نظر علی مطهری: رابطه با آمریکا بی عقب نشینی 2
علی مطهری در مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر که از طرف انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، درباره “دانشجو، آرمان گرایی و واقع گرایی” سخن گفت. وی پس از تبریک فرا رسیدن ۱۶ آذر، گفت یکی از ویژگی ها و نشانه های خوب بودن یک مکتب و جهان بینی این است که آرمانگرا و آرمانساز باشد. مکتبی که آرمان نداشته باشد پیروان خود را دچار پوچگرایی می کند و از حرکت باز می دارد. وی اضافه کرد همیشه وظیفه رهبران یک حرکت اجتماعی این است که میان آرمان خواهی و واقع گرایی تعادل ایجاد کنند و هیچ کدام را فدای دیگری نکنند.
مطهری آرمان اصلی انقلاب اسلامی را حکومت واحد جهانی دانست و گفت: اگر بخواهیم این آرمان را به صورت جزئی بیان کنیم باید از عدالت، استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و آزادی سخن بگوییم همان چیزهایی که نهضت اسلامی ما بر آن تأکید داشته است.
مطهری درباره اهمیت عدالت از نظر اسلام سخن گفت و این که به تعبیر شهید مطهری عدالت مقیاس دین است نه دین مقیاس عدالت، که این حرف نتایج نفیسی به دنبال دارد. وی درباره معنی عدالت از نظر سوسیالیستها و دنیای سرمایه داری و اسلام سخن گفت و سپس به آثار بی عدالتی در جامعه پرداخت که عبارتند از خارج شدن جامعه از تعادل روانی در اثر پدید آمدن دو طبقه، یکی برخوردار و پر توقع و دیگری محروم و دچار عقده های روانی. بدبینی به نظام عالم و سوم اعتقاد به بخت و اقبال و شانس و نه کار و تلاش.
وی همچنین درباره آزادی و اقسام آن یعنی آزادی اجتماعی و آزادی معنوی و نیز آزادی انسانی و آزادی حیوانی سخن گفت و آزادی تفکر و بیان را از اقسام آزادی انسانی دانست.
سپس در بخش پرسش و پاسخ، مطهری در پاسخ به سئوالی درباره رابطه با آمریکا گفت: نفس رابطه با آمریکا اگر همراه با عقب نشینی از آرمانهای انقلاب اسلامی مانند آزادی فلسطین نباشد اشکالی ندارد و حتی ممکن است منجر به تضعیف لابی صهیونیسم و عربستان در آمریکا بشود، اگر چه فعلا زمان مناسبی نیست. وی درباره شعار مرگ بر آمریکا گفت به نظر من سر دادن این شعار که به معنی مرگ بر سیاست های آمریکاست، تا زمانی که آمریکا از اسرائیل حمایت می کند اشکالی ندارد و بلکه خوب است.
منبع: سایت دکتر علی مطهری
انتهای پیام