خرید تور تابستان

روغن پالم، مهمان ناخوانده


مدیر اداره نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: موارد مصرف روغن پالم، در صنایع صابون‌سازی و همچنین مشتقات آن، در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی و شیمیایی است.

 به گزارش انصاف نیوز به نقل از پرتال اخبار دانشگاهی کشور، احسان آزاد‌روش صبح امروز در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه در حدود 300 فرآورده لبنی در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: بر اساس استاندارد ملی، صنایع غذایی، فقط مجاز به بهره‌گیری از این روغن، در تولید پنیر خامه‌ای و شیر خشک (با چربی گیاهی)، پنیر پیتزا پروسس و بستنی هستند.

وی در تشریح عوارض مصرف روغن پالم در انسان افزود: روغن پالم مانند همه چربی‌ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده است و اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 پالمتیک اسید گرفته است.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است، اضافه کرد: بنابه گزارش سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف پالمتیک اسید، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

آزادروش بیان کرد: مقدار اسید چرب اشباع روغن پالم حداقل 50 درصد است، بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در نظر می‌گیرند.

این مسئول با اشاره به اینکه چربی‌های ترانس در دمای اتاق، جامد هستند، عنوان کرد: روغن‌های جامد نباتی یا روغن‌هایی مانند پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند و چنین روغن‌هایی می‌توانند موجب بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند.

وی ادامه داد: تأکید می‌شود روغن‌هایی با کمترین میزان اسید چرب اشباع و ترانس در سبد غذایی افراد قرار گیرد که باید حداقل زیر دو درصد اسید چرب اشباع و ترانس داشته باشند.

این مسئول گفت: مسئولان اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در صورت مشاهده تخلف در زمینه عدم رعایت فرمول ثبت شده، ضمن گزارش مراتب تخلف به مراجع قضایی، نسبت به توقف خط تولید و یا ابطال پروانه ساخت محصول اقدام ‌کنند.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین به شهروندان نیز توصیه کرد: به دلیل مضرات چربی‌های حیوانی، شیر و لبنیات پُرچرب را از سبد غذایی خانواده خود حذف کنند و از لبنیات کم‌چرب در مورد شیر، چربی کمتر از 2.5 درصد باشد استفاده کنند.

گفتنی است روغن پالم، نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود و ضمن آن که ماده‌ای رایج برای پخت و پز در کمربند استوایی آفریقا، آسیای جنوب شرقی و بخش‌هایی از برزیل است.

همچنین در دیگر نقاط جهان برای پایین أوردن هزینه‌ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده، برای سرخ کردن نیز استفاده می‌شود.

کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است و در بیشتر خیابان‌های شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می‌شود.

موارد مصرف روغن پالم، در صنایع صابون‌سازی و همچنین مشتقات آن، در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی و شیمیایی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا