آیا رفتارهای ساختارشکنانهی نسل جدید قانونی است؟!
«مینا جعفری» وکیل دادگستری، در یادداشتی برای انصاف نیوز به بهانهی ماجرای مائده هژبری در پاسخ به این پرسش که «آیا برخی رفتارهای ساختارشکنانهی نسل جدید را میتوان با قوانین فعلی تطبیق داد؟» نوشت:
عقلاً رفتارهای انسان در هر زمانه متفاوت از دورهی پیش از او بوده و از کودکان و نوجوانان عصر حاضر که تفکراتی بسیار دورتر و آسانگیرانهتر و متفاوت از حتی کودکان دودهه قبل از خود دارند نمیتوان انتظار داشت چون آنها بیاندیشند و رفتار کنند. جالب آنکه در ایران عصر حاضر، نسلها و نگاهها با هر دهه تفاوت چشمگیری پیدا میکند و مفهوم نسل نیز تغییر جالب توجهی کرده است.
از این روی مفاهیمی چون «زیستن»، «ارزش»، «آزادی»، «عشق ورزی» و… در میان نسلهای متعلق به دهههای ۷۰ و ۸۰ شمسی معنایی بسيار متفاوت از آنچه در ذهن کودکان و نوجوانان دهههای ۵۰ و ۶۰ شمسی تعریف شده بود، بهخود گرفته است. علت این امر برآمده از تغییر روابط اجتماعی به ویژه از منظر تکنولوژیکی و گسترش دیدگاه انسان به موضوع «زندگی» نه تنها در ایران که در جهان است.
از اینرویکرد آیا میتوان تغییر مفاهیم در دیدگاه بشر نوین را جرم انگاری کرد یا باید آنها را مورد شناسایی قرار داده و بر این پایه به بازتعریف و اصلاح قوانین و انطباق آنها با رفتارهای انسانی اقدام کرد؟
فراموش نکنیم که از یکسو هرچند برخی از رفتارهایی که از منظر فردی که جوانیاش در سه دههپیش رخ داده، امروزه ساختارشکنانه و جرمتلقی میشود اما از نگاه یک نوجوان صرفا بخشی از زندگی و لذتهای طبیعی مرتبط با زیستن به شمار میآید و از سوی دیگر علم حقوق و قوانین علی رغم ایستاییشان باید منطبق با تغییرات اجتماعی مورد اصلاح قرار گیرند و گرنه مفهوم «قانون»، کارکرد خود را از دست خواهد داد.
انتهای پیام
سلام قانون چیست قانون درست قانونیست که برمبنای اخلاقیات وحق و مصالح بشری وتجارب تاریخی وعقل (نه مصالح مصلحتی) تنظیم شود که رعایت آن حقوق انسانها را تضمین کند مانند قوانین راهنمائی ورانندگی اما قضیه اینجا لا اکراه فی الدین است روزی عربی بدوی خدمت پیامبر اسلام آمد وگفت ای محمد (ص) من با اسلام تو مشکلی ندارم فقط زورم می آید نماز بخوانم و ….اطرافیان پیامبر بزرگ الهی خواستند اورا گردن بزنند که تو ….اما پیامبر الهی آنها را راند دست اعرابی راگرفت و گفت اشکالی ندارد بدون نماز خواندن مسلمان شو می پذیرم مرد عرب پذیرقت بعد گفت خواهش مکی کنم روزی فقط اگر توانستی یک رکعت نماز بگذار(به سجده برو و بگو خدایا فقط تو را می پرستم ) اعرابی بازهم پذیرفت —–اینک عقلا باید از خود بپرسند چطور شده که با اینهمه کتاب دین وزندگی و ساعتها کلاس قرآنی و عقیدتی که در مدارس و حتی تلوزیون و….. البته جوابش در قران ونهج البلاغه هست
کاش یک نفر بانی خیر میشد و معنی اصطلاح “ساختارشکنانه” را برای ما تعریف میکرد ، امروزه استفاده از این اصطلاح ژستی روشنفکرانه و بسیار رایج است و انصاف نیست ما از قافله عقب بمانیم ، شاید استفاده از آن ربطی به دنستن معنی آن هم نداشته باشد و ما بی جهت مته به خشخاش میگذاریم !
ساختارشکنانه، تشويش اذهان عمومي، برهم زدن نظم عمومي، تبانی و اجتماع علیه حکومت ،حضور در اغتشاشات و تجمعات غيرقانوني و …
هر وقت این خانم جعفری مطلبی می نویسد، آماده ام مطلبی ببینم که در آن یا بی اخلاقی تحسین شده یا به زنان آموزش داده می شود چطور خانواده خود را از هم فروبپاشند و همسر خود را تلکه کنند.
از نظر این بنده خدا ۶۰۰ هزار فالور اینستاگرام و بیشتر که پای فیلم رقص این دختر چارچنگولی نشستن به عشق ورزی ارزش زیستن و آزادی رسیدن.