خرید تور نوروزی

گزارش ایران درباره‌ی انتخاب شهردار تهران

روزنامه‌ی ایران در گزارشی با تیتر «دیروز با 19 رأی شورایی‌ها انتخاب شد / افشانی، سکاندار جدید پایتخت» نوشت:

سرانجام پس از 20 روز گمانه زنی، محمد علی افشانی 59 ساله کوهدشتی، با 19 رأی قاطع شورایی‌ها، شهردار تهران شد.
این درحالی بود که پیش از این برخی‌ها معتقد بودند، شهردار تهران، بر خلاف دوره نجفی، رأی قاطع به دست نخواهد آورد و تفاوت آرا، تضارب نظرات را به نمایش خواهد گذاشت. انتخاب افشانی البته تنها یک انتخاب ساده نبود، چه آنکه زمانی که نامش به عنوان شهردار تهران بعد از استعفای اجباری نجفی بیرون آمد، ماجرای شایعات و پشت پرده‌هایی که از مدت‌ها قبل از سوی برخی شورایی‌ها، عنوان شده بود هم تمام شد! حالا فردی که زمانی، استاندار فارس بود و در کارنامه‌اش معاونت‌های عمرانی بسیاری درخشیده، سکاندار پایتخت شده است. زمانش برای پایان دادن به همه چالش‌ها و مشکلاتی که این روزها ابرشهر تهران را به زانو درآورده، تقریباً 3 سال و 4 ماه است و کارش برای راضی کردن همه طیف‌ها هم سخت خواهد بود!

رأی به افشانی، رأی احزاب یا رأی شورا؟!

اگرچه ازهمان ابتدا و زمانی که تازه نام گزینه‌های شهرداری روی میز شورایی‌ها قرارگرفته بود، از گوشه و کنار نام «افشانی» به عنوان گزینه نهایی برده می‌شد، اما سیل رقبا و به ویژه حاشیه‌های آمدن «محسن هاشمی» به شورا نگذاشت که این خبرهای غیر رسمی، در کانون توجهات قرار بگیرد. حتی تحرکات چند روز گذشته حسینی‌مکارم، رقیب جدی او و دستنوشته محمد علی نجفی، شهردار سابق در حمایت از مکارم هم نگذاشت، آمدن افشانی با این قاطعیت مطرح شود، با این همه از همان زمان که او در دفاع از برنامه هایش در صحن شورا، موافقت ارکان نظام با آمدنش را اعلام کرده بود، باید حدس زده می‌شد، شهردار بعدی تهران چه کسی خواهد بود! شنیده‌ها حاکی از آن است که تلاش‌های زیادی برای آمدن مکارم به داخل «بهشت» صورت گرفت، اما این تلاش‌ها در جلسه خصوصی شبانه‌ای تغییر شکل داد و حزب اتحاد ملت که موافق آمدن گزینه‌ای دیگر بود هم با چرخشی جالب توجه پشت «افشانی» قرار گرفت. با این توصیف بعد از حمایت حزب «اعتماد ملی»، (افشانی عضو شورای مرکزی آن است)، «مستقلین» و «کارگزاران» شورا از افشانی، آمدنش مسجل‌تر از قبل شد تا در بیست و سوم اردیبهشت طبق وعده شورا، شهردار منتخب تهران، انتخاب شد. البته درباره حمایت مستقلین هم شایعات زیادی مطرح شد. برخی می‌گفتند یک عضو شورا به دروغ از حمایت رئیس دولت اصلاحات از افشانی نام برده که این اظهارات که اتفاقاً مثبت هم واقع شده، قویاً از دفتر ایشان تکذیب شده است! در این میان البته نباید از استعفای محمد نعیمی‌پور، عضو ارشد حزب اتحاد ملت و معاون اجرایی دبیر کل این حزب در اعتراض به نوع رویکردهای برخی اعضای این حزب در جریان انتخاب شهردار تهران هم بی‌توجه گذر کرد.

استقلال کامل شورا برای انتخاب افشانی

شورای شهر پنجم با شعار شفافیت، به اذعان خودشان، هر آنچه در چنته داشت را روی دایره قضاوت ریخت، اما شنیده‌ها حکایت از آن دارد که رأی به «افشانی» در صحن علنی، چند ساعت قبل‌تر در جلسه‌ای صبحگاهی که به روال هر هفته برگزار می‌شود، استمزاجی گرفته شده بود. با وجود این برخی شورایی‌ها روند انتخاب «او» را کاملاً بی‌طرفانه و همه حرف و حدیث‌ها در این باره را شایعات بی‌اساس خواندند! حتی حسن رسولی در نطق بعد از رأی گیری، به صراحت اعلام کرد که شورا با استقلال لازم، شهردار را انتخاب کرده و کسی، نظری را به شورا دیکته نکرده است. او حتی گفت که زمزمه‌هایی از خارج شورا، می‌خواستند جلسه دیروز را به تعویق بیندازند، اما شورا زمان را مدیریت و شهردار جدید را انتخاب کرد! محمد جواد حق شناس، دیگر عضو شورا هم پس از اعلام شهردار شدن افشانی در توئیت خود این طور نوشت: «با احترام به شما رأی به افشانی اجماع احزاب اصلاح‌طلب است و حزب اعتماد ملی خود را جدای از جریان کل اصلاحات نمی داند.»
بعد از 9 ماه پر چالش که البته اتفاقات مثبت بی‌شماری هم به نام نجفی ثبت شد، حالا قرعه شهر به نام فردی افتاده که 3 دهه از عمرش را بی‌ارتباط با حوزه شهری نگذرانده است. افشانی دیروز به صحن شورا نیامد، (چون از او دعوت نشده و قرار هم نبود که در این جلسه باشد.) اما در آخرین گفت‌و‌گویش با روزنامه سازندگی ترافیک را مهم‌ترین مسأله شهر تهران اعلام کرده و راه حلش هم برای حل این معضل، توسعه قطار شهری بود. (تلاش او برای مناقصه 500 واگن در تهران بزودی به بار می‌نشیند) او همچنین گفته بود: «امیدوارم تهران برای من و اصلاح‌طلبان باتلاق نباشد چون اگر بود در تصمیم‌گیری‌ام تجدیدنظر می‌کردم. هنوز معاونان خود را انتخاب نکردم و دلایلم را به اعضای شورای شهر تهران نیز توضیح دادم و آن‌ها نیز پذیرفتند. به اعضا گفتم به‌جای معرفی فرد، شاخص معرفی می‌کنم که برای این معاونت باید فردی با این سابقه اجرایی و تحصیلات نیاز است. هزینه‌های جاری در شهرداری باید کنترل شود، تعداد کارکنان شهرداری بسیار بالاست، تعدادی در سن بازنشستگی هستند، باید چاره‌ای اندیشیده شود تا این افراد بازنشسته شوند تا تعداد حقوق‌بگیران کاهش یابد، وقتی کاهش یافت هزینه‌های ما صرفه‌جویی شده و صرف خدمات به مردم می‌شود.»

بعد از انتخاب افشانی، شورایی‌ها چه گفتند؟

محسن هاشمی رئیس شورای شهر بعد از ثبت دومین نتیجه ۱۹تایی اعضای شورا به شوخی گفته بود: «امروز شورا چه خبر شده؟ انسجام اعضا به قول رضا مارمولک در‌اند اِندِ خودشه!» شهربانو امانی هم در اظهاراتی جالب توجه گفت: «پیش‌بینی من حداکثر ۱۶ رأی بود؛ کسی که به مکارم رأی داده از حق طبیعی‌اش استفاده کرده؛ رأی سفید هم همین طور.من می‌گویم آقای افشانی شهرداری نخواهد بود که ظرف چند ماه کنار برود یا استعفا بدهد. ایشان در برنامه‌شان نشان داده‌اند که اگر شورا حمایت لازم را داشته باشد تا انتهای کار همراه خوهند بود.» ناهید خداکرمی هم این طور گفت:« مکارم حسینی تعداد رأی بیشتری در شورا داشت، اما افشانی قدرت تصمیم‌گیری اقتصادی بالایی دارد. توصیه می‌کنیم از نیروهای شاغل در شهرداری استفاده شود، به خاطر انتخاب افشانی شورا را ترک نکردم.» محمود میرلوحی از افشانی خواست تا از برنامه پنج کاندیدای دیگر شهرداری هم استفاده کند.

ارسال پرونده «افشانی» به وزارت کشور

بنا به گفته محسن هاشمی، پرونده محمدعلی افشانی به وزارت کشور برای دریافت تأییدیه‌ ارسال شده است.«وزیر کشور 20 روز فرصت دارد که این حکم را امضا کند اما از آنجا که در حال حاضر افشانی معاون وزیر کشور است انتظار داریم این حکم زودتر امضا شود.»
وی درباره اینکه چرا تصمیمات شورا در جلسات هم اندیشی و پشت درهای بسته انجام می‌شود، گفت: به نظر من این سؤال سفسطه انگیز است؛ چرا که در مجلس یا هر جمع مشورتی و تصمیم گیرنده‌ای فراکسیون‌هایی وجود دارد که با هم جلسات هم اندیشی برگزار می‌کنند، در جلسات هم اندیشی شورا هم در مورد همه مسائل و تصمیم گیری‌ها صحبت می‌شود تا بررسی‌ها کاملاً آگاهانه باشد و حالا که شورای شهر یکدست است و جلسات هم‌اندیشی نیز یکدست برگزار می‌شود، شما فکر می‌کنید که شفاف نیستیم. رئیس شورای شهر تهران درباره ابهام در تأیید صلاحیت افشانی گفت:« یکی از دلایل انتخاب افشانی احتمال صد درصدی تأییدشان بود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا