توضیح واعظی دربارهی خروج دولتیها از تلگرام
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: من هم در بررسیهایم متوجه شدم که این 5 پیامرسان داخلی که همگان با آنها آشنا شدهاند از مابقی بهتر است. مقام معظم رهبری فرمودند که ما باید از کالای ایرانی استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: حمایت از کالای ایرانی، بدین صورت است که برای کار کردن ایرانی کار ایجاد میکنیم و این بسیار خوب است. این سیاست در دولت ما هم وجود دارد. در دفتر رئیس جمهور کارگروهی تعیین کردهایم که از لحاظ فرهنگی بازاریابی و تبلیغاتی تمام وزارتخانهها بتوانند مردم را به سمت استفاده از کالاهای ایرانی سوق دهند.
واعظی تصریح کرد: وقتی در مورد پیامرسانها صحبت میکنیم، هم پول و هم اطلاعات مردم است که از بین میرود. به جای اینکه این اطلاعات در داخل کشور باشد در خارج از کشور وجود دارد. ما به عنوان دولت نمیخواهیم بگوییم کسی حق ندارد از پیامرسان خارجی استفاده کند. در حال حاضر تعداد زیادی پیامرسان خارجی در دسترس مردم است. ممکن است یک پیام رسانی مشکلی برای مردم ایجاد کند که در جای خود توسط شوراهای مربوطه در مورد آن تصمیمگیری میشود.
وی گفت: توصیه ما در حال حاضر این است که از پیامرسانهای داخلی که وابسته به بخش خصوصی هستند، استفاده شود. امروز در دولت بحث شد و دوستانمان پیشنهاد کردند که ما از خودمان شروع کنیم. قرار شد، کسانی که در پیامرسانهای خارجی هستند را به پیامرسانهای داخلی منتقل کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در سال 93 دستورالعملی را به همه وزارتخانهها ابلاغ کردیم که هیچ فعالیت دولتی را حق ندارند در پیامرسانهای خارجی انجام دهند. این بار علاوه بر اینکه این موضوع را مجددا ابلاغ کردیم، حتی به خودمان هم توصیه کردیم تا از پیامرسانهای داخلی استفاده کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اقدامات دولت برای حفظ امنیت اطلاعات مردم در پیامرسانهای داخلی گفت: از ابتدای دولت دوازدهم همواره شخص رئیس جمهور اعلام کردند که توجه به حقوق شهروندی و حفظ حریم شخصی آنها ضروری است. این موضوع نه فقط برای شبکه اجتماعی، بلکه در تمام موارد صادق است. مگر اطلاعات شما بر روی تلفن همراهتان قرار ندارد؟ مگر اطلاعات شما روی تلفن ثابت منزلتان نیست؟ مگر اطلاعاتتان روی اینترنتی که از آن استفاده میکنید نیست؟ چه کسی از این اطلاعات حفاظت میکند؟
واعظی افزود: اطلاعات شما در شبکههای مجازی بخش کوچکی از اطلاعات شما است. دولت به هیچ وجه اجازه نمیدهد که نه خودش و نه هیچ کس دیگری بدون حکم محاکم قضائی که علنی است و خود طرف هم متوجه میشود به اطلاعات فرد دسترسی پیدا کنند.
وی تاکید کرد: فتوای مقام معظم رهبری یک اتفاق بسیار مهمی بوده است؛ اکنون بر همه ما واجب است که از اطلاعات مردم حفاظت کنیم. الان هیچ فرد یا دستگاهی بر اساس فتوای مقام معظم رهبری اجازه و حق استفاده از اطلاعات مردم را ندارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: من فکر میکنم کسانی که به نوعی به دنبال بی اعتمادی مردم نسبت به دولت بودهاند، با فتوای مقام معظم رهبری توفیقی نخواهند داشت. الان در بخشهای مختلف چه نیروی قضایی، چه اطلاعات و چه بخشهای دولتی واجب است که از اطلاعات مردم حفاظت کنند.
واعظی اظهارکرد: هنوز تصمیمی برای فیلتر شدن شبکههای مجازی گرفته نشده است. نباید طوری صحبت کرد که گویی این تصمیم اجرایی شده است. تلگرام یک شبکه از شبکههای موجود در فضای مجازی است. آقای جهانگیری تصمیم گرفته است که از تلگرام خارج شوند و این تصمیم خودشان است. بر اساس حقوق شهروندی الان خودمان تصمیم گرفتهایم که از فضای تلگرام خارج شویم.
انتهای پیام