انقراض خودروسازی به شیوه سنتی
مدیرعامل آستون مارتین در این کنفرانس خطاب به حضار گفت که مشابهسازی خودرو و برخورداری آنها از ویژگیها و امکانات یکسان و مشابه، تولیدکنندگان انبوه خودرو را به تغییر الگوی تجاری یا پذیرش انقراض وادار خواهد کرد.
به گزارش «اخبار خودرو»،اندی پالمر، مدیرعامل کمپانی بریتانیایی استون مارتین در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود که با حضور خبرنگاران مختلف برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار اتوموتیو نیوز اروپا همان نگرانیهایی را درخصوص اقتصاد صنعت خودرو مطرح کرد که پیشتر توسط سایر چهرههای شاخص این صنعت همانند سرجیو مارشیونه و باب لوتز طرح شده بود. مدیرعامل آستون مارتین در این کنفرانس خطاب به حضار گفت که مشابهسازی خودروها و برخورداری آنها از ویژگیها و امکانات یکسان و مشابه، تولیدکنندگان انبوه خودرو را به تغییر الگوی تجاری یا پذیرش انقراض وادار خواهد کرد. او در ادامه گفت: «من بر این باور هستم که ما در آستانه مرحله پایانی خودروسازی به شیوه سنتی هستیم.» در این رویداد که در مقر شرکت ایتالدیزاین برگزار شده بود، پالمر برای روشنترکردن منظور خود به سابقه ۴۰سالهاش در صنعت تولید انبوه و بهخصوص مدیریت اجرایی نیسان اشاره کرد.
الگوی تجاری جدید
«برای مدتی طولانی الگوی تجاری مورداستفاده خودروسازان تولید هر چه بیشتر با قیمت هر چه کمتر بود. هرچند فروش با حجم بالا اما بدون سودآوری نمیتواند بقای یک شرکت را در بلندمدت تضمین کند. این بیمعنی است که شما یک میلیارد یورو خرج تولید یک ماشین بکنید و بعد همان ابتدای عرضه آن را با تخفیف به بازار بفرستید.» پالمر در اینجا به تحلیل سرجیو مارشیونه اشاره کرد که سال ۲۰۱۵ با عنوان «اعترافات یک معتاد به سرمایه» منتشر شد. در این مقاله مفصل، مارشیونه مینویسد که خودروسازان باید دست از صرف میلیاردها دلار برای تولید خودروهایی که تقریبا شبیه به هم هستند، بردارند. پالمر در ادامه گفت: «در خودروسازی سرمایهگذاران بسیار زیادی هستند که میلیاردها دلار صرف میکنند اما این سرمایهگذاریها بازده بسیار اندکی برای آنها دارد.» این مشکل با رواجیافتن خودروهای خودران و الکتریکی که پدیدههایی مانند همسفری را ترغیب میکنند، غامضتر نیز خواهد شد. پالمر در ادامه با ارائه مقایسهای از صنعت هوافضا بهعنوان سناریویی که خودروسازان باید به آن توجه نشان دهند، گفت: «ما با مشابهسازی محصولات دست به ریسک بزرگی میزنیم. جهان به دهها خودروسازی نیاز ندارد که صرفا با نامهای مختلف خودروهایی شبیه به هم را عرضه میکنند. در اروپا بیش از ۷۵برند خودروسازی وجود دارد، اما ما فقط با چهار تولیدکننده هواپیما سروکار داریم.»
آغاز یک پایان
پاییز گذشته باب لوتز، معاون ارشد سابق جنرال موتورز نیز در گفتوگو با نشریه اتوموتیو نیوز بحث مشابهی را مطرح کرده بود. لوتز آن زمان گفته بود: «ما در حال نزدیک شدن به پایان عصر خودروسازی هستیم.» او در ادامه نمایندگیهای فروش را بهعنوان «موجوداتی در حال خطر انقراض» توصیف کرده بود، زیرا کمپانیهای بزرگ ارائهدهنده خدمات همسفری مانند اوبر و لیفت در آینده اقدام به خرید ناوگانهای بزرگ خودران از سازندگان خواهند کرد. پالمر در کنفرانس مطبوعاتی از نیاز خودروسازان به یک الگوی تجاری جدید یاد کرد که در آن به تمایل خریداران به داشتن ماشینهای زیبا و هیجانانگیز شخصی با یک برند قدرتمند بها داده میشود. پالمر ادامه داد: «خودروها همچنان برای مردم دارای ارزشی احساسی هستند و اینجاست که پای سازندگان خودروهای لوکس به میان میآید.
این نقطه همان جایی است که آستون مارتین در حال ترقی کردن در آن است.» پالمر در ادامه توضیح داد آستون مارتین ثابت کرده که نیازی نیست کمپانیهای خودروسازی بخشی از یک گروه خودروسازی بزرگتر باشند تا بتوانند بقا پیدا کنند و به حاشیه سود خوب دست یابند. در عین حال نباید فراموش کرد آستون مارتین طی یک قرارداد همکاری با گروه خودروسازی دایملر موتورهای V8، سیستمهای الکتریکی و فناوریهای دیگر خود مانند فناوری نیمهخودران را از این گروه آلمانی دریافت میکند. آستون مارتین در سال ۲۰۱۷ بعد از ۶ سال متوالی ضرر موفق شد به سودآوری دست پیدا کند و در سال ۲۰۱۸ نیز روند سودآوری این شرکت ادامه دارد.
انتهای پیام