خرید تور نوروزی

طرح کسری خدمت فرزندان ایثارگران به کجا رسید؟

نماینده‌ی کمپین «کسری خدمت فرزندان ایثارگران» ضمن ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی مشکلات اجرایی شدن طرح کسری خدمت فرزندان ایثارگران گفت: درخواستی که ما داریم این است که نمایندگان که پیگیر هستند، عزیزان ما در اداره سرباز و منابع انسانی ستاد کل هم یک مقدار همراهی بیشتری کنند، همدلی بیشتر و روی بازتری نسبت به مجلس نشان دهند و این موضوع را حل و فصل کنند تا سردرگمی این جوانان تمام شود.

«مهران طاوسی» در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز، در توضیح روند اجرایی شدن این طرح و مشکلات آن گفت: زمانی که برنامه‌ی ششم تصویب شد این قانون که ذیل بند )د) ماده‌ی 88 قانون برنامه ‌توسعه ششم آمده، اجرا نشد؛ لذا پیگیری‌های انجام شده، منجر به این شد که جلسه‌ای با حضور ریاست مجلس، آقای لاریجانی و رییس ستاد کل نیروهای مسلح، آقای سرلشکر باقری، سال گذشته برگزار شود. ماحصل این جلسه یک توافقی بود که سه بخش داشت. یک بخش در مورد گواهینامه‌ی غایبین بود، یک بخش از آن درباره‌ی همین ماده قانونی بود که پیش‌تر گفتم و یکی هم در مورد خرید خدمت سربازی فرزندان ایثارگران مصوب بودجه‌ی 96.

وی افزود: گواهینامه‌ی غایبین اجرا شده و مشکلی ندارد. خرید خدمت فرزندان ایثارگران چون داخل بودجه 96 آمده بود مهلت یک‌ساله داشت و متاسفانه بنا به هر دلیلی انجام نشد و با اتمام  تاریخ بودجه‌ی 96 این قانون هم اجرایش به تاریخ پیوست. رسیدیم به برنامه‌ی ششم و قرار بود سالیانه به 20 هزار نفر کسری اعطا شود. نفس این توافقاتی که انجام شده بود یک سری ایراداتی داشت، اما به هر ترتیب توافقی بود که باید اجرا می‌شد.

طاوسی در ادامه گفت: طی مصاحبه‌هایی که رییس اداره‌ی سرباز ستاد کل آقای کمالی انجام می‌دادند، زمان‌هایی را اعلام می‌کردند برای اجرای 20 هزارتای اول، یعنی 20 هزارتای سال 96؛ که با خلف وعده‌های متعددی انجام می‌شد و این زمان مدام به عقب می‌افتاد؛ یک‌بار به بهانه‌ی زلزله‌ی کرمانشاه، یکبار به بهانه‌ی اینکه ما نامه‌ی جدید به مجلس دادیم، طرحی جایگزین شود و یا چیزهای دیگری که برخی از آنها رسانه‌ای اعلام می‌شد  و برخی از آنها هم غیر رسمی و از طریق پیگیری‌هایی که انجام می‌دادیم در جریان قرار می‌گرفتیم.

او تاکید کرد: 20 هزارتای اول با یکسری مشکلات انجام شد و به امتیازهای 28 و 29 اعطا شد. منظورم از امتیاز 28 و 29 کسانی است که جمع ایثارگری‌شان اعم از جانبازی یا رزمندگی، به حدود 28 و 29 می‌رسد یا کسانی که 28 یا 29 ماه سابقه حضور در جبهه دارند. اینها یک بازه‌ای را تعیین کردند که در آن افراد به صورت خوداظهاری می‌رفتند پلیس به علاوه 10، مبلغ 6000 تومان می‌دادند و ثبت نام می‌کردند. این ضعف وجود داشت که خود اظهاری مبنا و پایه‌ای ندارد، داده‌های اصلی و اساسی به شما نمی‌دهد که مطمئن شوید این افراد: 1- آیا اصلا سابقه‌ای که ارائه می‌دهند درست هست و یا درست نیست. 2- میزان ادعایی سابقه‌ی آنها درست هست یا درست نیست. برخی از این افراد نمی‌دانند سابقه‌ای که ارائه می‌دهند قبل از قطعنامه است و یا بعد از قطعنامه.

وی در ادامه گفت: اینها از اشکالات مدیریتی این سیستم ثبت نام بود. ثبت نام انجام شد و آمدند گفتند که ما 20 هزارتای اول را اعلام می‌کنیم و در نهایت گفتند که امتیاز 28 و 29 بیاید بگیرد. این هم خودش پروسه‌ی بسیار طولانی در اجرا داشت. مشکلی که در اینجا وجود داشت و مجلس هم اعلام کرد که در توافق ما منظور و هدف این نبود، این بود که اینها این قانون را فقط برای سرباز اعمال کنند. یعنی کسانی هم که سرباز نبودند و امتیاز 28 و 29 داشتند الان آمدند و یکی از این سهمیه را استفاده کردند.

طاوسی تصریح کرد: زمانی که ما محدودیت داریم و چیزی را سهمیه‌بندی می‌کنیم باید به دست کسانی برسد که در آن زمان بیشترین نیاز را دارند. نه اینکه به افرادی دهیم که در این برهه به آن نیاز ندارند و می‌توانند در سالیان بعد هم از آن استفاده کنند. این اولین تخلف یا بداخلاقی در اجرا و یا هر چیز دیگری که بتوان نامش را گذاشت بود که اتفاق افتاد و خیلی از افراد با سابقه‌های 27، 26 و یا کمتر هیچ چیزی نصیبشان نشد.

این نماینده‌ی کمپین کسری خدمت فرزندان ایثارگران، درباره‌ی اجرای این طرح در سال 97، گفت: در نهایت وارد سال 97 شدیم؛ قرار بوده است که 20 هزارتای دوم  اعلام شود که نشده، البته به علت اینکه نحوه‌ی اجرای توافق و سهمیه‌بندی که وجود داشت نتوانسته بود عدالت را رعایت کند و همینطور در مورد آمارها و افرادی که معاف شدند و از این موضوع استفاده کردند، اداره‌ی سرباز حاضر به شفاف سازی نیست و خودش را مبرا از این می‌داند که بخواهد شفاف‌سازی کند و خیلی کلی می‌گوید که من دارم به همه کسری می‌دهم طبق توافق و شما هم باید باور کنید؛ چون من می‌گویم درست است.

وی در ادامه توضیح داد: چه اتفاقی افتاده بود؟! یک سری افراد بودند که سابقه‌هایی که داشتند کمتر از این میزان بود. فرض کنید یک نفر با سابقه‌ی 15 ماه جبهه و یا 10 درصد جانبازی الان فرزندش در حال گذران خدمت است. خب این فرد به‌خاطر اینکه شما سهمیه بندی کردید و اولویت هم به سرباز نمی‌دهید بدون اینکه بتواند از امتیاز پدرش استفاده کند، باید کل خدمت را بگذراند؛ خب پس این با ماهیت عدالت که هم در قانون اساسی ما ذکر شده و هم از اصول اولیه‌ی مبانی فکری انقلاب و مدیریت کلان کشور است تناقض داشت؛ این شد که نمایندگان مجلس آمدند و طرح الحاق یک تبصره به آن قانون کسری را مدنظر قرار دادند. این طرح به ابتکار آقای حاجی و امضای 72 نماینده مطرح شد و الان هم ارجاع شده است به کمیسیون امنیت ملی تا بررسی شود که یک سری کاهش‌هایی به وسیله تبصره‌هایی به آن ماده قانونی اضافه کنند که بیشتر به حقایق و شرایط نظامی کشور بخورد، طبعا نظرات نیروهای کل مسلح را هم برآورده کند و این محدودیت‌ها برداشته شود که همه‌ی افراد بتوانند استفاده کنند. این قسمتش غیررسمی است و مستقیما در خبرگزاری‌ها آن را نگفتند ولی رییس اداره سرباز و یا افراد منتصب به ایشان گفتند که تا زمانی که طرح تعیین تکلیف نشود ما امتیازها را برای 20 هزارتای سال 97 اعلام نمی‌کنیم.

طاوسی افزود: البته یک مصاحبه‌ای هم داشتند و گفتند که در سه ماهه‌ی نخست سال ما این را معرفی می‌کنیم ولی آنچه به شکل غیر رسمی به ما گفته‌اند این است که تا زمانی که تکلیف طرح مشخص نشود ما چیزی را اعلام نمی‌کنیم.

این نماینده‌ی کمپین کسری خدمت فرزندان ایثارگران گفت: طبعا با توجه به شرایطی که بین افرادی که سرباز هستند و ایثارگران و خانواده‌هایشان وجود دارد و ما از نزدیک می‎بینیم، شاید یک مقداری نحوه‌ی اجرا و نوع توافق کم و کاستی‌هایی داشته است؛ ولی این دلیلی نمی‌شود که در اجرا بداخلاقی شود و حالا اگر قرار است که طرحی جایگزین شود، به نظر طرحی که آقای حاجی دادند طرح خوبی است، تاحدودی تقلیل یافته است ولی نیازهای نظامی کشور در آن در نظر گرفته شده است و از آنطرف هم بر مبنای عدالت تنظیم شده شده است که افراد متضرر نشوند؛ ولی خب طبق اطلاعیه‌ای که در کانال اطلاع رسانی خود آقای حاجی منتشر شد، دوستان و عزیزان در اداره سرباز دعوت کرده بودند که یک جلسه‌ی کارشناسی داشته باشند و صحبت شود؛ به دلیل اینکه اداره سرباز مطرح کرد که «شما رسانه‌ای کردید و یا چرا به جامعه گفتید که می‌خواهید طرح جدید بدهید، چرا گفتید که جلسه می‌خواهد برگزار شود» از طرف اداره‌ی سرباز و افرادی که بین آقای حاجی و ستاد رابط بودند ، این جلسه لغو شد آن هم به صورت یکطرفه در روز جلسه، و در نهایت همکاری صورت نگرفت.

