«بزرگترین اشتباه روحانی» از نظر یک عضو کارگزاران
یک عضو حزب کارگزاران معتقد است: بزرگترین اشتباه استراتژیک رییسجمهور روحانی را استفاده از عناصری میدانم که دغدغه حل مشکل ندارند، محافظهکار یا سستانگار هستند و میتوانم آنها را عناصر زمانخوشی بنامم.
جهانبخش خانجانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به معضلاتی که اخیرا در حوزه اقتصادی به وجود آمده است، گفت: این مسائل قابل پیشبینی بود اما متاسفانه مسئولان دولتی و حاکمیتی به صحبتها و پیشبینیهای شخصیتها و فعالان سیاسی کمتوجهی کردند در حالی که معضلاتی از این دست را از حدود یکسال و نیم پیش مطرح کرده بودیم.
شکستخوردگان انتخابات به دنبال به بحران کشیدن دولت هستند
وی با بیان اینکه مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پیشبینیپذیر و قابل فهم است، اظهار داشت: بنده ریشه این مشکلات را دستهبندی میکنم. برخی از این مشکلات به تزاحمهایی که در ایام انتخابات و قبل از انتخابات وجود داشته برمیگردد که بخشی از جریانهای سیاسی قصد پایان دادن به این منازعات را ندارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: آن افراد و جریانها فکر میکنند به این علت که در انتخابات شکست خوردند میتوانند با به بحران کشیدن دولت و زیر سوال بردن کلان دولت به منویات خود برسند. به همین علت نیز است که این جریانها سعی میکنند دولت دوازدهم را ضعیف جلوه دهند و اخلال در کار ایجاد کنند بیآنکه بدانند کارهایشان به اصل نظام آسیب میزند. معتقد هستم این کارها شایسته جامعه ایران نیست و متاسفانه در بیشتر مواقع جریانهایی مرتکب این اعمال میشوند که مدعی تبعیت از رهبری هستند.
بزرگترین اشتباه روحانی استفاده از عناصر محافظهکار است
خانجانی در تشریح دیگر عوامل مسبب وضعیت موجود تصریح کرد: مسئله دوم، ضعف در خود دولت است، یعنی آقای روحانی و مجموعه دولت باید در راستای تحقق وعدههایی که درخصوص حل معضلات دادهاند، فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه آوردگاه انتخابات ۹۶ به این علت به سمت آقای روحانی کشیده شد که مردم ایشان را حلکننده حداقل بخشی از معضلات میدانستند، خاطرنشان کرد: بزرگترین اشتباه استراتژیک رییسجمهور را استفاده از عناصری میدانم که دغدغه حل مشکل ندارند، محافظهکار یا سستانگار هستند و میتوانم آنها را عناصر زمانخوشی بنامم.
برخورد با اشتباهات در ایران محدود به افراد خاصی است
سخنگوی وزارت کشور در دولت اصلاحات در تشریح مسئله سوم ابراز داشت: مشکلات جمهوری اسلامی صرفا متوجه دولت نیست بلکه مجموعه حاکمیت باید برای مقابله با این شرایط فعال شوند و با تلاش در جهت تحقق منویات رهبری حتی نهادهایی که تحت نظارت و زعامت ایشان هستند، مورد بررسی قرار بگیرند که آیا در این آوردگاه به دنبال کمک به دولت و مردم هستند یا عملکردشان میتواند باعث ضعف در کارکردهای دولت شود.
خانجانی افزود: متاسفانه باید اعلام کنم که برخورد با اشتباهات در ایران محدود به افراد خاصی است و شاید بیشترین آسیب را جریانهای سیاسی و اجتماعی میبینند و عناصر اقتصادی و متخلفان اقتصادی در هر رده، نهاد و جریان به راحتی میتوانند حلقههای قضایی و سیاسی را دور بزنند و هیچ نظارتی بر نهادهای دولتی وجود ندارد.
دولت در اعلام برخی تخلفات رودربایستی را کنار بگذارد
وی با تاکید بر اینکه ما باید شفاف و صریح مباحث را مطرح کنیم و به راس مشکل بپردازیم، بیان کرد: نمیشود یکسری از نهادها و موسسات با مجوزهای بیاندازه و با استفاده از قدرت و رانت سعی در به چالش کشیدن دولت و حاکمیت داشته باشند در حالی که از ارزشها و حفظ ارزشها سخن میگویند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه دولت باید در اعلام برخی تخلفات رودربایستی را کنار بگذارد، یادآور شد: قوه قضاییه نیز باید به شدت با این تخلفات برخورد کند و اعلام کند چه کسانی در بازار ارز اخلال ایجاد میکنند.
مردم اگر به دولت بیاعتماد بشوند، همه آسیب خواهند دید
خانجانی با اشاره به برخی از اقدامات مخالفان دولت مبنی بر برکناری رئیسجمهور عنوان کرد: برخی جریانهای سیاسی و نظامی سخن از کنار رفتن دولت یا انتخابات زودهنگام میزنند؛ گویا یک توافق نانوشتهای بین جریان آمریکایی – اسرائیلی و یک جریان داخلی وجود دارد بیآنکه بدانند اگر دولت و نهادهای تحت زعامت جمهوری اسلامی آسیب ببینند، در نهایت این اصل نظام است که آسیب میبیند.
وی اضافه کرد: مردم اگر به دولت بیاعتماد بشوند، همه آسیب خواهند دید؛ از رهبری نظام تا دولت تا مردم همه آسیب خواهند دید.
دشمن اصلی ما ترامپ نیست بلکه ترامپیزه کردن فضای اقتصادی است
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تقدیر از اقدام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اعلام اسامی شرکتهای متخلف گفت: در عقبه واگذاریها به بخش خصوصی که در سالهای اخیر صورت گرفته، کدام نهاد نظارتی جزییات را اعلام کرده است تا مشخص شود ارزی که به شرکتها داده شده، و اخلالگرانی که در بازار فعال هستند، وابسته به چه جریانی هستند.
خانجانی ادامه داد: اگر ما به جمهوری اسلامی و به آرمانهای امام و رهبری توجه داریم باید به این موارد توجه کنیم وگرنه دشمن اصلی ما ترامپ نیست بلکه ترامپیزه کردن فضای اقتصادی است. دشمن میخواهد ما به خودمان بپردازیم و اعتماد عمومی سلب شود.
پیوندهای میان و جریانهای سیاسی و حاکمیت ترمیم شود
وی با بیان اینکه ما بحرانهای زیادی را پشتسر گذاشتهایم، اظهار داشت: ما جنگ را و تمام تحریمهای آن زمان را پشت سر گذاشتهایم اما منوط به این است که حلقه حاکمیتی نظام از رهبری تا دولت تا نهادها و تا مردم همه با هم و در کنار هم باشند. اگر هر کدام در این حلقه نقش خود را به درستی ایفا نکنند، میتواند جمهوری اسلامی را دچار آسیب کند.
سخنگوی اسبق وزارت کشور عملکرد اشتباه دولتهای نهم و دهم را در کمرنگ شدن اعتماد عمومی میان مردم و گروههای سیاسی و حاکمیت قابل توجه دانست و تصریح کرد: باید این پیوند ترمیم شود و در بین ارکان نظام گسترش پیدا کند چراکه دامن زدن به اختلافات میتواند شکافهای اجتماعی، سیاسی و قومی را افزایش دهد.
نمیشود نظر داد اما صداوسیما آن نظر را به خیانت تشبیه کند
خانجانی با اشاره به ضرورت انجام گفتوگوی ملی خاطرنشان کرد: در همین حال است که بدنه دولت شامل وزارت اطلاعات، وزارت کشور و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید وارد مبحث گفتوگوهای ملی شوند و زمینه را برای همگرایی فراهم کنند که البته باید آستانه تحمل حاکمیت هم بالا برود. نمیشود شما در مورد یک موضوع سیاسی صحبت کنید اما صداوسیما آن نظر سیاسی را به خیانت تشبیه کند.
وی افزود: به عنوان مثال به فرض اینکه لزوم گفتوگو با جهان نظر اشتباهی باشد، اگر شما در صداوسیما تکتک این افراد را خائن خطاب کنید، دیگر کسی احساس امنیت نمیکند که نظراتش را مطرح کند. وقتی فضای نقدپذیری مهیا نیست، وقتی آستانه تحمل اینقدر پایین است و هزینه فعالیت سیاسی و اجتماعی بالا میروند و هر لحظه ممکن است شما به واسطه یک اظهارنظر تحت تعقیب قرار بگیرید، میتواند روند بیاعتمادی را تسریع ببخشد.
گفتوگو حول محور منافع ملی شکل بگیرد
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه باید زمینه گفتوگو حول محور منافع ملی میان گروهها و جریانهای سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاحطلب و حتی جریانهایی که به نحوی ناقد جمهوری اسلامی هستند، شکل بگیرد، ابراز داشت: تاکنون مبحثی درخصوص عفو و گذشت عمومی در جمهوری اسلامی عنوان نشده است در حالی که بسیاری افراد هستند که به رغم تعلقات میهنی امکان حضور در کشور را ندارند.
خانجانی اضافه کرد: شاهد مثال آن هم مسابقات فوتبال تیم ملی در جام جهانی است که شاید خیلی از افرادی که در روزهای حمایت از تیم ملی حضور داشتند، نقدهایی به جمهوری اسلامی دارند اما به وطن خود علاقهمند هستند. باید سخنان مقام معظم رهبری در انتخابات پیشین مدنظر قرار داده شود که فرمودند حتی اگر نظام را قبول ندارید در انتخابات شرکت کنید چراکه این حضور میتواند اقتدار جمهوری اسلامی را بالا ببرد اما آیا ما این موضوع را عملی کردیم و جامه عمل پوشاندیم؟ آیا نهادهایی که باید ارتباط بین مرد و رهبری را تسهیل کنند به وظایف خود عمل کردهاند؟
ناقدان نظام را هم باید با برای حفظ ایران همراه کنیم
سخنگوی اسبق وزارت کشور تاکید کرد: اگر بخواهیم جمهوری اسلامی با اقتدار و در همین مختصات جغرافیایی حفظ شود باید تمام کسانی که در این گردونه همراه نظام و انقلاب هستند، دیده شوند حتی اگر آنها انتقاد دارند.
خانجانی با روایت خاطرهای از دوران حضورش در دفتر تحکیم وحدت بیان کرد: در زمان رانشجویی با رهبری نظام جلساتی داشتیم که ایشان تاکید میکردند، من را نقد کنید و نظرات من را به چالش بکشید اما در واقعیت امر امروز این شرایط فراهم نیست و همین موارد است که فضای اقتصادی با یک تلنگر عناصر فرصتطلب وارد بحران میشود. اگر پیوند عناصر نظام با هم و با مردم تقویت شود، نه عناصر نفاق و نه اپوزوسیون خارجنشین و نه جریان آمریکا و هیچ کشور دیگری نمیتواند به کشور و نظام ضربه بزند.
انتهای پیام
راست می گوئید روحانی متخلفان را بدون رودبایستی نام ببرد …