خرید تور تابستان

تحلیل مغز متفکر تحریم‌های ایران درباره آینده صادرات نفت

55 آنلاین نوشت: ایجاد اجماع تحریمی علیه ایران، برای دولت آمریکا دشوار خواهد بود.  رویکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره توافق هسته‌ای موسوم به برجام، نه تنها با انتقاد ناظران و رسانه‌ها مواجه شده، بلکه مقامات دولت باراک اوباما، بخصوص آن‌هایی که در مذاکرات هسته‌ای درگیر بودند، هم نگرش ترامپ در قبال توافق هسته‌ای را نادرست می‌دانند.

ریچارد نفیو یکی از آن مقامات است. او هماهنگ‌کننده سیاست‌گذاری تحریمی در وزارت خارجه آمریکا در دوران اوباما و نیز کارشناس مسائل تحریم‌ها در تیم مذاکره‌کننده آمریکا در برجام بود. نفیو معتقد است که ترامپ با تعیین اولتیماتومی برای اصلاح برجام، بیش از هرکس دیگری، گزینه‌های خودش را محدود کرده است. به گفته این کارشناس، اگر ترامپ از تهدیداتش عقب‌نشینی کند و به وضعیت فعلی بازگردد، به عنوان “قهرمان” از او استقبال خواهد شد.

البته، نفیو معقتد است که ترامپ احتمالا چنین کاری نخواهد کرد.

بنا به ادعای نفیو، با فرض اینکه ترامپ از برجام خارج شود، گزینه‌های او به سرعت به اینکه آیا تحریم‌ها را بازگرداند یا خیر و اینکه با چه سرعتی تحریم‌ها را بازگرداند، محدود خواهند شد.

این کارشناس با بیان اینکه در صورت بازگشت تحریم‌ها، صادرات نفت ایران ظرف ۶۰ تا ۱۸۰ روز کاهش خواهد یافت، افزود: “معتقدم که برخی از خریداران کنونی (نفت ایران) بویژه چین، با تلاش‌های آمریکا (برای کاهش صادرات نفت ایران) مخالفت خواهند کرد و شاید نفت ایرانی را بیشتر بخرند و کار ما را بسیار دشوارتر کنند”.

در فوریه گذشته، نفیو طی مقاله‌ای که در دانشگاه کلمبیا منتشر شده، تخمین زده که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه از صادرات روزانه نفت ایران ظرف ۱۲ ماه از بازار حذف می‌شوند. نفیو معتقد است که این تخمین هنوز هم درست است.

در صورت لغو برجام، ایجاد ائتلاف تحریمی مانند ائتلافی که دولت اوباما علیه ایران ایجاد کرد، برای دولت ترامپ دشوار خواهد بود. نفیو در پاسخ به این پرسش که آیا اروپا، چین و روسیه در بازگشت تحریم‌ها علیه ایران همکاری خواهند کرد؟ گفت: “من پیش‌بینی می‌کنم که روسیه و چین از همکاری با تحریم‌های آمریکایی خودداری کنند و حتی ممکن است تجارت‌شان با ایران را بیشتر کنند. اروپا هم دچار شکاف خواهد شد. برخی از شرکت‌ها با تحریم‌های آمریکا همکاری و برخی دیگر خودداری خواهند کرد. حتی آن‌هایی که همکاری خواهند کرد، ممکن است تلاش کنند تا جایی که بتوانند (با ایران) تجارت کنند”.

از دیدگاه نفیو، برقراری همکاری اروپا و آمریکا در زمینه تحریم ایران، مانند همکاری گذشته، دشوار خواهد بود.

وبگاه اویل‌پرایس از نفیو پرسیده آیا ایران می‌تواند نفت‌اش را به خریداران دیگری بفروشد، مثلا نفت را به جای اروپا به آسیا صادر کند؟ نفیو پاسخ داد: ” البته که آن‌ها (ایرانیان) می‌توانند. در آن حالت، مسئله به جمع‌آوری اطلاعات، دیپلماسی و اجبار برای مدیریت تبعات این، مربوط خواهد شد”.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا