ارتباط نقش منطقهای ایران با روابط اقتصادی با اروپا و حفظ برجام
کاربری به نام «مینا وررشوچی» در توییتر دربارهی ارتباط نقش منطقهای ایران با روابط اقتصادی با اروپا و حفظ برجام در صفحهی خود نوشت:
«در تحلیل شرایط پس از برجام دیده میشود که خیلی ها از استدلالی ساده انگارانه استفاده میکنند و این گزاره دائم تکرار میشود که فلان کشور چون سطح رابطهی تجاریاش با امریکا بیشتر است پس ایران را رها میکند. در حالی که تحلیل در این باره باید منطبق بر واقعیت های «اقتصادی سیاسی» باشد.
این واقعیتی است که همهی کشورها با امریکا بعنوان اقتصاد اول دنیا و یک بازار بزرگ مراودات تجاری داشته باشند، اما آیا صرفا این موضوع روابط آنها با تهران را قطع میکند ؟!
هرگز؛ اگر اینگونه بود امریکا و دیگر کشورها برای حل مسائل منطقهای نیاز به گفتگو با ایران نداشتند.
در سالهای اخیر از زمان ورود امریکا به افغانستان, عراق, سوریه و بحث لبنان کم و بیش حضور ایران در منطقه مهم بوده است .
کشورهای اروپا با واسطه و بی واسطه از ایران برای حل مسائل منطقه کمک میگیرند و درمقابل کمک اقتصادی نیز میکنند. این یک روند است و امروز نیز ادامه دارد.
نمیتوان تنها اعداد تجارت اقتصادی را روبرو قرارداد و براساس ان نتیجه گیری کرد. امروز اگر ایران اراده کند میتواند تمام منطقه را به خاک و خون بکشد و منافع دُوَل غربی و اعراب را تحت تاثیر قرار دهد. حذف ایران بعنوان بازیگر منطقه ای باعث بوجود امدن بحران در منطقه میشود.
هر زمان توازن قوا در منطقه بین ترکیه ایران و عربستان برهم بخورد و اسرائیل یکه تازی کند و این شرایط امروز منطقه بوجود می اید.
ایران به دلیل برجام قدرتمندتر از هر زمان دیگری است .امروز توازن قدرت به سمت ترکیه و ایران است و عربستان از این موضوع رنج میبرد.پس به دنبال برهم زدن بازیست
ایران از این نقش پررنگ خود در منطقه میخواد که امتیاز اقتصادی بگیرد. تمام ماجرا برسر قدرت منطقه ایست . پس تنها براساس اعداد و ارقام تحلیل کردن کار اشتباهی است. مسائل اقتصادی و سیاسی مکمل یکدیگرند هر دو ,بازوی بازی های کشورهاست»
انتهای پیام
بر تحلیلگر محترم حرجی نیست ، ولی علت درج این تحلیل در سایت انصاف را نفهمیدیم ، اگر قدرت به خاک و خون کشیدن منطقه (به فرض صحت) دلیل قدرتمندی باشد این کار از رژیم صهیونیستی اسرائیل با حداقل 150 کلاهک هسته ای و سابقه درخشانش در به خاک و خون کشیدن بهتر بر می آید !!
عربستان و ترکیه و ایران در یک جبهه هستند یا در دو جبهه و نقش ترکیه در این میان چیست ؟!!