چه کسانی در کابینهی جدید اردوغان حضور دارند؟
رجب طیب اردوغان به عنوان اولین رئیس جمهور در نظام جدید ریاستی ترکیه روز گذشته در مجلس این کشور ادای سوگند کرد.
به گزارش خبرآنلاین، روز گذشته رجب طیب اردوغان برای آغاز ریاست دومین دوره ریاست جمهوری خود در مجلس این کشور سوگند خورد و پس از آن مراسم تحلیف برگزار شد.
اردوغان وعده داد
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در مراسم آغاز سیستم ریاستی در کاخ بش تپه در آنکارا گفت: امروز در اینجا به ملت قول می دهیم که جمهوری 95 ساله ترکیه را با نظام جدید در مسیر پیشرفت و ترقی به جلو خواهیم برد.
وی در ادامه گفت: خداوند، سفر مقدسی را که امروز آغاز کرده ایم برای ترکیه، ملت و بشریت وسیله خیر و برکت کند.
با آگاهی از اینکه تنها رئیس جمهور کسانی که به ما رای دادند نبوده، بلکه رئیس جمهور 81 میلیون شهروند ترکیه هستم، تلاش خواهم کرد شایسته ملت مان باشم.
اردوغان در ادامه سخنرانی خود قبل از مراسم تحلیف وعده داد: از این پس رئیس جمهوری که مستقیما توسط مردم انتخاب شده برنامه های خود را بطور هماهنگ با دستگاه قضایی و اجرایی عملی خواهد کرد.
مردم ترکیه از زمان امپراتوری عثمانی برای نخستین بار در تاریخ این کشور، به جای کودتا یا اعمال فشارهایی مانند آن، انتخاب حساس خود را با آزادی اراده انجام داده اند.
نخستین آزمون ما در راهی که با گفتن ‘بسم الله’ آغاز کرده ایم رسیدن به اهداف سال 2023 خواهد بود. ان شا الله در این کشور دوره مورد تبعیض و ظلم قرار گرفتن مردم آن به دلایل مختلف، برای ابد به پایان رسیده است.
برای پیشرفت و ترقی ترکیه در تمامی زمینه ها، همان طوری که به مردم وعده داده ایم تلاش خواهیم کرد.
به گزارش آناتولی ، رئیس جمهوری ترکیه خطاب به مردم و حامیان خود گفت: بزرگترین ثروت ما مردم است. برای استفاده بیشتر از نیروی انسانی خود که از پرکارترین مردم بوده و مورد تحسین همه جهان هستند، با آموزش و تشویق، تمامی اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
دولتمرادن اردوغان
به گزارش خبرآنلاین، در کابینه اردوغان که نخستین رییس جمهوری ترکیه در نظام ریاستی محسوب می شود، 16 وزیر حضور دارند.
اردوغان علاوه بر این، برای اداره امور دولت جدید ترکیه چهار رییس دفتر ویژه، هشت رییس سازمان و 9 رییس شورای دولتی در کنار خود خواهد داشت.
وزرای جدید معرفی شده و اعضای کابینه دولت ترکیه نیازی به اخذ رای اعتماد از مجلس ندارند ولی همه آنها باید در مجلس این کشور حضور یافته و سوگند یاد کنند که مراسم سوگند آنها فردا ساعت 14 در مجلس این کشور برگزار می شود.
اعضای کابینه دولت جدید ترکیه به شرح زیر است:
رجب طیب اردوغان: رییس جمهوری
معاون رییس جمهوری: فوآد اوکتای
1 ـ وزیر دادگستری: عبدالحمید گل
2 ـ وزیر کشور: سلیمان سویلو
3 ـ وزیر دفاع ملی: خلوصی آکار
4 ـ وزیر آموزش ملی: ضیاء سلجوق
5 ـ وزیر انرژی و منابع طبیعی: فاتح دونمز
6 ـ وزیر شهرسازی و محیط زیست: مراد کوروم
7 ـ وزیر فرهنگ و گردشگری: محمد ارسوی
8 ـ وزیر ورزش و جوانان: محمد قصاب اوغلو
9 ـ وزیر خزانه و دارایی: برات آلبایراک
10 ـ وزیر ارتباطات و زیرساخت ها: جاهد توران
11 ـ وزیر امور خارجه: مولود چاووش اوغلو
12 ـ وزیر کار، خدمات اجتماعی و خانواده: زهرا زمرد سلجوق
13 ـ وزیر کشاورزی و جنگلداری: بکیر پاک دمیرلی
14 ـ وزیر صنایع و تکنولوژی: مصطفی وارانک
15 ـ وزیر تجارت: رخسار پاکجان
16 ـ وزیر بهداشت: فخرالدین کوجا
همچنین گفته می شود که یاشار گولر به سمت رئیس ستاد ارتش ترکیه منصوب شده است.
به گزارش رزونامه ملیت ترکیه ، ژنرال یاشار گولر تا کنون فرماندهی نیروی زمینی ترکیه را بر عهده داشته است.
همچنین اردوغان ژنرال امید دوندار معاون رئیس ستاد ارتش را به سمت فرمانده نیروی زمین ارتش ترکیه و ژنرال متین گوراک را به سمت معاون رئیس ستاد ارتش ترکیه منصوب کرد.
بدین ترتیب برات آلبایراک، مولود چاووش اوغلو، سلیمان سویلو و عبدالحمید گل چهار وزیر معرفی شده توسط اردوغان که به عنوان نمایندگان حزب عدالت و توسعه به مجلس ملی این کشور راه یافته اند، باید از نمایندگی در نهاد قانون گذاری ترکیه استعفا کرده و به کابینه بپیوندند.
بر این اساس و با استعفای مصطفی دستیجی دیگر نماینده حزب عدالت و توسعه، تعداد نمایندگان این تشکیلات سیاسی در مجلس ترکیه به 290 نفر کاهش می یابد.
در نظام جدید ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان هشت سازمان مستقل وابسته به نهاد ریاست جمهوری تشکیل داده و علاوه بر آن چهار دفتر ویژه زیر نظر رییس جمهوری نیز تشکیل شده و تمام امور مهم ترکیه از طریق این چهار دفتر پیگیری خواهد شد.
همچنین در دوره جدید دولت ترکیه، 65 شورا، کمیته و کمیسیون موجود در ترکیه حذف شده و به جای آن 9 شورای تخصصی در حوزه های مختلف تشکیل شده است.
مراسم گذر نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی و آغاز دوره پنجساله ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان ساعاتی پیش با حضور میهمانانی از 50 کشور برگزار شد.
در این مراسم که با حضور 10 هزار میهمان داخلی و خارجی در کاخ بش تپه آنکارا برگزار شد، 22 رئیس جمهوری، 28 نخست وزیر و رئیس مجلس از کشورهای مختلف و دبیر کل 6 نهاد بین المللی شرکت کردند.
محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این مراسم حضور یافت.
در نظام جدید حکومتی ترکیه با حذف پست نخست وزیری، اردوغان به عنوان رییس جمهوری، رییس دولت و مسئول کابینه است.
فردا مراسم سوگند وزرای کابینه اردوغان در مجلس این کشور برگزار می شود.
نخستین جلسه کابینه جدید ترکیه نیز روز جمعه 13 جولای 2018(22 تیرماه 1397) تشکیل می شود و اعضای کابینه جدید پیش از آغاز فعالیت خود، در آیین نماز جمعه در مسجد بایرام پاشا در آنکارا حضور می یابند.
دوره جدید ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان در ترکیه به طور رسمی ظهر روز دوشنبه با برگزاری مراسم ادای سوگند در مجلس این کشور آغاز شد.
مردم ترکیه اوایل بهار سال گذشته طی یک همه پرسی به تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی رای دادند و در جریان انتخابات 24 ژوئن 2018(سوم تیرماه 1397) رجب طیب اردوغان به عنوان نخستین رییس جمهوری در نظام جدید انتخاب شد.
به گزارش ایرنا، در انتخابات روز 24 ژوئن 2018(سوم تیرماه 1397) رجب طیب اردوغان رییس جمهوری کنونی و نامزد حزب عدالت و توسعه با کسب 26 میلیون و 330 هزار و 823 رای که معادل 52.59 درصد مجموع آرای انتخاباتی بود، به عنوان رییس جمهوری جدید ترکیه انتخاب شد.
بر اساس تغییرات 18 ماده قانون اساسی ترکیه که در فروردین ماه سال گذشته به تایید و تصویب مردم این کشور رسید، نظام حکومتی ترکیه پس از 95 سال، از سیستم پارلمانی به ریاستی تغییر پیدا کرده و با حذف پست نخست وزیری، رییس جمهوری منتخب به مدت پنج سال رییس دولت و مسئول کابینه خواهد بود.
انتهای پیام
سلام-نظام ریاستی ترکیه یک جوری احساس میشود که از نظام متمرکز حکومتی ایران الگو گرفته اما با برخی تفاوتها در ایران به هردلیل تاریخی و….حزب نداریم و تنها لابیهای سیاسی جهت به تصدی گرفتن پستهای دولتی وجلس را مشاهده می نمائیم اما در ترکیه احزاب همچنان به حیات خود ادامه می دهند حتی دمیرتاش از زندان کاندیدا شده بود 0در درون حزب به هرترتیب نظامات طوریست که شایستگان یک دیدگاه سیاسیب زمام امور کشور را به دست می گیرند ولی در حزبهای فصلی وموسمی زمینه به قدرت رسیدن شایستگان گمنام یک جریان فکری چه اصولگرا چه اصلاح طللب چه ….بطور گسترده فراهم نیست در نتیجه رفاقت وپارتی بازی و لابیگری آن جریان فکری را در رسیدن به شعارها خودش در زمینه فرهنگ واقتصاد و…ناکام می گذارد