خرید تور نوروزی

«ایران برای عراق تنها یک همسایه همانند ترکیه و عربستان است»

مسئول دفتر سیاسی رهبر جریان صدر ضمن تاکید بر لزوم عدم دخالت کشورهای همسایه عراق در امور داخلی آن، ایران را تنها یک کشور همسایه همانند ترکیه و عربستان برشمرد و تصور قبلی سعودی ها در قبال کشورش را نیز خنده دار خواند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم، «ضیاء اسدی»، مسئول دفتر سیاسی «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر و ائتلاف سائرون شامگاه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که وی به این دلیل ائتلاف بزرگ شیعیان عراق را ترک کرده که خواسته بی اعتمادی خود به «نوری مالکی»، نخست وزیر پیشین این کشور و رهبر ائتلاف دولت قانون را بیان کند.

بر اساس این گزارش، مسئول دفتر سیاسی صدر ضمن اعلام این که وی پیش از هر چیز دیگری خواهان تغییر روابط با کشورهای همسایه شده، تاکید کرد که جریان صدر علیه دخالت آمریکا در عراق سلاح به دست گرفته با این حال این بدان معنی نیست که باید به ایرانی ها، ترک ها و یا دیگر اعراب اجازه دهد در این کشور حضور داشته باشند.

اسدی در بیانیه خود در این باره افزود: این یک مسئله مثبت است که رابطه خوبی با همسایگان داشته باشیم با این حال این بدان معنی نیست که این کشورها باید در امور ما دخالت کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است: مقتدی صدر ایران را کنار نمی گذارد با این حال آن را همانند ترکیه و عربستان تنها یک کشور همسایه می بیند، روابط ما با آنها باید بر اساس آن چه باشد که می توانند به عراق ارائه دهند.

مسئول دفتر سیاسی صدر ضمن تاکید بر لزوم حفظ روابط برابر و همکاری متقابل با کشورهای همسایه و جلوگیری از دخالت آنها در امور داخلی عراق، اظهار داشت: ملی گرایی یک مسئله ضروری و اساسی است، هنگامی که به این مبانی و اصول خیانت کنیم استقلال و حاکمیت خود را از دست می دهیم؛ باید برای دفاع از منافع ملی خود قدرتمند باشیم.

اسدی همچنین تصریح کرد: طبیعی است که با عربستان و امارات گفت و گو کنیم، باید سوء تفاهم به وجود آمده در سال ۲۰۰۳ را پشت سر بگذاریم؛ عربستان از این می ترسید که عراق شیعی ادامه ایران و انقلاب آن شود، سعودی ها گمان می کردند همه شیعیان عراق فارسی صحبت می کنند و تومان را به کار می برند، این یک تصور خنده دار است.

وی در این باره افزود: در واقع هنگامی که سعودی ها درک کردند که شیعیان ما عرب هستند و متعلق به همان خانواده هایی هستند که شهروندان کشورشان بدانها تعلق دارند، شک و گمان آنها از بین رفت؛ به عنوان مثال در موصل قبایلی داریم که افراد آن در بصره، کویت و عربستان نیز زندگی می کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا