان آرمانی من، مسلم پسر عقیل است. وقتی در اتاق هانی پنهان بود، با کشتن ابن زیاد و تغییر مسیر تاریخ، فقط یک ضربت شمشیر فاصله داشت. اما حفظ حرمت میزبانی را ارجح دید و از ترور -که خلاف اخلاق اسلامی می دانست- پرهیز کرد. مسلم گواه آنست که شیعه، اخلاق را بر مصلحت قدرت، مقدم می‌داند. سزاست اگر فقیر این عظمت روح و تشنه این سترگی ضمیر شوی. به دنبال آن مذهبی باش که قطره‌ای از این دریا در کامت بریزد.

«مذهب قدرت» را بشناس و علیرغم غلبه و جلوه‌اش، از آن تبرّی جو. اگر مسلمانی، تابع آن رسولی باش که غایت بعثتش، به کمال رساندن مکرمت‌های اخلاق آدمی است. مردی که زندگی و پیام و حکومتش یکسره اخلاق بود. محمد (ص) برای مصلحت، هیچگاه حد انصاف و اخلاق را نشکست. نه سیاستمدار بود نه سلطان. حیله نمی‌کرد. دروغ نمی‌گفت. ظلم نمی‌ورزید. شریف و بخشنده و پای بند وعده بود. ساده می زیست. در جمع مردم، ممتاز و بالا نمی‌نشست. برای خود و نزدیکانش، امتیاز سلطنتی نمی‌طلبید.

محمد (ص) در خاورمیانه، ناشناخته و تنهاست. پیامبری که پیام و رسالتش دزدیده شده است. روزی، شبیه‌ترین خلق به او خواهد آمد و اسلام فراموش شده را باز خواهد آورد. دینی که بعض فقیهان باز نخواهندش شناخت. محمد نبی (ص) در محکمه واعظان و فقیهان ما گاهی غریب‌تر از عیسی مسیح (ع) در زرق و برق «سریر مقدس» است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. ماهمگی والله بالله تالله به مذهب وایین این عنصر کافریم واز اوتبری می جوییم وایضا انانیکه برمذهب اویند…….

    31
    12
  2. حتي اگر روايت «إنما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق» را نديد بگيريم، خداوند در قرآن کريم، پيامبر اسلام را با (خلق عظيم) ستوده است. و روشن است که خلق عظيم، به مکارم اخلاق مربوط ميشود نه به چيزي که پناهيان گفته! البته سالهاست که عده اي از فرط بيسوادي، بلندتر از همه فرياد ميکشند تا مگر پوششي بر بيسوادي خود بکشند و صد البته مردم و جامعه، بسيار بهتر و بيشتر از اينان، ميفهمند و درک ميکنند و لذا اين موجودات را بخوبي ميشناسند، بنابراين بنظرم نبايستي نگران آنها بود.

    16
    10
    1. این عنصر عاقبت نه به خیر یا جاهل است ونمی فهمد یا عالم است ومامور است ومعذور بهرحال این حال […] مجیزگوی قدرت پرستان است….

      8
      7
  3. مسئله مسئله بحث فقهی و آکادمیک نیست. زمزمه های شومی به گوش می رسد. عده ای برای رئیس جمهور نظامی تبلیغ می کنند. عده ای دیگر توجیه فقهی آن را با تحریف دین رسول اکرم (نشاندن قدرت به جای اخلاق) ارائه می کنند.

    15
    4
  4. مذهب قدرت مذهب اموی است که معاویه هر جنایتی را با نام اسلام انجام میداد.خودش و فرزند لعینش را خاص و بقیه امت اسلام را بنده تصور میکرد.

    19
    7
  5. پناهیان اصولا در حدی نیست که نظریه پردازی کند. حرفهایش فقط برای اصحاب قدرت خوشایند است و در محافل علمی حوزه و دانشگاه، جایگاهی ندارد.

    15
    11
  6. من فقط می پرسم ایشان قران میخوانند .با تدبر وبدون‌تدبر
    ایات فراوانی بر پیامبر و سایر رسد نازل شده که کار‌شما فقط تبلیغ رسالت میباشد .و چه زیبا ترجمه شده رسول به فارسی پیام بر
    اما ایات که بیادم‌یاد و نه کل ایات
     
    بسم الله الرحمن الرحیم

    وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِّلنَّاسِ بَشِيرًا وَنَذِيرًا وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ(يكي از انها همين اقاي پناهیان است)
    بلغ ماانزل الیک
    قم فانذر
    فبشر عبادي الذين ..
    ماعلينا الا البلاغ
    ليس عليهم بمسيطر
    ليس عليهم بوكيل
    وووووو
    كه دال بر اين است كه پیام بران پیام اوران ائین خدائی بر بنی بشر هستند
    اختیار با مردم یا ائین خدائی
    یا بندگی شیطان ..
     لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ ۖ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ ۚ فَمَن يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ 
    پیامبر حاکم دلها بود وانهای که قلبا وقالبا پیامبر و شریعت نجات بخشش را پذیرفتن .پایدار ماندن و انهائی که پیامبر را تنها به عنوان حاکم پذیرفتن .
    سریع چهره دیگر خود را نشان دادن و دین را به اینجا رساندن
    اللهم عجل لولیک الفرج

    8
    4
    1. جان برادر این آیه را هم بخوانید. ضمنا اگر دسترسی دارید به نهج البلاغه سری بزنید، کلمه ی بعث راجستجو کنید.
      وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ.
      ﻭ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺍﻣﺘﻲ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻱ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻛﻪ [ﺍﻋﻠﺎم ﻛﻨﺪ] ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ [ﭘﺮﺳﺘﺶ] ﻃﺎﻏﻮﺕ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ.
      (سوره نحل، آیه٦٣)

  7. نظر استاد مصطفی محقق داماد این است که منظور خطاب “ليس عليهم بمسيطر” این است که پیامبر حق دیکته کردن نظر خود به مردم را ندارد ، در زمان پیامبر اسلام ناب رایج هنوز اختراع نشده بود !

    11
    1
  8. نفطه افتراق آ.حسین پور و آ.پناهیان در تعریف و تصورشان از واژه ی ((حکومت)) است که موجب شده است نوشتار آقای حسین پور نسبتِ درستی با صحبت های آقای پناهیان نداشته باشد و از دور مغاطله به نظر برسد. آنچه از هم نشینیِ این سخنان با دیگر اندیشه های پناهیان فهم می شود این است که تصور و تعریف ایشان از حکومت و اسلام سیاسی، به هیچ وجه حکمت خلفای اموی نیست، بلکه حکومتی است که مکارم اخلاق را به کمال می رساند.

    7
    3
  9. آقای حسین پور کار شما جنبه سیاسی دارد نه اخلاقی
    اگر اخلاقی بود قطعا به جای اینکه مطالبی را به دور از آقای پناهیان در انتقاد از ایشان نوشتی در حضور ایشان انتقاد میکردی تا اگر جوابی برای انتقاد شما باشد داده شود نه با این کار شما که بوی تخریب از آن به مشام می رسد

    2
    1
  10. محمد حسین کریمی پور اگر فهم استاد پناهیان را از دین داشت چنین موضع اشتباهی رو مقابل استاد نمی گرفت ، تمام قدرت های باطل دنیا می خواهند مسلمانان فقط دنبال اخلاق و معنویت خشک باشند و اجازه بدن اونا روز به روز حکومت خود را گسترده تر کنن.

    2
    3
  11. جناب پناهیان نخبه ای است که صحبت هایشان بعدا برای خیلی ها روشن می شود مثل همه نخبگان در عصز خویش
    اسلام جز سیاست باشد باد هواست شما داداش جان یا فهمیدی و عمدی این مقاله سراسر اشتباه رو نوشتی یا واقعا نیاز به مطالعه بیشتر داری
    اسلام سیاسی و اسلام اخلاقی نداریم اسلام برنامه کامل بشر برای رسیدن به موفقیت در به ظهور رساندن کامل استعدادهایش هست حالا مگر می شود اسلام سیاسی نباشد و این مهم دست دهد
    متاسفم برای دوستانی که صحبت های این نابغه (جناب پناهیان) را متوجه نمی شوند
    پذیرش اسلام اخلاقی یعنی احمقیت برای اداره جامعه مگر پیامبر قبل از بعثت اخلاق خوبی نداشت که حالا بعثت که شد جاهلین با او مبارزه کنند خیر این نظر درست است مساله مساله حاکمیت بود نه اخلاق
    نظریه ولایت مطلقه فقیه مدیریت مورد نظر اسلام در دوران گذر آخرالزمان است که الحمدالله بسیار موفق است و طرفداران خودش را در سراسر جهان پیدا کرده و متاسفم برای دوستانی که این مساله به این راحتی رو متوجه نمی شوند (کسی که خوابه بیدار میشه ولی کسی که بخواطر پول و شهرت و موقعیت خودش رو بخواب زده بیدار نمیشه)

  12. دوستان شما دو ماه پیش وارد کابل شدند.خدا تفکرات طالبان و حاکمان دینی ما را به هم ببخشد و با هم محشور شوند.فقط یه تفاوت کوچولو دارید:هر دو داعیه اسلام اصیل دارید!!!! راستی،این تفاوته یا تشابه؟

  13. امیدوارم انصاف نیوز انصاف داشته باشد و نظرم را بدون تحریف منتشر کند هرچند که از رسانه های اصلاح طلب نمیشودانتظار امانت داری داشته باشیم چون آنها تابع اخلاق ماکیاولیسیتی هستند اما متن نظرم در پاسح به اینکه محمد حسین کریمی پور از مذهب سیاسی بعثت استاد پناهیان بیزار هستند را عینا از کلام استاد پناهیان نقل می کنم :
    خدا هیچ پیامبری نفرستاد مگر اینکه توسط مردم اطاعت شود اگر پیامبران علما احکام بوده اند مطمنا توسط مردم اطاعت می شدند ابزار آرام کردن مردم اخلاق و احکام است یزید اگر امام حسین سیاسی نبود امام راشهید نمی کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا