خرید تور تابستان

روز شماری تا اسفند نود و چهار

آیلار امیری در یادداشتی که برای انصاف نیوز ارسال کرد نوشت:

رقابت انتخاباتی مجلس دهم از امروز شروع شد. بار دیگر دانشگاه وارد صحنه میشود و تا اسفند نود و چهار میدان خالی نخواهد کرد! جبهه پایداری باز هم دچار اشتباه بزرگی شد، از امروز دانشگاه تبدیل به میدان رقابت با مجلس نشینان کنونی شد. این بار هر دانشجو یک ستاد می شود برای انتخابات مجلس دهم، برای اصلاحات و برای حمایت از دولتش

امروز بار دیگر تاوان اشتباه مان در دوازده اسفند سال نود را پرداختیم. انتخابات یک نهاد و ابزار دموکراسی است که ما از این ابزار در سال نود استفاده نکردیم و امروز مجددا نتیجه آن را شاهد بودیم. جناح راست و به خصوص جبهه پایداری در مجلس نهم اکثرتی را به دست اورد که بی شک در جامعه در اقلیت به سر می برند. نخستین سخنران موافق برکناری وزیر  علت استیضاح فرجی را “قانون شکنی، التهاب آفرینی،گروه گرایی، فعال کردن گسل های قومی-مذهبی و به کار گیری افراد فتنه گر در وزارت علوم”  دانست. اما آن چیزی که عیان است و علت اصلی استیضاح به نظر می رسد این است که  دکتر فرجی دانا توانست فضای شور و نشاط، و از همه مهم تر “امید” را به دانشگاه بازگرداند.

این بار فضای امنیتی و بسته دانشگاه جای خود را به تحرک و امید بخشیده بود، همین مسئله برای عده ای خوشایند نبود چون می دانستند که با باز شدن فضا و عدم ترس دانشجویان از ستاره دار شدن به دلیل جهت گیری افکار و عقایدشان، آنها را کاملا در جهت مقابل با خود می دیدند. دانشگاه هیچ وقت با این گروه ها سیاسی هماهنگی نداشت و همواره در مقابل آنها قرارداشت و این مسئله برای آنها کاملا مشخص بود. این گروه های سیاسی همواره سعی در جهت ایجاد فضای امنیتی  و بسته در دانشگاه داشتند تا صدای دانشجویان به گوش نرسد و مخالفت آنها و قشر تحصیل کرده جامعه با خط فکری شان و تندروهای این جناح مشخص نشود.

این استیضاح عکس العمل مایوسانه جبهه پایداری است که سیر افولش  از انتخابات بیست و چهار خرداد نود و دو به این طرف  نمود بیشتری پیدا کرده است و این تعبیر اراده ما را در تداوم حرکت قانونی بیشتر خواهد نمود.

تاریخ بار دیگر تکرار خواهد شد، زمانی که مجلس پنجم به تصویب قانون جدید مطبوعات پرداخت تا کنترل بیشتری بر روزنامه ها داشته باشد، روزنامه سلام در تیتر خود این قانون را پیشنهاد سعید امامی معرفی کرد و این تیتر باعث توقیف روزنامه سلام شد که در نهایت دانشجویان در اعتراض به توقیف سلام دست به تجمع کوچکی در هفده تیر هفتاد و هشت زدند که با واکنش و برخورد شدیدی رو به رو شدند. از آن زمان دانشگاه وارد میدان مبارزه انتخاباتی برای انتخابات مجلس ششم شد که در نهایت اصلاح طلبان توانستند با کسب حمایت دانشگاهایان اکثریت مطلق مجلس ششم را به دست آورند.

امروز نیز شاهد تقابل جبهه پایداری با دانشگاهیان و مطالبات قانونی و بر حق آن ها بودیم.
فرجی دانا به دلیل به کارگیری توفیقی و میلی منفرد و سایر انتصابات و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل و ایجاد فضای امید و نشاط به دانشگاه موفق نشد از اکثریت راست مجلس رای اعتماد بگیرد و این مسئله می تواند باعث تکرار تاریخ شود. چرا که از امروز دانشگاه و دانشجویان برای انتخابات مجلس دهم روزشماری می کنند تا پاسخ  این استیضاح را به مجلس نشینان کنونی بدهند. وزیر علومی که مورد حمایت اکثریت جامعه دانشگاهی بود از مجلس نشینان نتوانست رای اعتماد بگیرد که شاید افتخاری به سایر افتخارات فرجی دانا باشد، اما دانشگاه این روز را فراموش نمی کند تا اسفند نود و چهار همچون خرداد نود و دو پای صندوق های رای برود و عرصه را برای جبهه پایداری تنگ تر و سخت تر کند. جنبش دانشجویی در جامعه مدنی باید پیشتاز باشد و این پیشتاز بودن در انتخابات نمود پیدا میکند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا