دردسر های مسکن مهر در یکی از پروژه های کرمانشاه
به گزارش انصاف نیوز به نقل ایرنا، ظهر روز شنبه (21 تیر) به خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه اطلاع داده شد که جمعی از ساکنان خانه های مسکن مهر ایثار یک کرمانشاه در محل اداره راه و شهرسازی واقع در سه راهی 22 بهمن جمع شده اند تا خواسته ها و مشکلات شان را به اطلاع دست اندرکاران برسانند.
برای آگاهی از اصل ماجرا به محل رفتیم، حدود 30 نفر از متقاضیانی را که اکنون در خانه های شان ساکن شده اند، دیدیم و با آنان همکلام شدیم.
به نمایندگی از آنها با خانم ˈهنرمندˈ گفت و گو کردیم که دلیل جمع شدن اعضای تعاونی یاد شده را ناآماده بودن خانه ای که به آنها تحویل داده شده وعدم اجرای تعهدات ازسوی پیمانکار این واحدها که شرکت ˈچیلکوˈ نام دارد، عنوان کرد.
وی افزود: در حالی که این شرکت با تاخیری چهارساله (براساس قرارداد) خانه ها را به ما تحویل داده و به جای اینکه این شرکت جریمه شود اما به متقاضیان از سوی راه و شهرسازی جریمه ای حدود 50 میلیون ریال اعمال شده و پیمانکار هم در آرامش تمام، پایان کارش را دریافت کرده و گوشش هم به خواسته های ما بدهکار نیست.
خانم هنرمند همچنین از قطع بودن همه اتصالات برقی و نبود کلید و پریز و.. در این واحدها بعنوان یکی از مشکلات یاد کرد و گفت: شرایط به گونه ای است که هر واحد باید دست کم 200 تا 300 هزار تومان متحمل هزینه شود و دوباره برق واحد را ترمیم کند.
نبود آسانسور شاه بیت خواسته های این ساکنان است، خانم هنرمند در این رابطه گفت که براساس قرارداد و از نظر قانونی باید این خانه ها در شهرک ایثار دارای دو باب آسانسور باشند اما حتی دریغ از یک آسانسور! وهمین مساله باعث مشکلات زیادی در تردد اهالی شده بخصوص الان کودکان و افراد سالمند و حتی معلول هم داریم که توان بالا و پایین رفتن از آن همه پله را ندارند.
نداشتن کنتور گاز، مشکل دیگر این پروژه یکهزار و 24 واحدیست که نماینده معترضان به آن اشاره کرد و گفت: با اینکه در قرارداد مبلغی را با عنوان کنتور گاز از ما دریافت کرده اند اما هنوز واحدها فاقد کنتور گاز هستند.
نبود آیفون و حتی زنگ معمولی برای واحدها نیز مشکل دیگر این خانه هاست بطوری که یکی از ساکنان می گوید، هر بار که به خانه می روم مجبورم با تلفن همراهم به همسر یا فرزندانم زنگ بزنم و آنها نیز از طبقه پنجم کلید خانه را به پایین پرتاب کنند تا بدین ترتیب در خانه را باز کنم!
** فاضلاب کاستی بزرگ این پروژه/ نبود سطل زباله
به گفته ساکنان این پروژه، هنوز شبکه فاضلاب این واحدها اجرا نشده است و با وجود وعده هایی که داده شده این مساله ساکنان را می آزارد.
خانم هنرمند همچنین از نبود سطل های جمع آوری زباله در محدوده این واحدها گلایه و بیم آن را داشت که با توجه به گرمای هوا، این مساله باعث مشکلات سلامتی برای ساکنان بخصوص کودکان و خردسالان باشد.
ظاهرا از تیر برق و روشنایی معابر در این پروژه هم خبری نیست و ساکنان از خبرنگار ایرنا خواستند تا این مساله را نیز به گوش مسوولان برساند همچنین نبود حفاظ و نرده در سه بلوک انتهایی این پروژه و البته نبود آسفالت محوطه از دیگر مشکلاتی بود که بیان شد.
ساکنان این خانه ها از مسوولان مرتبط در راه و شهرسازی این سووال را داشتند که با استناد به چه قانونی در شرایطی که این خانه ها نواقص بسیاری دارد، پایان کار پیمانکار را صادر کرده اند؟
** مدیرکل راه و شهرسازی چه می گوید؟
برای اطلاع از نظر مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه روز یکشنبه به این اداره کل رفتیم و با وی همکلام شدیم.
ˈحسن فداییˈ اما اظهاراتی متفاوت داشت، وی مشکلات اساسی این پروژه را مربوط به زمانی دانست که پیمانکاری ناتوان برای آن انتخاب شد وعملکردی مناسب نداشته است.
وی از سویی متقاضیان را در وضع پیش آمده هم بی تقصیر ندانست زیرا به گفته او، آنان با اصرار و در حالی که هنوز فرآیند ساخت و تکمیل این واحدها به پایان نرسیده بود اقدام به اخذ دفترچه تقسیط و سکونت در آن خانه ها کردند حتی عده ای بدون هماهنگی و به ˈزورˈ در این واحدها نشسته اند و همین مساله سبب شده تا پیمانکار سر این متقاضیان را کلاه بگذارد.
وی پرداخت سهم آورده را با نظارت تعاونی تشکیل شده از همین ساکنان می داند و از اینکه راه و شهرسازی هیچ نقشی در پرداخت ها ندارد سخن گفت.
فدایی گفت: ما فقط گواهی تاییدیه پرداخت ها را صادر می کنیم اما ساکنان تاکنون برای پرداخت سهم آورده سه میلیون تومانی شان اقدامی نکرده اند و از سویی انتظار دارند که واحدشان تکمیل شود اما پیمانکار هم اعلام کرده که تکمیل این واحدها منوط به پرداخت سهم آورده است و تنها کاری که ما در این بین داریم، تامین ادله در دادگستری است و بس!
فدایی در پاسخ به این سووال که اظهارات شما به نوعی ناشی از بی مسوولیتی است، گفت: ما به مسوولیت مان عمل کرده ایم و در مورد این پروژه نیز به تازگی نشستی با حضور نماینده ساکنان در پروژه ایثار و شرکت پیمانکار داشته ایم و برای رفع نواقص هم قرار شده تا ما رقمی از محل تجمیع سهم آورده متقاضیان را به شرکت سازنده بپردازیم و شرکت هم نسبت به رفع نواقص اقدام کند.
** ساکنان امضا کرده اند که واحدها مشکلی ندارد اما اکنون مدعی نواقص شده اند!
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در پاسخ به این سووال که چرا به پیمانکار با اینکه به همه تعهداتش عمل نکرده، پایان کار داده شده، گفت: اعطای پایان کار در اختیار شهرداری و سازمان نظام مهندسی است و آنها باید در این راستا پاسخگو باشند.
وی البته این نکته را یادآوری کرد که مالکان هنگام سکونت در این واحدها، امضا کرده اند که ملک شان هیچ مشکلی ندارد اما اکنون مدعی شده اند که نواقص زیادی دارد.
** نبود کنتور گاز، تکذیب نداشتن آسانسور و آسفالت محوطه!
فدایی در مورد اینکه چرا این خانه ها فاقد کنتور گاز است، گفت: باید به شرکتی که کار گازرسانی را بر عهده دارد، پول داده شود سپس نظام مهندسی تایید کرده و آنگاه از شرکت گاز انشعاب گرفته شود که هم اینک قرارداد اولیه شرکت گاز آماده است اما این کار مستلزم تامین سهم آورده می باشد.
فدایی در مورد اینکه ساکنان اعلام کرده بودند که در این واحدها با اینکه در قرارداد اولیه نصب آسانسور تعبیه شده ولی اکنون بدون آسانسور است، این مساله را رد کرد و گفت: در این واحدها آسانسور وجود دارد.
وی همچنین ادعای معترضان مبنی بر اینکه محوطه این خانه ها بدون آسفالت است، این نکته را تکذیب کرد.
** راه حل چیست؟
باز هم از مدیرکل راه و شهرسازی پرسیدم که با همه این مشکلاتی که وجود دارد و توضیحاتی که بیان کردید، واقعیت آن است که بخشی از همشهریان ما اکنون در وضع مناسبی بسر نمی برند، بالاخره تدبیر و راه حل شما برای رفع گره ساکنان پروژه ایثار یک چیست؟
فدایی گفت: هیاتی مرکب از نماینده اداره راه و شهرسازی، نماینده پیمانکار و نمایندگان ساکنان اقدام به احصای نواقص واحدها همراه با مشاعات آنها کرده و قرار است با تکمیل سهم آورده از سوی مالکان، در اولین فرصت نسبت به رفع این نواقص اقدام شود.
وی گفت: امروز صورتجلسه مربوط به این پروژه را آماده و تنظیم کرده ایم و بزودی کار رفع نواقص آغاز خواهد شد.
البته بسیاری از پروژه های مسکن مهر استان دارای مشکلاتی هستند مانند پروژه 260 واحدی قائم وابسته به جهاد خانه سازی کرمانشاه، که سعی می کنیم در روزهای آینده گزارشی از این پروژه را نیز منتشر کنیم.
در استان کرمانشاه 48 هزار واحد مسکن مهر در دستور احداث قرار گرفته که تاکنون 17 هزار واحد به مالکان تحویل داده شده است در این بین سهم شهرهای با جمعیت کمتر از 25 هزار نفر افزون بر شش هزار و 500 واحد است که تاکنون سه هزار و 300 واحد به بهره برداری رسیده است.
کارشناسان و متخصصین حوزه شهرسازی استان کرمانشاه با استناد به اینکه در این شهر یک هزار و 250 هکتار بافت فرسوده وجود دارد، ساخت واحدهای مسکن مهر آن هم در محدوده های اطراف شهر را بدون توجیه می دانند و آن را باعث بزرگ و متورم شدن سیمای شهر می دانند در حالیکه به باور آنان بهترین گزینه ساخت واحدها در قالب مسکن اجتماعی آن هم در بافت های فرسوده شهری بود.
انتهای پیام