وی افزود: بهتر است که یک مقداری  با همدلی و همکاری بیشتر این موضوع حل شود و دل‌نگرانی و آشفتگی که وجود دارد برطرف شود. بالاخره کم نیست مدت زمانی که طی شده و اگر قرار باشد که در هر قانونی دچار این بلبشو و مشکلاتی که در اجرا هست شود، که اصلا سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و چرخ مملکت نمی‌گردد.

طاوسی در آخر با طرح درخواست این کمپین گفت: درخواستی که ما داریم این است که نمایندگان که پیگیر هستند، عزیزان ما در اداره سرباز و منابع انسانی ستاد کل هم یک مقدار همراهی بیشتری کنند، همدلی بیشتر و روی بازتری نسبت به مجلس نشان دهند و این موضوع را حل و فصل کنند تا سردرگمی این جوانان تمام شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. مسئولین محترم خیلی در حق ایثارگران کم لطفی وبی انصافی میکنند،ایکاش این سختگیریها را در مورد سربازان فراری ۸سال بیشتر هم داشتند که خیلی راحت حق خرید خدمت برایشان داده اند ومدام تمدید میکنند،فرزندان ایثارگر ،مخصوصا آنهایی که درحال خدمت هستند وبلا تکلیف منتظر تصمیمگیری مجلس هستند ،خیلی متضرر شده اند و واقعا ازنظر روحی داغون شده اند،با امروزوفردا کردن مسئولین فقط اعصابشان خرد میشود،کسری باید به سرباز تعلق گیرد نه کسی که درحال تحصیل هست ومشمول نیست،شما را به خدا وضعیت کسری خدمت سربازان فرزندان ایثارگر را هر چه زودتر مشخص کنید

    16
    1
  2. این قانون جدیدی که میخان تصویب بکنند خیلی به ضرر فرزندان ایثارگر هستش
    امیدوارم به هیچ وجه تصویب نشه
    هر تبصرشو نگاه میکنید کلا به ضرر ایثارگرانه
    همون قانون 20 هزار تا در سال خیلیم بهتره
    یا کامل هرماه یک ماه میگیری یا اصلا به درد نمیخوره

    1
    22
    1. خدا لعنتشون کنه خدمت من 4 ماه دیگه تموم میشه دیگه کی میخوان این کسری ها رو بدن من هیچ موقع این بد عهدی رو فراموش نمیکنم خدمتم هم که تموم بشه هیچ موقع با اینها … همکاری نمیکنم.

    2. اصلا به ضررشون نيس حداقل ميتونن يه چند ماه از خدمتشونو كم كنن نه اينكه كله بيستو يك ماهو خدمت كنن اگه اين قانون پابرجا بمونه خيلي از اونايي كه پدرشون زير ٢١ماه سابقه جبهه داره سرشون بيكلاه ميمونه و اين اصلا عدالت نيس

      9
      2
  3. به نظرم اگه اين قانون جديد متوقف بشه بهتره چون خيلي در حق فرزندان ايثارگرا ظلم ميشه نمونش خوده من پدرم بيستو چهار ماه سابقه جبهه داره ولي منكه الان ٥ماه خدمتم نميتونم ازش استفاده كنم اميدوارم اين قانون تغيير كنه و همه سربازا بتونن از اون استفاده كنن نه يه عده كه هنوز وقت خدمتشون نرسيده و خيلي راحت معاف ميشن ماهم بايد خدمتمونو كنيم در مورد خريد سربازيم كه دولت فقط با اونايي همراهه كه فراري بودند نه اونايي كه سر وقت رفتن خدمت واقعا باسه اين قانونايه مسخره اي كه داريم متاسفم نيدونم اين نماينده هاي مجلس ازنجا چيكار ميكنن

  4. این نهایت بی عدالتیه که منی که پدرم ۲۴ ماه خدمت داشته، هیچی ازم کم نشه،
    هرکسی باید به اندازه خودش معافیت رو بگیره،
    کسی که اینو وضع کرد وقتی داشت میگفت ۲۸ ماه به بالا معاف، از خودش نپرسید اونی مه ۲۷ ماه و ۲۹ روز مثلا خدمت داشته پس چی؟؟

  5. سلام بر اقایونی که دارند موش میدوونند خدا وکیلی شما خودتون هم بچه دارید ببینید من متاهلم وضعیت اقتصادیم مناسب نیس دارم خدمت میکنم پدرم هم سیزده ما جبهه داره خداییش واسه بچه های خودتونم بود اینطوری میکردید ما باید تو مملکت اسلامی به چه کسی و ب چه ارگانی شکایت کنیم وقتی میبینیم محل نمیزارند پس شکایتتون رو به خدا میکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا