دادن اجازه اجرای اعدام «محمد ثلاث»
وکیل مدافع محمد ثلاث راننده اتوبوس محکوم به قتل عمد سه مامور نیروی انتظامی در حادثه خیابان پاسداران تهران از استیذان (اجازه اجرا) حکم قصاص موکلش توسط رییس قوه قضائیه خبر داد.
زینب طاهری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر گفت: حکم قصاص محمد ثلاث پس از استیذان از سوی رییس قوه قضائیه برای طی فرایند اجرا به دادستانی تهران ارسال شده است.
این وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که گفته می شود قرار است بامداد دوشنبه حکم قصاص ثلاث اجرا شود، اظهار داشت: تاکنون به من به عنوان وکیل ثلاث مطلبی در این خصوص ابلاغ نشده و قانونا باید قبل از اجرای حکم ، زمان اجرا به وکیل فرد محکوم ابلاغ شود.
طاهری افزود : شب قبل از زندان با خانواده ثلاث برای ملاقات با او تماس گرفتند و صبح یکشنبه فرزندان موکلم با او ملاقات کردند.
وکیل ثلاث با اشاره به رد درخواست اعاده دادرسی موکلش از سوی دیوان عالی کشور که بر اساس ماده 474 قانون آئین دادسرای کیفری درخواست شده بود، گفت: دوشنبه درخواست دیگری را بر مبنای ماده 477 به دیوان عالی کشور ارایه می کنیم تا شاید بتوانیم جلوی اجرای حکم را بگیریم.
به گفته وی استدلال دیوان عالی کشور در نپذیرفتن درخواست قبلی ثلاث این بود که دیوان اجازه رسیدگی ماهیتی ندارد و فقط به صورت شکلی پرونده را بررسی می کند.
محمد ثلاث عصر دوشنبه ۳۰ بهمن 96 پس از اغتشاش خونین جمعی از فرقه دراویش در خیابان گلستان هفتم پاسداران تهران با استفاده از یک دستگاه اتوبوس اقدام به زیر گرفتن ماموران ناجا کرد که در پی این حادثه سه تن از ماموران نیروی انتظامی به شهادت رسیدند.
مصاحبه با دیگر وکیل محمد ثلاث
روز یکشنبه، یک وکیلمدافع دیگر محمد ثلاث نیز گفته بود: از زندان با خانواده موکلم تماس گرفته شده که برای آخرین ملاقات به زندان مراجعه کنند.
سعید اشرفزاده در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با اجرای حکم موکلش اظهار کرد: در حال حاضر برای آخرین ملاقات به همراه مادر، خواهر و فرزندان موکلم راهی زندان هستیم چون تماس گرفتند که برای آخرین دیدار حضور یابند.
وی در خصوص زمان اجرای حکم گفت: این مسأله به طور دقیق اعلام نشده است ولی وقتی که خودشان تماس میگیرند که برای ملاقات بیایید تجربه این موضوع را میگوید که هدف اجرای حکم است، چون حق زندانی است که آخرین ملاقات را با خانوادهاش داشته باشد.
وکیل مدافع متهم پرونده حادثه خیابان پاسداران تصریح کرد: بعد از اینکه رأی دادگاه کیفری قطعی میشود رای اجرا خواهد شد و اجرای حکم هم به کسی ابلاغ نمیشود. اجرای حکم نیز با دادسرا است.
اشرفزاده در رابطه با علنی یا غیرعلنی بودن اجرای حکم موکلش گفت: در این رابطه صحبتی با ما نشده است.
روز ۳۰ دیماه سال ۹۶ در تجمع تعدادی از دراویش گنابادی در خیابان پاسداران درگیری میان مامورین انتظامی و تجمعکنندگان به وجود آمد که طی آن فردی با یک اتوبوس ۳ مامور نیروی انتظامی را زیر گرفت. بعد از معرفی محمد ثلاث به عنوان عامل این حادثه، پروندهای تشکیل و به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک تهران ارجاع شد.
این شعبه در پایان جلسات رسیدگی محمد ثلاث را به «سه فقره قصاص بابت سه فقره قتل عمد سه نفر از ماموران ناجا و همچنین تحمل یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق بابت اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی» محکوم کرد. با اعتراض به رای صادره، پرونده به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور ارسال شد که این شعبه، حکم دادگاه بدوی را تایید کرد.
وکیل مدافع محمد ثلاث یکم خرداد ماه به دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی ارائه داده بود.
انتهای پیام