خرید تور تابستان

مدیرعامل ایلنا از فشار به رسانه‌ها می گوید

گفت و گو با مدیرعامل ایلنا / پرونده مرجعیت خبری – 1

مدیر عامل خبرگزاری کار ایران، ایلنا، درباره‌ی نگرانی رییس جمهور از میزان اعتنا به رسانه‌های بیرون از کشور و تاکید بر ضرورت اصلاح آن، با اشاره به انواع فشارها و محدودیت‌ها گفت: در چنین شرایطی تقریبا محال است و همین می‌شود که رسانه‌های ما رسانه‌های بی خاصیت شده و مردم دیگر به آنها اعتماد نمی‌کنند.

«مسعود حیدری» در پاسخ به خبرنگار انصاف نیوز در این‌باره گفت:

«اینکه رسانه‌های داخلی مرجع خبری بشوند، پیش شرط‌هایی دارد و بخش عمده‌ای از آن در دست خود رسانه‌ها نیست. آن بخشی که مربوط به رعایت امانت و صداقت می‌شود، پارامترهای درستی است و رسانه‌ها باید رعایت کنند. اما یک موضوع عمده این است که رسانه‌های ما به قدری خط قرمزها و محدودیت‌های خواسته و ناخواسته برایشان درست شده که حتی در جاهایی دچار خودسانسوری می‌شوند و این خودش لطمه‌ی بزرگی است.

فشارهای قضایی و امنیتی را داریم، نهادهای مختلفی را داریم که خودشان را حائز شرایط می‌دانند و به خودشان اجازه می‌دهند که به این حوزه وارد شوند و دخالت کنند و برای آنها خط قرمز و چارچوب تعیین کنند. در صورتی‌که درست این است دستگاهی که رسانه‌ها باید با آن هماهنگی‌هایی داشته باشند، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد است و تنها در موارد خیلی خاص و ویژه هم نهادی که می‌تواند به لحاظ قانونی به رسانه‌ها چارچوبی را اعلام کند، شورای عالی امنیت ملی است، آن هم طبق قانون تنها مصوبات شورا، نه چیزی غیر از مصوبات.

اما اینقدر خط قرمز و محدودیت‌های مختلف از جاهای مختلف، نهادهای امنیتی، نظامی و قضایی برای دیگران درست می‌کنند و هر کدامشان هم خودشان را محق می‌دانند که رسانه‌ها به حرف آنها گوش بدهند و اگر زمانی شما به آنها انتقاد هم بکنی که شما باید این موارد را با نهادی که با ما مرتبط است، یعنی معاونت مطبوعاتی ارشاد، مطرح کنید، شاید این را به نوعی نادیده گرفتن نظر خودشان تلقی کنند و از آن بدتر، اگر رسانه‌ها به چارچوب‌هایی که آنها برایشان تعیین می‌کنند توجه نکنند، این را در قالب گزارش و امثالهم به مراجع قضایی می‌برند و برای رسانه‌ها مشکل ایجاد می‌کنند.

خب در چنین شرایطی شما چطور می‌توانید توقع داشته باشید که یک رسانه آزادی عمل داشته باشد و بتواند عمده‌ی نیازهای افکار عمومی و خوراک آنها را تامین کند؟ در چنین شرایطی تقریبا محال است و همین می‌شود که رسانه‌های ما رسانه‌های بی خاصیت شده و مردم دیگر به آنها اعتماد نمی‌کنند.

طبیعی است که این رسانه‌های خنثی در شرایط خاص و سخت که نیاز است به پای منافع ملی بایستند، قاعدتا چون مخاطبی ندارند نمی‌توانند موفق عمل کنند؛ یعنی ضرر آن دو طرفه است، هم برای خود رسانه‌ها مشکل‌ساز می‌شود و هم در کلان و بلندمدت برای کشور و نظام مساله‌ساز خواهد بود، برای اینکه مردم نگاهشان به داخل نخواهد بود».

سخنان روحانی

حسن روحانی، رییس جمهور، 23 خردادماه در دیدار با اهالی رسانه گفته است:

«امروز بار سنگینی بر عهده شما اصحاب رسانه قرار دارد. امروز مشکل اصلی ما، مشکل اقتصادی، فرهنگی و یا امنیتی نیست، بلکه مشکل اصلی امروز ما جنگ روانی است. بزرگترین غم برای یک ملت زمانی است که رسانه‌های بیگانه مرجع او باشند. در کمتر جایی دیده‌ام که یک ملت اینگونه به رسانه‌های بیرونی اعتنا کنند، این وضعیت باید اصلاح شود و رسانه‌های داخلی مرجع اطلاع‌رسانی به مردم باشند.

مرجع افکار عمومی مردم باید رسانه‌های داخلی و رسانه‌های دارای نام و نشان باشند نه رسانه‌های بی نام و نشانی که در فضای مجازی به راحتی هر چه می‌خواهند می‌گویند و با القاء و تخریب باعث انحراف مسیر افکار عمومی می‌شوند.

دولت همواره از انتقاد مشفقانه و دلسوزانه استقبال کرده و آن را به نفع دولت و کشور دانسته و می‌داند، اما تخریب، تهمت و دروغ نه تنها باعث تضعیف دولت و نظام بلکه بالاتر از آن باعث تخریب مبانی اخلاق می‌شود؛ انتشار اخبار دروغ دادن آدرس غلط به مردم و ناامید کردن آنها از آینده است».

دلایل بی اعتمادی به رسانه‌های داخلی از زبان معاون مطبوعاتی

«چون رسانه‌ها ویترین احزاب‌اند اعتماد مردم رفته است»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. حرف حساب جواب ندارد و واقعا جان کلام و آسیب کلان افتاده به جان آزادی بیان را یکجا گفتند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا