خرید تور نوروزی

دوئل نهایی؟ | مصطفی تاجزاده

سیدمصطفی تاجزاده در یادداشتی تلگرامی نوشته است:

«یکم

۱.اوضاع نامساعد اقتصادی ایران و تغییر استراتژی کره شمالی این تصور را در ذهن ترامپ تقویت کرده است که می تواند یک‌جانبه و با تحمیل مجدد تحریمهای گسترده، جمهوری اسلامی را نیز تسلیم کند و آن را پیروزی دومی برای خود محسوب دارد.

۲.ترامپ در خروج پیمان شکنانه از برجام در دنیا با مشکل مواجه است و تنها از حمایت نتانیاهو و چند دولت مخالف جمهوری اسلامی از قبیل عربستان و امارات متحده بهره می برد.

تقریبا تمام کشورهای جهان مخالف بهم خوردن توافق هسته ای هستند، چرا که می دانند در صورت تایید اقدام ناموجه ترامپ، بعد از آن هر پیمان بین المللی بی اعتبار خواهد بود و سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.

۳. ترامپ در خود آمریکا نیز با دشواری مواجه است. تنها یک سوم مردم ایالات متحده با خروج امریکا از توافق هسته‌ای موافقند.حزب دموکرات یکپارچه مخالف تصمیم اوست و بخشی از هم حزبی های جمهوری خواه ترامپ که بعضا مخالف برجام نیز هستند، اقدام کاخ سفید را نادرست می خوانند و آن را به دلیل تبعات سنگین بین المللی آن به زیان امریکا ارزیابی می کنند.

۴. در حال حاضر و برخلاف دوره احمدی نژاد اروپا در جبهه ایران و در مقابل آمریکا قرار دارد به ویژه آنکه برجام را بزرگترین پیروزی دیپلماتیک اتحادیه خود می داند. به یاد ندارم اروپا در موضوعی دیگر چنین متحد و قاطع علیه امریکا موضع گرفته و سخن از حفظ منافع خود بصورت مستقل گفته باشد. رویکرد روسیه و چین نیز روشن است؛ عدم همراهی با ترامپ و سعی در مهار او به شکست کشاندنش در این خودسری.

دوم

۱. مواضع منطقی، همکاری‌طلب و صلح‌جویانه رئیس جمهور ایران مقابل اقدام عهدشکنانه و جنگ‌طلبانه رئیس جمهور آمریکا، موقعیت ممتازی برای جمهوری اسلامی فراهم کرده است. اکنون کشورمان می تواند از مخالفت تقریبا یکپارچه جهانی علیه واشنگتن حداکثر استفاده را برای پاسداری از امنیت و منافع ملی بکند و ترامپ را به گوشه رینگ براند.

۲. این برجام است که جهان را با ایران همراه و ترامپ را در تنگنا قرار داده است. پس موضع جمهوری اسلامی باید دفاع از توافق هسته ای و حفظ برجام باشد و از این پایگاه به مصاف تحریمهای امریکا برود و امتیازهای ممکن را از کشورهای قدرتمند جهان بگیرد. همچنین با همین رویکرد باید بکوشد که همه دولت ها فشارهای خود را متوجه واشنگتن کنند.

۳. باوجود مخالفت اتحادیه اروپا ، روسیه، چین و دیگر کشورهای جهان با اقدام امریکا، ما دوران سختی را پیش رو داریم. چنانچه خردمندانه و متحد با تهدیدها و تحریم های اخیر مواجه نشویم، ممکن است خدای ناکرده شاهد فروپاشی اقتصادی و حتی ملی ایران باشیم.

خوشبختانه ما علاوه بر دنیا، در سطح منطقه نیز ،گرچه با دادن هزینه های کمرشکن، اما از اهرمهایی موثر برای مذاکره در شرایط برابر و گاه برتر برخورداریم و می توانیم بازیهایی برد-برد را با آنان و نیز با اتحادیه اروپایی و روسیه و چین سامان دهیم.

نباید بگذاریم این فرصت مهم و پرمخاطره از دست برود و خطای سال ۱۳۹۰ تکرار شود که پیش از آنکه تحریمهای نفتی و بانکی، جنگ تمام عیار اقتصادی را به ملت ایران تحمیل کرد، فرصت مذاکره و رسیدن به تفاهم را از دست دادیم.

۴.قوی ترین اهرم ما برای پشت سر گذاشتن چنین وضعیت دشواری جلب همراهی و مشارکت فعال ملت ایران است.

ما یا خواهیم توانست این تهدید بزرگ را به فرصتی استثنایی تبدیل کنیم و با عقلانیت جمعی و وحدت ملی و با جلب مشارکت آحاد شهروندان فردایی بهتر برای ایران و ایرانیان رقم بزنیم یا مجبور به پرداخت هزینه های بسیار سنگین و شاید جبران ناپذیر خواهیم شد.

ما هنوز فرصت جبران خطاهای گذشته را داریم. باید به مخاصمات غیرضرور و حبس ها و حصرها و ممنوع التصویری ها پایان داد و با تامین حقوق همه شهروندان و با گشایش های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و انتخاباتی و نیز دعوت از همه ایرانیان برای مشارکت در سازندگی کشور و رونق اقتصادی باردیگر ایران را سرای شور و شوق و امید کرد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. تو فتنه گر اشوب طلب غلط زيادي نكن خيلي احمقيد كه هنوز از برجام حرف ميزنيد رئيس جمهورتون هم مثل خودتون ي كذابه به تمام معناهست

  2. خروج آمریکا از برجام را باید در ادامه خروج آمریکا از کلیه معاهدات بین المللی ارزیابی کرد.
    این مسأله آمریکایی هست نه بقیه دنیا چرا ما می خواهیم یک دولت را مجبور کنیم که معاندان را بپذیرد. این اقدامات آمریکا را شبیه اسراییل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا