خرید تور نوروزی

دو یادداشت درباره‌ی شهید بهشتی

«غلامعلی رچایی»، در آستانه‌ی سالگرد هفتم تیر، درباره‌ی شهید بهشتی دو یادداشت در کانال تلگرامی خود منتشر کرد که در پی می‌آیند:

نظرجالب دکتر شریعتی درباره نظم شهید دکتر بهشتی

مدتی پیش سری به علی آقای جنتی زدم .کتاب سیره شهید بهشتی را که بنیاد شهید پس از سالها عملا توقیف حتی در دوره‌ی دولت تدبیر و امید به تازگی باز نشرکرده است! برایشان بردم و تقدیم کردم. خوشبختانه یا … بیشتر وقت دیدار ما به بحث درباره‌ی این شهید عزیز قدر ناشناخته- که آقای جنتی ازدوران تحصیل درقم با وی که در دبیرستان حکیم نظامی معلم زبان بوده حشر و نشری داشته-سپری شد.

آقای جنتی خاطرات خوبی از،شهید بهشتی داشت که ای کاش وقتی کتاب را با آن حجم دید و به شوق آمد و فرصت را غنیمت شمرده و مطالبی گفت آنها را لااقل با تلفن همراهم ضبط می‌کردم تا در تاریخ بعنوان سند بماند. ازجمله مطالبی که برایم خیلی جالب بود و من درطول مدت سه سال تحقیقی که در تالیف این کتاب بسیار ارزشمندگذاشتم نمونه و نظیرش را از کسی نشنیده بودم این خاطره بود که ایشان می گفت:

مرحوم دکتر شریعتی احترام خاصی برای مرحوم شهیدبهشتی قائل بود و نظم برنامه‌ای و کاری او را خیلی می‌پسنید. یک روز دکتر شریعتی به من گفت فلانی این آقای بهشتی خیلی آدم جالبی است. سوال کردم چطور؟ دکتر با خنده گفت برای اینکه اینقدر در برنامه‌های زندگی و کاری روزانه‌اش نظم و ترتیب حاکم است که اگر مساله‌ای او را ناراحت و غصه‌دار بکند همان موقع غصه نمی‌خورد بلکه فوری دفترچه‌اش را از جیبش در می آورد و مثلا می نویسد پس فردا ساعت ده صبح به مقدار پانزده دقیقه بایدغصه بخورم!


دو ناشنیده از شهید مظلوم،آیت الله دکتر بهشتی

رجایی در یادداشت دیگری که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، نوشت:

در آستانه‌ی سالگرد شهدای بزرگوار فاجعه هفتم تیرماه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در تیر ماه سال 1360قرار داریم. فاجعه‌ی تلخی که شهیدی قدر ناشناخته همچون دکتر بهشتی را از ما گرفت. بسیار از این شهید باید گفت و مع الاسف گفته نمی شود وخدای را سپاس که درخور بضاعتم دو دهه پیش،کتابی درسیره این عزیزنگاشتم که ماحصل مصاحبه باحدود یکصدشخصیت بود.

از ابعاد برجسته شخصیت شهید که در این کتاب که بنیادشهیداخیرا پس از وقفه ای تاسف آور و طولانی چند ساله به باز نشر آن همت کرد مفصل بدان پرداخته شده ویژگیهای فردی بخصوص نظم کاری و برنامه ای وی بود. به نمونه ی زیبا اکتفا می کنم وطالبان مطالب بیشتر را به کتاب ارجاع می دهم. شهیدبهشتی درتنظیم اوقاتش بسیار دقیق بود مثلا وقتی جلسه ای ناتمام می ماند به طرف می گفت وقت اکنون شماتمام شد چند دقیقه برای نوبت بعد وقت ملاقات بگیر و بیا تا بحث به نتیجه برسد.

روش ایشان اینطور نبود که وقت بعدی را که به فرد یا افراد دیگری داده بود نادیده بگیرد وجلسه را ادامه بدهد. نکته جالب این که این شهید که به انتخاب امام یکی از سه گزینه رهبری نهضت پس از مرگ یاشهادت امام در دوره سخت مبارزه در حوادث احتمالی بود،گاهی در دفتر یادداشت خود که در آن وقتهای ملاقات به دیگران را یادداشت می کرد، می نوشت : وقت به خودم!

درود و رحمت بی پایان الهی بر این ستاره همیشه درخشان فقاهت و لعن و نفرین ابدی بر منافقین کور دلی که این وجود با برکت را از ملت گرفتند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا