مصلحت معرفی نکردن جایگزین ابوطالبی
مشاور رییس جمهور درباره ی عدم معرفی فردی جایگزین وحید ابوطالبی، پیشنهاد قبلی ایران برای نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت که معرفی نشدن حتما طبق مصلحتی بوده است.
دکتر محمدعلی نجفی در پاسخ به خبرنگار انصاف نیوز در حاشیه ی همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود گفت: من اصلا در این زمینه مطلع نیستم، اما چون دکتر روحانی در این زمینه متخصص و مسلط هستند، حتما یک مصلحتی را در نظر دارند وگرنه معرفی می کردند.
همچنین دکتر نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهور نیز در پاسخ به انصاف نیوز درباره ی تعیین تکلیف نماینده ی سازمان ملل گفت: هر تصمیمی که در این زمینه گرفته شود به اطلاع خواهد رسید.
صندلی خالی، ضرر ایران
بیش از چهار ماه از چالش دولت آمریکا بر سر عدم صدور ویزای حمید ابوطالبی، دیپلمات کهنه کار به عنوان نماینده ی ایران در سازمان ملل می گذرد. در طول این مدت فضاسازی مناسب انجام شده توسط دولت، اقدام امریکا در نقض قوانین بین المللی را آشکار کرد و باعث تاثیر گذاری مناسب بر افکار عمومی شد.
اما پس از گذشت مدتی متاسفانه شاهد آن هستیم که دولت آمریکا از موضع لجوجانه ی خویش پایین نیامده و با تصویب قانونی صدور ویزا برای ابوطالبی را دور از انتظار کرده است. مسلما پیگیری حقوق حقه ی کشورمان در مجامع جهانی باید جزو اولویت های وزارت امور خارجه باشد اما آنچه حائز اهمیت است این که:
پیگیری ماجرای حمید ابوطالبی به چه میزان زمان می برد؟
و تا چه حد امید به موفقیت در آن وجود دارد؟
با توجه به حوادث ماه های اخیر منطقه و همچنین فرصت اندکی که از ریاست ایران در جنبش عدم تعهد باقی مانده است آیا حضور یک نماینده ی مقتدر و همسو با دولت بیشتر به پیشبرد اهداف دولت تدبیر و امید کمک نمی کند؟
به عبارت دیگر هرچند پایین آمدن از موضع ایران در ماجرای نماینده ی کشورمان در سازمان ملل در واقع چشم پوشی از حق مسلم ما در این سازمان است اما باید به این نکته توجه کرد که نمایندگی ایران در سازمان ملل به عنوان یکی از اصلی ترین تریبون های بین المللی ایران است.
این مساله اکنون اهمیت ویژه ای هم دارد چه آنکه در دوره ی کنونی با ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد نیز همراه شده و هماهنگی هرچه بیشتر این نهاد با دولت امکان انتقال هرچه بهتر آرا و اندیشه های دولت را در سطح بین المللی فراهم می کند.
انتهای پیام