خرید تور نوروزی

عید فطر | اکثر مراجع: جمعه، سیستانی: شنبه

مراجع عظام تقلید در بیانیه‌هایی جداگانه زمان عید سعید فطر را اعلام کردند.

آیت الله خامنه ای: جمعه

متن اطلاعیه: «بسم الله الرحمن الرحیم. با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارشهای راصدان مورد وثوق و خبره که از نقاط مختلف کشور واصل شده است، رؤیت هلال ماه شوال المکرم در غروب پنج‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۳۹ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) محرز گردیده است، بنابراین فردا جمعه ۲۵ خرداد عید سعید فطر خواهد بود. ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت مؤمن و بزرگوار ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر در سراسر کشور اقامه خواهد شد».

دفتر آیت الله سیستانی: شنبه

دفتر آیت الله سیستانی در بیانیه ای فردا (جمعه) را مکمل ماه مبارک رمضان ۱۴۳۹ ه ق و ۱۳۹۷ ه ش اعلام کرد.

به گزارش شفقنا متن اطلاعیه مرجع عالیقدر تشیع به این شرح است:

بسمه تعالی
با توجه به اینکه رؤیت هلال ماه شوال بعد از غروب امروز پنجشنبه ٢٩ ماه مبارک رمضان با چشم غیر مسلح ثابت نشده است، طبق فتوای آیت الله سیستانی مد ظله جمعه آخرین روز ماه رمضان و شنبه روز عید سعید فطر اعلام می گردد.

آیت الله وحید خراسانی: جمعه

رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی به اثبات رسید.

دفتر این مرجع تقلید اعلام کرد: هلال ماه شوال برای آیت الله وحید خراسانی محرز گردید و بنابراین جمعه اول شوال و عید سعید فطر است.

آیت الله شبیری زنجانی: جمعه

هلال ماه شوّال برای حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی اثبات نگردید و بنابراین جمعه روز آخر ماه مبارک رمضان است.

دفتر این مرجع تقلید اعلام کرد: رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله شبیری زنجانی محرز نگردیده و بنابراین فردا ۳۰ ماه رمضان است.

آیت الله حکیم: جمعه

دفتر حضرت آیت الله العظمی محمد سعید حکیم در اطلاعیه ای جمعه را عید سعید فطر اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: «با توجه به اینکه رویت هلال ماه شوال ۱۴۳۹ه.ق با دلیل شرعی برای حضرت آیت الله العظمی حکیم ثابت گردیده، لذا جمعه ان شاء الله عید فطر خواهد بود».

آیت الله صافی گلپایگانی: جمعه

رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی محرز گردید.

براساس اعلام دفتر این مرجع تقلید، با اثبات رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، جمعه اول شوال و عید سعید فطر است.

آیت الله جوادی آملی: جمعه

بر اساس اعلام دفتر این مرجع تقلید، هلال ماه شوال برای آیت الله جوادی آملی محرز گردیده و جمعه عید سعید فطر است.

 آیت الله مکارم شیرازی: جمعه

با توجه به گزارش رویت هلال ماه شوال در غروب پنج شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷، روز جمعه ۲۵ خرداد مصادف با اول شوال و عید فطر خواهد بود.

آیت الله صانعی: جمعه

رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله العظمی صانعی اثبات گردید.

بر اساس اعلام دفتر این مرجع تقلید، هلال ماه شوال برای آیت الله صانعی محرز گردید و بنابراین جمعه عید سعید فطر است.

آیت الله نوری همدانی: جمعه

هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی به اثبات رسید.

بر اساس اعلام دفتر آیت الله نوری همدانی، هلال ماه شوال برای این مرجع تقلید محرز گردیده و بنابراین جمعه عید سعید فطر است.

آیت الله روحانی: جمعه

بر اساس اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید، جمعه اول شوال و عید سعید فطر است.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات به اطلاع عموم مومنین می رساند که بنا به شهادات دریافتی از کشورهای آفریقایی و بر اساس مبنای فقهی حضرت آیت الله العظمی روحانی  روز جمعه بیست و پنجم خردادماه ۱۳۹۷ هـ ش، روز اول ماه شوال و عید مبارک فطر است.

آیت الله جناتی: جمعه

دفتر آیت الله جناتی اعلام کرد: رویت هلال ماه شوال برای آیت الله جناتی محرز گردیده و بنابراین جمعه عید سعید فطر است.

رویت ماه با چشم مسلح؟

رویت هلال از نظر آیت الله سیستانی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

    1. سلام هرگز این قضاوت درستی از یک مرجع عالیقدر نیست تفاوت درتفقه در علم فقه وجود دارد وربطی به برتری جویی افراد ندارد.

      14
      1. سلام اختلاف نظر مراجع بخاطر اختلاف دیدگاهاشون درباره مبانی فقهی هست ..مثلا درمورد همین ثابت شدن اول ماه در رساله جامع آیت الله سیستانی توضیح نسبتا کاملی داده شده که توصیه میکنم باتوجه به اینکه نسخه اندرويدش هم در کافه بازار هست حتما دوستان مطالعه کنند (علی الخصوص توضیحات پاورقی مربوط به رویت هلال)
        پی نوشت: یا أیها الذین امنوا أتقولون ما لا تعلمون؟

    2. سلام؛
      اگر دقت کنید در متن نظرات مراجع آمده که آقای سیستانی ملاک رؤیت را چشم غیر مسلح می دانند در حالی که برخی چشم مسلح را هم قبول دارند. لذا اگر می بینید نظرات مراجع در مواردی با هم فرق داره، به دلیل اختلاف در دلیل و مبنای آنان است.
      بنابراین هم دور از عقل و هم دور از ادب و هم دور از انصاف است که آدم در مورد چیزی که اطلاعات کامل در موردش نداره، اظهار نظر کند. مثل اینه که کسی که تحصیلات تخصصی در مورد مسائل پزشکی یا روانشناسی یا تربیتی یا کشاورزی نداره بیاد و خیلی منتقدانه در مورد ریز مسائل اینها اظهار نظر کنه؛ شما به چنین آدمی چی میگید؟
      یکم هم به حرفهامونقبل از گفتنشون فکر کنیم و هم خوش بینانه حرف بزنیم.

  1. لطفا متن مطلبتون رو درست کنید!
    آیت الله شبیری زنجانی هم روز شنبه را عید اعلام کردند.

  2. سلام خدمت برادران عزیز
    لطفا عزیزان من در مورد مسائل شرعی ، احساسی و عصبی و بدون فکر و بدون تحقیق و مطالعه ، اظهار نظر تخصصی ابراز نفرمایید.
    در مسئله رویت هلال( دیدن هلال ماه رمضان یا شوال – اول و آخر ماه رمضان) دو نکته مهم وجود داره . یکی اختلاف مبنای فقهی مراجع تقلید در مورد چشم مسلح و غیر مسلح و دیگری وظیفه مردم در مورد شروع ماه رمضان یا عید فطر
    در مورد اختلاف مبنای فقهی فعلا بحث نمی کنم.
    اما در مورد وظیفه مکلفین(مردم) در مورد اول و آخر ماه رمضان ، طبق نظر همه مراجع معظم تقلید ، اینست که
    1 – اگر خود فرد (حتی اگر بی سواد هم باشه) با چشم خودش هلال اول ماه رمضان را ببیند ( حتی اگر هیچ مرجع تقلیدی در مورد رویت هلال ماه رمضان اعلام نظر نکرده باشد که برایش محرز شده یا نشده ) باز وظیفه مکلف است که روزه بگیرد وگرنه قضا و کفاره دارد . (و نمی تواند روزه نگیرد و بگوید هنوز اعلام رسمی نشده بود.) و همچنین اگر هلال ماه شوال را با چشم خود ببیند حق ندارد روزه بگیرد (چون روزه روز عید فطر حرام است) – (حتی اگر هیچ مرجع تقلیدی در مورد رویت هلال ماه شوال اعلام نظر نکرده باشد که برایش محرز شده یا نشده )
    2 – اگر خود فرد نخواهد که به دنبال دیدن هلال ماه برود ( در اول یا آخر ماه رمضان) اگر از قول هر انسان مومنی ( که در راس آنها مراجع معظم تقلید و ولی فقیه و رهبر جامعه اسلامی می باشد ) اطمینان حاصل کند که هلال ماه دیده شده ، بخاطر این اطمینان به خبر عادل عاقل مومن ، می تواند حرف او را قبول کند ( اما باید بدانیم که این اعلام نظر مرجع تقلید ، فتوای شرعی نیست که فقط مربوط به رابطه مکلف و مرجع تقلیدش باشد ، بلکه حتی اگر مکلف ، از قول و نظر مرجع تقلیدی غیر از مرجع تقلید خودش هم اطمینان حاصل کند که مثلا هلال ماه شوال دیده شده است ، می تواند آن روز را روزه نگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا